15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Utendørs planting av solar påskeliljer

påskeliljer blomstrer i blomsterbedet I gartnere er våren og ømte påskeliljer utrolig populære, å plante og ta vare på dem i det åpne feltet er ganske enkelt. Interessant nok er den upretensiøse blomsten egnet både for dyrking i blomsterbed og tomter, og for å dekorere vinduskarmer i leiligheter. Selvfølgelig har påskeliljer noen særegenheter ved planting og etterfølgende omsorg..

Beskrivelse av vårblomster

vårens første blomster Narcissus tilhører amaryllis -familien og er en flerårig, preget av fantastisk motstand mot frost, sykdom og andre ugunstige forhold. I tillegg er blomsten lite krevende for jordens sammensetning, habitat, fuktighet, belysning. Kan vokse hvor som helst.

Påskelilje kjennetegnes ved blomstring tidlig på våren og en duft som minner om honning. Knoppene har oftest en hvit eller gul fargetone. Lengden på peduncles varierer fra 25 til 40 cm. Bladene er smale, oppreist og langstrakt..

Det er mange arter og varianter av påskelilje. Dessuten er disse ikke bare forskjellige i utseende, men også i blomstringstiden. Derfor, når du velger en kultur, bør du studere emballasjen nøye. I gjennomsnitt blomstrer en påskelilje i 10-14 dager. Hvis du nærmer deg å plante en plante og dekorere et blomsterbed, kan du observere blomstring av forskjellige varianter fra de siste dagene i mars til slutten av våren..

Forbereder landingen

forberede løkene til planting

På den første fasen begynner planting og omsorg for påskeliljer utendørs med forberedelse, som inkluderer følgende trinn:

  1. Velge et sted. Påskeliljer kjennetegnes ved deres evne til å tilpasse seg alle forhold, slik at de kan plantes både i skyggen og i et åpent solfylt område. Imidlertid er det verdt å klargjøre at planten under direkte stråler produserer flere knopper og generelt føler seg mye bedre. Det er også verdt å ta vare på beskyttelse mot trekk. På ett sted kan en plante leve opptil 5 år..
  2. Grunning. Jorden for påskeliljer skal ha utmerket luftgjennomtrengelighet, utmerket fuktgjennomtrengelighet. Planten liker ikke stillestående vann. Det beste alternativet ville være loamy jord med nøytral surhet. Omtrent 3 måneder før planting må du grave opp til en dybde på 35 cm og dyrke stedet. Tilsett 3-4 kg kompost, torv. For sandjord kan leire med humus brukes, og tung jord kan fortynnes med grov sand, 20 kg per 1 kvm. m.

Påskeliljer tåler ikke gjødsel, derfor er bruk som gjødsel uakseptabelt. Det eneste alternativet kan være å bruke det minst et år før planting i det valgte området..

I tillegg anbefaler eksperter hvordan man skal mate påskeliljer om våren. Mineralsammensetninger er egnet i proporsjonene:

  • potash gjødsel – 1 ss. l. for 1 kvm m;
  • Agricola for blomstrende planter – 1 ss. l. for 1 kvm m;
  • superfosfat – 2 ss. l. for 1 kvm m.

Gjødsel kan påføres om høsten, det viktigste er at det har gått minst 30 dager før planting..

Landing

plante påskelilje løkerFør du planter, må du bestemme når du skal plante påskeliljer best. De første ukene i september, slutten av sommeren, regnes som optimale. Men i tillegg bør du fokusere på klimaet i den voksende regionen..

Den generelle betingelsen som må oppfylles er temperaturindikatoren for jorda innen + 8 ° + 10 ° C, som ikke beveger seg fra disse merkene på minst 2 uker. Før jorda fryser, bør løkene få tid til å slå rot, men ikke vokse.

Når det gjelder øyeblikket om det er mulig å plante påskeliljer om våren, er det forskjellige meninger her. Generelt er planting akseptabelt, men det er stor risiko for at planten blir svak. Når den vokser på denne måten, vil pæren modnes senere, og blomstringen vil sannsynligvis bli forsinket. I dette tilfellet er den optimale perioden for å plante løk april. I dette tilfellet bør planting i bakken om våren bare utføres etter at snøen smelter og luften varmes opp til + 7 ° C.

Deretter må du kjøpe kvalitetsmateriale. Pærene kan kjøpes i butikken, og du bør ta hensyn til integriteten og fraværet av råtne deler. Det er også nødvendig at pæren er stor nok, minst 5 cm i diameter, ellers må den dyrkes og den vil ikke spire snart. Det er også verdt å huske at dyrking av påskeliljer utendørs krever at løkene er faste å ta på..

Før planting kan du behandle materialet med et soppdrepende middel eller 0,1% kaliumpermanganatløsning. Videre dannes hull i det forberedte området, hvis dybde beregnes ved å multiplisere pærens diameter med 3. Avstanden mellom hullene er 10-12 cm.

For at knoppene skal vises så tidlig som mulig, og pæren har vokst med det største antallet barn, er det verdt å utdype den litt grunnere enn den burde være. For å oppnå det motsatte resultatet, plantes pæren dypere..

Innvendig er hullet drysset med et lag elvesand. På plantetidspunktet legges løkene med bunnen ned og presses. Ovenfor er blomsterbedet mulket med et lag torv 3-4 cm langt. Ved den første frosten er området dekket med falne blader. Om våren, etter at snøen smelter, løsnes jorden.

gravd ut løk etter blomstringNår det gjelder hvordan man skal plante påskeliljer om våren, er det ikke noe vanskelig her heller. Du må kjøpe materiale og plassere det i kjøleskap eller kjeller for vinteren, bare i dette tilfellet vil planten blomstre. Ytterligere stadier, inkludert behandling av materialet, begravelse av løkene, ligner dem for høstplanting. Avslutningsvis er jorden stampet og vannet.

Påskelilje omsorg

påskeliljer trenger fôring for blomstringSå, hvordan ta vare på påskeliljer utendørs. En rekke viktige punkter kan fremheves her:

  1. Vanning. Det er nødvendig å vanne jorden mens den tørker, men det må ikke tillates dannelse av en hard skorpe. Vanning bør fortsette til det visner.
  2. Luke, løsne. Ugress bør fjernes med jevne mellomrom og jorda skal løsnes. Dette vil forbedre pusteevnen og redusere fordampningen av fuktighet..

I tillegg trenger delikate påskeliljer ekstra fôring når du planter og steller i det åpne feltet. Det er optimalt å påføre gjødsel 2 ganger:

  1. Topp dressing i fasen av blomsterstandsdannelse. Ingredienser: 1 ts. superfosfat, urea, kaliumsulfat oppløses i 10 liter vann. Forbruket er 5 liter per 1 kvm. m.
  2. Topp dressing i begynnelsen av blomstringen. Ingredienser: 1 ts. Løs nitrofosfat, Agricola-7 og Effekton gjødsel i 10 liter vann.

I en regnfull sommer anbefales det å erstatte flytende toppdressing med tørre formuleringer. For å gjøre dette, tidlig på våren, må du spre 1 ts. superfosfat, Agricola-7, kaliumsulfat, treaske, urea per 1 kvm. m jord.

Avreise etter slutten av blomstringen

omsorg for utgravde pærerGod etterblomstring av påskeliljer innebærer beskjæring og høsting av løkene. Det er viktig å ikke skynde seg å fjerne tørkingskvister og blader. Det er nødvendig å vente til plantens deler er helt tørre, men tørre knopper kan høstes umiddelbart.

Pærene bør fjernes før en ny roting startes, etter at løvet blir gult..

Til slutt fjernes plantematerialet for jord og plantedeler. Det tørkes ved en temperatur på minst + 20 ° C. Deretter separeres barna og behandles med et antiseptisk middel. Deretter tørkes de grundig igjen.

Oppbevar materialet ved + 25 ° C i 7 dager. Deretter overført til et kjølig og mørkt sted og forlatt til planting..

Å plante og ta vare på duftende påskeliljer er så enkelt at enhver gartner kan håndtere det. I tillegg kan den lyse og solrike blomstring av knopper dekorere både en sommerhytte og design og blomsterbed laget av mestere. Det viktigste er ikke å være lat og følge de eksisterende reglene for å plante en plante..

Funksjoner av voksende påskeliljer – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă