15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lev og lær: hvordan dyrke en revehanske riktig

hvordan vokse en revehanske Hagen din har allerede et stort antall forskjellige blomster. Dette er ettårige og stauder, tidlig blomstring og høstblomstring, høy og kort. Hvis revehanske ennå ikke er synlig blant denne sorten, anbefaler vi at du tar hensyn til denne planten og sørger for å bosette den i hagen din. I dag vil vi fortelle og vise deg hvordan du dyrker en revhanske.

Beskrivelse av den delikate planten

revehanske i blomsterbedet En fantastisk, frodig og rett og slett utrolig plante med edle, fantastisk vakre klokker og blomster. Navnet ble gitt av formen på corolla, som betyr en fingerbøl eller finger, og i det latinske alfabetet “digitus”. Dette er hva det russiske navnet på slekten kommer fra.

Digitalis urter er flerårige eller toårige. Slekten deres har omtrent 36 arter, som hovedsakelig lever i Middelhavet, i Vest -Asia og Nord -Afrika, i resten av Europa, og også på de kanadiske øyene.

selvsående frøplanter av revehanskeDigitalis skjønnhet regnes som en populær medisin og en interessant del av innredningen, i tillegg til en verdifull honningplante. Stilkene er staselige, sterke, uforgrenede, vokser i høyden fra 30 til 150 cm. Bladene er bemerkelsesverdige, lysegrønne i fargen, ovale, avlange i form. Blomstrer av uregelmessig form, i form av en klokke, gul eller rød, noen ganger lilla med mørkere prikker og flekker, akkumulert i et ensidig øre.

Men hvordan får du en slik variasjon? La oss se på alternativene.

Hvordan vokse med frø

revehanskefrøDet anbefales å kjøpe korn av denne familien fra pålitelige gartnere. Det skjer ofte at helt forskjellige urter dukker opp under navnet varietal digitalis. Og selvfølgelig, vær oppmerksom på utløpsdatoer..

Trenger jeg forbehandling

Frøene trenger ikke ytterligere lagdeling og andre manipulasjoner. Men for å øke hastigheten på fremveksten av spirer kan du suge på forhånd. Så la oss finne ut hvordan vi skal plante revehanskefrø.

frøplanter av revehanskefrøDet er bedre å så i drivhus eller drivhus i begynnelsen av april eller mai. Forbered landet på forhånd, og før du sår, løsne det litt og vanne det sjenerøst. Strø deretter frøene så sjelden som mulig med ganske løse midtganger. Hvis forhåndsbløtlegging ikke ble utført, dekkes avlingene ovenfra med en film eller et glass (det fjernes så snart spirene bryter gjennom).

Oppretthold romtemperaturluft og gi omgivende lys.

Stell av digitalis frøplanter

foxglove frøplanter

Følg følgende anbefalinger for å oppnå maksimale resultater:

  1. Velg en plukk i separate potter, så snart tre eller flere virkelige blader dannes. Planter i store esker med en avstand på 5-7 cm mellom skuddene eller i individuelle beholdere.
  2. Vann plantene sparsomt og ikke tørk ut, og løs til tider forsiktig underlaget rundt dem..
  3. Det er ekstremt viktig å beskytte frøplanter mot direkte sollys og trekk..
  4. En uke før avstigning, bør plantene periodisk tas ut i den kjølige luften, temperert. Dermed vil hun forberede seg på å være i hagen..
  5. Når den maksimale tiden på gaten når en dag, er dette et tegn på at det er på tide å plante plantainfamilien i forberedt og matet jord..

Forhindre at jorden tørker ut.

Hvordan vokse med frø utendørs

utendørs vokst digitalisGanske ofte dyrkes revehanskefrø umiddelbart i hagen eller i et blomsterbed, hvor det også spirer og modnes godt. De mest passende månedene for planting og omsorg for revehansker på det åpne feltet er månedene mai og juni, da all frost allerede er bak.

revehanske skyterFrø plantes på steder der det ikke er overflødig fuktighet. Før såing påføres mineralgjødsel med nitrogen, fosfor og kalium. Så i linjer med en bredde på 20-25 cm mellom dem, dryss med litt sand og dekk med et dekkende fiberduk.

Funksjoner ved planting og omsorg

plante frøplanter i åpen markVurder når du skal plante revehanskefrøplanter i åpen mark. Avstigning skjer på forsommeren i befruktet myk jord. Gapet mellom plantene skal være 20 cm, og radeavstanden skal være omtrent 25 cm. Hullene er dype, og plantene plantes sammen med en jordklump. Etter det blir jorden grundig komprimert og fuktet..

Til tross for hardførheten mot kalde vintre og små sommertørke, samt motstand mot syreendringer i jorda, er det noen nyanser ved å velge et sted.

frøplanter begynte

Tips for valg av landingssted:

  1. Siden digitalis ikke tåler vannlogging av jorda, etableres drenering under planting.
  2. Før planting av plantene utføres pløying til dybden av jordbrukshorisonten (20 cm), gjødsel, treaske, kompost eller nitrofoska blir ført inn i den. Hvis det er høy surhet, tilsettes en liten mengde kalk.
  3. Et åpent, lyst eller litt mørkt sted er valgt.
  4. Når du planter, er det viktig å ta hensyn til løvtrær, fordi vann kan stagnere gjennom høstblader.

Sesongmessig utendørs pleie

sesongomsorg for revehanskeHvis stedet for planting og omsorg for den flerårige revehanske er valgt i samsvar med kravene, vil omsorgen ikke være så vanskelig. Det trenger bare vanlig vanning. Men samtidig er det nødvendig å sikre at vannet ikke forblir ved røttene..

Plantering utføres bare i løst jord av høy kvalitet. Anlegget liker ikke overdreven fuktighet, derfor må god drenering installeres.

I begynnelsen av blomstringen og om våren brukes kompleks mineralgjødsel. I sin tur tilsettes nitrogen 2 ganger i sesongen. Røttene til digitalis kan avsløres i begynnelsen av høsten, ikke glem å sjekke. For å bevare levedyktigheten om vinteren, varmer vi dem godt med jord.

Frø samles for avl midt på høsten. De nedre kulene fungerer som et tegn på samling, som endrer fargen til brun eller gul, og stenglene blir avskåret. Tørre blader kuttes om våren. I blomstringstiden kan visne blomster fjernes.

Flerårig utsikt

flerårig revehanskeDen inneholder et stort antall varianter som ikke bare har medisinske egenskaper, men også et interessant uvanlig utseende..

I mange hundre år har stauder blitt brukt i folkemedisinen. De er ganske upretensiøse, tåler en liten mengde lys og til og med frost. Flott for landskapsdesignere. Og dette er ikke overraskende, fordi frodige busker med høye blomsterstand kan dekorere nesten alle steder i sommerhuset. Du kan begynne å jobbe på forsommeren ved å plante frø direkte i hagen. Men det er bedre å forberede et blomsterbed om høsten, du må grave det opp, og deretter legge til litt humus og elvesand. På våren graver du opp igjen, løsner bakken med en hagerive.

Blomstringstid

frodig blomstrende revehanskeSolrik sommer er akkurat den tiden da revhansen blomstrer. Det er lite krevende for jordsmonn og klimafunksjoner. Blomstringene i denne familien er lysere og mer frodige når de vokser i delvis skygge, og ikke i solen. En eske med små brune frø er frukten deres (ca. 10 000 korn i 1 g), som er egnet for 2-3 år, men den overstiger vanligvis ikke 50%. Du kan også beundre blomstring bare i 2. leveår..

Eksperter anbefaler ikke å plante en plante der barn leker, da den skiller ut skadelig juice!

Vi håper artikkelen vår var nyttig for deg! Vi er overbevist om at du vil dekorere hagen din fantastisk ved å lytte til anbefalingene våre.!

Digitalis fra såing til blomstring – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă