15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hemmeligheter for hjemmepleie for et rom gerbera

innendørs gerbera blomstrer Luksuriøse blomster med lyse farger skaper en koselig atmosfære selv i det mest beskjedne interiøret i et hus eller leilighet. Det er innendørs gerbera, hjemmepleie som krever viss kunnskap, tilhører denne typen planter. Det dyrkes ofte på gaten eller i et drivhus. God belysning og et varmt mikroklima i leiligheten gjør imidlertid at husholdningene kan glede seg over blomstringen i lang tid. Det er noen hemmeligheter for planting, fôring, reproduksjon og omsorg for denne representanten for Astrovs.

Landingsfunksjoner

bukett med innendørs gerbera Innendørs gerbera tilhører familien av urteaktige stauder. Blomstene i strukturen ligner en stor kamille med et tusenfrydformet senter. Tett plantede kronblad gjør det 5 ganger mer effektivt.

Denne variasjonen av Astrovs er underdimensjonert. Fem eller syv blomster i en gryte vil gi hjemmet ditt et elegant utseende. Du kan oppnå dette resultatet hvis du velger riktig gryte. Den skal være laget av leire. På grunn av materialets porøsitet kan røttene puste. Dessuten hjelper det å opprettholde den nødvendige temperaturen i jorda..

transplantere gerbera i en leiregryteTransplantasjon av kjøpte kopier bør utføres 14-20 dager etter kjøp. I løpet av denne perioden tilpasser anlegget seg til nye forhold. Stengler og blader blir mer elastiske, hevet. Tenk på følgende når du transplanterer:

 • størrelsen på potten er dobbelt så stor som den forrige;
 • behandle beholderen med kokende vann for desinfeksjon;
 • erstatt hele jorda helt, rist forsiktig av den midlertidige jorda fra røttene;
 • unge spirer trenger topp dressing, befruktningsfrekvensen: først hver 4.-8. dag.

velge riktig pottestørrelseSom vist på bildet inkluderer omsorg for et rom gerbera hjemme å skape gunstige forhold for at den skal blomstre. Både i hagen og hjemme krever hun ikke spesiell oppmerksomhet for seg selv..gerbera krever ikke spesiell omsorg

Langsiktig belysning fører til degenerasjon av sorten. Anlegget er oppbrukt og forsvinner på bare 2 år.

Plantejord (transplantasjon)

Jorda skal være lett, noe som betyr litt surt. Eksperter anbefaler ikke å bruke kompost og humus som gjødsel. Du kan lage en næringsrik jord selv. For å gjøre dette må du blande følgende komponenter:

 • to stykker lauvjord;lauvjord
 • 1 del torv;torv
 • en del av sand eller sphagnum mose;sand
 • fyllstoff bestående av ekspandert leire og furubark.utvidet leire og furubark

Tilstanden er av største betydning – rotutløpet skal stikke 1,5-2 cm høyere opp fra bakken. Transplantasjonen bør utføres i hvileperioden, når den ikke blomstrer. Ellers kan du forstyrre hennes naturlige biorytme.. det er bedre å ikke transplantere en blomstrende gerberaHvis en slik sjarm ble presentert for den blomstrende elskerinnen, er det ikke nødvendig å skynde seg å transplantere henne. I en liten pott kan den vokse godt i lang tid..

Det anbefales å plante gerbera på nytt tidlig på våren eller sent på vinteren. For å gjøre dette kan du ta en leirgryte, hvis diameter er 2-3 cm større enn den forrige. Dette vil tillate henne å blomstre raskere..

Krav til belysning

gerbera elsker solskinnDen mest optimale dagslysetiden er 12 timer. Derfor er det bedre å velge et sted hvor nok sterkt sollys trenger inn. I et annet tilfelle er det tillatt at det blir spredt. Varigheten og kvaliteten på blomstringen avhenger av hvordan du bryr deg om innendørs gerbera.. om sommeren tar vi ut gerberaen til balkongenFor eksempel, i sommerperioden er det nødvendig å ta blomsterpotten ut på balkongen. Hvis dette ikke kan gjøres, bør rommet ventileres regelmessig. Strømmer av frisk varm luft forbedrer transporten av næringsstoffer til bladene og blomstene.

komfortable forholdFra midten av sommeren til slutten av august “kaster” denne fantastiske kamille all sin styrke til å bygge opp grønt. Siden dagslyset er mer enn 12 timer, har nyrene rett og slett ikke tid til å knytte seg. I slutten av august begynner en stormfull periode med blomstring, som varer til november..

Temperatur og fuktighet

resultatet av feil omsorgKompetent pleie av et rom gerbera inkluderer også overholdelse av temperaturgrenser. Selv om det er en ganske hardfør plante, bør den ikke brukes for mye. Etter å ha gått inn i hvileperioden, kan transvaalsk kamille (et annet navn for blomsterpotten) slutte å blomstre helt. De optimale forholdene for dyrking er som følger:

 • om vinteren ikke mindre enn 11-14 ° С;
 • i den varme årstiden fra 20 til 25 ° С;
 • begrense muligheten for hyppige temperaturendringer;
 • gir relativt høy luftfuktighet.

Det anbefales ikke å holde planten på balkongen om vinteren. Fuktighet og kulde gjør gerbera døsig. Med tiden kan hun dø hirse.

regndråperHjemmet til denne blomsten er Afrika (Madagaskar -øya), så vel som Asia. I denne forbindelse er det viktig å ta hensyn til at det er et tropisk klima i disse delene. Derfor er det beste for en innendørs gerberablomst å skape naturlige levekår..

Vanning

vi tar varmt vann for vanningDet er ekstremt farlig å vanne blomsterpotten med kaldt vann på varme sommerdager. Overkjøling av rotsystemet vil føre til farlige sykdommer. I tillegg skal jorden ikke tørke ut. Hvis den er vannet, begynner rotrosetten å råtne. I tillegg kan nematoder – parasittiske rundormer som er nesten umulige å gjøre unna – slå seg ned i fuktig jord. Hovedhemmeligheten med å ta vare på rommet gerbera hjemme ligger i den riktige teknologien for vanning, nemlig:

 • du må helle på beholderens ekstreme vegger slik at væsken ikke kommer på røttene;
 • spray utelukkende bladene daglig, fordi blomstene dessverre ikke tåler slike vannprosedyrer;spray gerberablader
 • bruk en pall. For å gjøre dette, er det fylt med væske. Etter 30 minutter helles det gjenværende vannet.vanning gerbera gjennom pallen

Noen gartnere anbefaler å øke vanningsfrekvensen i slike to tilfeller: i oppvarmingssesongen (luften er for tørr) og i slutten av februar. Tross alt er begynnelsen av mars en periode med aktiv vekst av stammen og knoppene.

For vanning av blomster må du bruke avgjort vann. For å gjøre dette samler de væske i en flaske og lar den stå på kjøkkenet i en dag, fordi det er varmt der. Da vil vanntemperaturen være minst 20 grader..

Topp dressing

vi avler gjødselMineralgjødsel bør foretrekkes. Den innendørs gerberaen, vist på bildet, har et veldig delikat rotsystem, derfor tåler det absolutt ikke organisk materiale. Humus eller kompost brenner ganske enkelt av de delikate røttene. Det bør også tas i betraktning at for forskjellige naturlige sykluser av utviklingen, er det nødvendig med en viss sammensetning av fôring. I originalen ser det slik ut:

 • i hvileperioden (juli, august, februar og mars), bruk nitrogenholdig gjødsel, denne gangen vokser gerbera bare greener;
 • Påfør potashdressing under blomstringen;potash gjødsel
 • når bleke flekker vises på bladene, er det viktig å tilsette magnesiumsulfat til jorden (løsningen tilberedes av 5 liter vann og 10 g pulver);
 • det må være kjertel i jorda, det forhindrer utseendet av klorose.vi utfører nitrogengjødsling

Toppdressing kan ikke utføres med høyt konsentrerte løsninger. Det er verdt å fortynne stoffet 2 ganger med det store volumet av væske som er angitt i instruksjonene..

Dessverre er meninger om befruktningshyppighet forskjellige. Noen sier at du må gjøre dette på 1-2 uker, mens andre hevder at en toppdressing per tiår er nok. På grunn av en slik meningsforskjell, må hver husmor selv bestemme hvordan hun skal ta vare på et rom gerbera. Observasjon, så vel som enkel kvinnelig intuisjon, vil hjelpe henne i dette. Så langt som mulig er det nødvendig å lufte jorden en gang i uken, noe som gir røttene en tilstrekkelig dose oksygen..

Husholdnings plantesorter trenger ikke beskjæring. Det er nok bare å forsiktig fjerne tørkede blomster eller blader.

fjerne tørkede blomster

Sykdommer og skadedyr

Ingenting frustrerer desperate husmødre som sykdommen i rommet gerbera, fordi denne luksuriøse planten bare smelter foran øynene våre. Når de første tegnene på parasitt oppstår, bør du handle umiddelbart. Følgende skadedyr må være kjent for synet:

 1. Pulveraktig mugg. Kaldt vann eller hyppige og plutselige temperaturendringer bidrar til mugg. Misbruk av nitrogentilskudd kan også forårsake dette..mugg
 2. Edderkoppmidd. Mangel på fuktighet fører til at bladene tørker ut og begynner å falle av. Kamp – sprøyting 3 ganger om dagen. Bruk av soppdrepende midler dreper også flåtten..bladene tørke
 3. Mugg (hvit og grå). Vannet i jorda stagnerer, og som et resultat vises soppflekker. Berørte blader, noen ganger stengler, er det viktig å kutte av umiddelbart.mugg på bakken
 4. Bladlus så vel som hvitflue. Skadedyret bør elimineres ved bruk av løsninger som inneholder kobber (for eksempel kobbersulfat) eller insektmidler.bladlus funnet
 5. Phytophthora. Årsaken – bakken forblir våt i lang tid.sen rødme

Selv om denne eksotiske aster er av tropisk opprinnelse, kan overdreven fuktighet skade den. Derfor, når du tar vare på et rom gerbera hjemme, bør du være spesielt oppmerksom på vanning og sprøyting. Resultatet blir de rike og nydelige blomstene i Transvaal -tusenfryd..

Funksjoner av innholdet i rommet gerbera – video

Video om transplantasjon og reproduksjon av gerbera

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă