15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Å vokse kardemomme hjemme er veien til å skape tropene i vinduskarmen

vokser kardemomme hjemme For å arrangere en oase av skjønnhet i hjemmet ditt, er det nok å edle det med grønt. Å dyrke kardemomme hjemme er en rimelig måte å nå målet ditt på. La oss først se nærmere på en eksotisk plante. Og så, la oss finne ut hemmelighetene for å vokse den.

Interessant nok regnes kardemomme som et ganske populært krydder. Når det gjelder verdi, er det andre bare for safran og aromatisk vanilje. Det er mye brukt i matlaging, medisin og som et velduftende middel..

De viktigste egenskapene til anlegget

innendørs kardemomme Kardemomme er en eviggrønn flerårig plante. Den tilhører Ginger -familien, siden den har et kjøttfullt rotsystem. I sitt naturlige miljø vokser blomsten på Sri Lanka, India, Tanzania og Madagaskar. Til tross for sin tropiske opprinnelse og hvor kardemomme vokser i naturen, dyrkes den vellykket på en vinduskarme..

Det særegne ved planten er kjøttfulle røtter og to typer stilker. En av dem kalles usann. Den når raskt til toppen og løvverk vokser på den. En annen flukt regnes som ekte. Det er ingen bladplater på den, men i blomstringstiden dukker det opp knopper, samlet i tykke børster..

kardemomme blomstrerHvis du ser nærmere på hvordan kardemomme vokser, kan du se de neste bladene på tynne petioles. Lengden på tallerkenen når 60 cm, bredden er omtrent 8. Hvis bladet er litt eltet, utstråler det en behagelig aroma, som det er høyt verdsatt for. Og når knopper dukker opp på skuddet, er fargene rett og slett fantastiske. Et av de snøhvite kronbladene har en mønstret lilla base som ligger i midten av knoppen. Resten av kronbladene er grønne. Denne kombinasjonen skaper enestående glede blant elskere av grøntområder..

voksende kardemommeNår blomstringen slutter, vises frukt i form av små kuler. esker med kardemomme med frøHver av dem inneholder mange frø som brukes til planteformering og som et krydder i matlagingen..

Når du velger et permanent sted for en plante i huset, bør du ta hensyn til mengden diffust lys. Samtidig liker ikke blomsten direkte sollys. I kritiske situasjoner er det nødvendig å lage en kunstig skygge over planten..

Å dyrke kardemomme hjemme ved hjelp av frø

modne frø for plantingFor at en unik tropisk blomsterpotte skal vises i huset, er det svært lite innsats nødvendig. Til å begynne med, velg jorda som passer best til planten. Siden fødestedet til en blomst er tropiske skoger, betyr det at landet der alltid er vått. En sur jord som er rik på humus er best egnet for dyrking av kardemomme hjemme. Hvis det ikke er mulig å forberede en slik jord, kan du kjøpe den i butikken..

Deretter undersøkes plantematerialet. Hvis det er i frøkapsler, er det vanskelig å bestemme kvaliteten. Derfor, for å dyrke kardemomme hjemme, ta ferdige frø, helst store i størrelse. Det neste trinnet – små riller lages i forberedt jord, der plantematerialet senkes. Deretter utføres operasjonene:

  • frøene er forsiktig dekket med jord, og elter det i hendene dine;
  • vannes med en sprayflaske;
  • dekket med polyetylen;
  • ført til et varmt rom.

Etter å ha fullført disse punktene, er det slett ikke vanskelig å dyrke kardemomme fra frø hjemme på vinduskarmen..

Frø plantes i bakken til en dybde som er to ganger bredden på frøet.

kardemomme plantasjeSiden blomsten under naturlige forhold vokser i den tropiske sonen, hvor temperaturen når 35 ° C og et høyt fuktighetsnivå, må plantene skape lignende forhold. Så snart de vises over bakken, blir beholderne ført til et rom med en temperatur på minst 28 ° C. I tillegg trenger de vanlig jordfuktighet..

Først trenger anlegget diffust belysning, som du kan lage selv.

Grunnleggende regler for omsorg for en tropisk gjest

potte kardemommeNår spirene er litt sterkere, må de gis kompetent omsorg. Ellers vil de svekkes og dø. Så, la oss se på en enkel instruksjon for dyrking av kardemomme fra frø hjemme..

Moderat vanning

sprøyting over løvverkSom andre innendørs blomster trenger en tropisk gjest regelmessig jordfuktighet. For å gjøre dette må du overvåke tilstanden hennes slik at hun ikke tørker ut. Det er best å gjøre dette på kveldene, forsiktig sprøyting av fuktighet over de ømme spirene. Overløp bør imidlertid unngås, ellers vil de kjøttfulle røttene råtne. Om sommeren utføres prosedyren regelmessig. Og om vinteren bør du være forsiktig, siden planten ikke trenger mye fuktighet..

Romtemperatur

kardemomme på vinduskarmenPlanten vokser fantastisk ved en optimal temperatur på omtrent 25 ° C om sommeren. Om vinteren, når det er i den såkalte dvalemodus, er 15 ° C nok for det. I løpet av denne perioden blir alle prosesser av kardemomme suspendert, og det utvikler seg praktisk talt ikke..

Planten bør ikke dyrkes i trekk, da den stadig vil skade og muligens dø for tidlig..

Rettidig fôring

befruktningMens spirene fremdeles er små, er det nok nyttige elementer i jorda, så det trenger ikke å bli befruktet. Men over tid, når planten slår rot, er det fornuftig å mate. På våren og sommeren blir all gjødsel som brukes til grønnsaker i hagen, lagt til jorden. Prosedyren gjentas hver tredje uke, som et resultat lyser blomsten med grønt hele sesongen..

Transplantasjon er en obligatorisk prosedyre

modner kardemommeMed riktig pleie skyter og vokser kardemomme raskt nok. Derfor trenger den en transplantasjon hver sesong (en gang i året). For dette forbereder gartnere jorden fra humus (2 deler), sand (1 del) og torvjord (2 deler). Blandingen legges i en gryte, på bunnen av hvilken det er et lag med ekspandert leire eller ødelagt murstein. Deretter plasseres en frøplante i den, vannes og plasseres på et sted der det er mye diffust lys. En uke senere vil en pen gjest fra tropene bli grønn på vinduet, som det er vanskelig å se bort fra. Hvorfor ikke ha en blomst som denne?

For å forplante kardemomme ved stiklinger, må du kutte toppen, legge den i vann og vente på at røttene skal vises. Etter det plantes planten i jorden..

Interessant om kardemomme – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă