15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Å dyrke rosmarin urt utendørs

rosmarin i det åpne feltet Rosmarin er et aromatisk krydder som brukes til tilberedning av kjøtt, fisk og grønnsaker. Du kan kjøpe krydder i mange supermarkeder og krydderbutikker, men vi snakker om en mer interessant leksjon – å dyrke rosmarin på egen hånd i det åpne feltet..

Hvordan plante?

Rosmarin kan dyrkes på tre måter:

  • frø;
  • stiklinger.

Valget av plantemetode avhenger av gartnerens personlige preferanse. Uansett, med riktig planting og omsorg for rosmarin i det åpne feltet, vil det være mulig å dyrke fantastiske busker opp til 150 cm høye. Forskjellen er bare i hvor mye tid og krefter som skal brukes på å dyrke.

Vokser ved å så frø

rosmarinfrø Rosmarinfrø plantes i februar-begynnelsen av mars i små beholdere med jord.

Det er umulig å plante frø direkte i åpen mark, siden lufttemperaturen på den angitte tiden på året vanligvis fortsatt er for kald.

Før planting er det tilrådelig å suge frøene i vann i en dag, siden de vanligvis går hardt og lenge. Det er nødvendig å plante hvert frø forsiktig separat, jevnt fordele rosmarinen rundt hele omkretsen av beholderen. Så flere frø plantet vil komme ned.

frøplanter av rosmarinfrøFrø går vanligvis i 6-8 uker, men avhengig av produsent kan vilkårene være litt lengre eller litt kortere. Det er ikke nødvendig å skynde seg å bli opprørt hvis frøene ikke slipper av i det hele tatt på lang tid. Å dyrke rosmarin fra frø er en øvelse for pasienten.

De resulterende buskene fra frøene deres må plantes i hagen eller i hagen for å gi dem mer plass til å vokse..

Rosmarin ved stiklinger

rosmarin stiklingerÅ dyrke rosmarin utendørs ved hjelp av stiklinger tar mindre tid, så hvis det er en mulighet til å kutte en gren fra en voksen plante, er det bedre å bruke den. Det er bedre å kutte de nedre bladene av rosmarin fra stiklingene, og bare la noen få blader være på toppen av grenen. Legg de tilberedte stiklinger i vann til rotsystemet dannes, som oppstår etter 3-4 uker. I dette tilfellet skal væsken konstant dekke omtrent en tredjedel av lengden på skjæringen.

Det er bedre å bruke filtrert vann eller fra naturlige kilder, men ikke tapp.

Ferdige rosmarinbusker i potter kan kjøpes i butikker. En slik plante er allerede klar for transplantasjon i åpen mark. Gartneren bør ikke bare glemme den tillatte temperaturen for plantevekst (minst 10 grader Celsius). Å dyrke rosmarin utendørs i Ukraina er tillatt siden mars.

Sand, torv (bare nøytralisert), samt kompost og gjødsel kan tilsettes til jorden. Som mange andre planter elsker rosmarin løs jord..

Utstigningsdatoer

rosmarinplanter er klare for transplantasjonI tempererte klimaer er det mulig å dyrke rosmarin utendørs fra omtrent midten av våren, når jordtemperaturen vil være minst 5-10 grader Celsius. I de nordlige regionene i Den russiske føderasjonen, spesielt i det fjerne nord, er det ikke fornuftig å transplantere rosmarin i bakken på grunn av særegenhetene i klimaet, så det er bedre å dyrke planten i romslige potter i drivhus eller drivhus.

transplantere rosmarin til åpen markDet skal huskes at ved en temperatur på -5 grader Celsius dør rosmarin, og det er uakseptabelt å plante en plante i perioder hvor varmt vær kan endre seg dramatisk. Så det er best å dyrke rosmarin i det åpne feltet i Moskva -regionen etter 20. april..

Rosmarin vokser konstant gjennom året. Vekstaktivitetsperioder varierer avhengig av vekstforhold og sesongmessighet.

Omskjæring og stell

rosmarinDet er flere grunnleggende prinsipper for planting og omsorg for rosmarin i hagen:

  1. Ikke vannet planten for ofte, siden den ikke liker stillestående fuktighet. Du trenger ikke å bekymre deg for vanning i regntiden..
  2. Du må kutte buskene ved å rive toppen av stilken slik at de vokser enda mer..
  3. Det anbefales å plante rosmarin på solsiden, siden planten er veldig solelskende..

Vinter

rosmarin i potterNår den vokser utendørs, vil rosmarin ikke overleve vinteren. Plantens rotsystem begynner å fryse ved begynnelsen av den første frosten, så om vinteren må buskene transplanteres i potter.

Det er bedre å lagre rosmarin i kaldt vær i kjølige rom med en gjennomsnittstemperatur på 10-15 grader Celsius. Så om vinteren kan buskene tas til kjelleren eller vaskerommet uten oppvarming eller med minimal oppvarming. Hvis det ikke er mulig å holde planten i passende forhold, kan du sette den i en stue. Ved romtemperatur kan rosmarin også overleve vinteren vellykket. Det er mulig å dyrke rosmarin igjen i det åpne feltet i Rostov -regionen fra de første dagene i april..rosmarin blomstrer

Hvis du lagrer buskene under de mest passende forholdene om vinteren, vil de blomstre med vakre blå blomster i februar-mars..

Rosmarin er en flerårig plante. Med riktig pleie vil rosmarin beholde sin krydret smak og lukt i en lengre periode, men hvis anbefalingene i artikkelen ikke blir fulgt, vil den være utsatt for sykdom og kan dø..

Video om dyrking og avl av rosmarin

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă