15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Enkel dyrking av calibrachoa fra frø eller stiklinger

dyrking av calibrachoa i potter Å dyrke calibrachoa er en enkel prosedyre som selv et barn kan håndtere. Denne planten har et attraktivt utseende. Den kan ofte bli funnet på balkongene til høyhus som dekorasjon. Blomstene plantet i potter danner grønne kuler med lyse og vakre knopper. Hva er calibrachoa og hvordan du kan ta vare på det, kan du se i denne artikkelen.

Generell informasjon om anlegget

calibrachoa i hagen Calibrachoa er en stor og frodig busk med mange blomster og stilker som flettes sammen for å danne en ball. Størrelsen på den åpne knoppen er ca 3 cm i diameter. I utgangspunktet var favoritten blant millioner lilla. I dag vokser interessen for kultur bare. Nye og nye farger vises og flere og flere mennesker ønsker å skaffe seg et slikt ornament..

Derfor kan du finne:

 • lys rosa;
 • rød;
 • oransje;
 • fersken;
 • blå;
 • gul;
 • brune og andre toner.

Calibrachoa omsorg er enkel. For å gjøre en blomst vakker, er det nok å følge noen regler..

Fram til 90 -tallet ble calibrachoa kalt petunia. Forskere mente at dette er forskjellige typer av samme blomst. Ifølge studiene ble det imidlertid bevist at calibrachoa skiller seg fra petunia selv i DNA..

Calibrachoa kalles ampeløs på grunn av det faktum at den kan plantes i hengende potter.calibrachoa i potter Denne planten faller fra potten i et langt skudd. Selve blomsten er veldig enkel, den ser ut som en bjelle. Men interessant nok skiller knoppens hals alltid seg fra kronbladene i skyggen – et slikt trekk ved calibrachoa. Ofte er plantens blomster enkle i formen, men nylig er det doble arter som er litt større i størrelse enn vanlige. Det vil være færre av dem på bushen enn enkle. Men til tross for dette, slutter ikke calibrachoa å miste sin attraktivitet..

Voksende calibrachoa og utendørs pleie

dyrking av calibrachoa i hagenBeliggenhet. Planten føles flott ikke bare i potter, men også utendørs. En forutsetning for vellykket dyrking av en blomst er tilstedeværelsen av en stor mengde lys. Kultur elsker solen, strekker seg etter den, men intens varme har en skadelig effekt på busken.

Et godt alternativ for å dyrke en blomst er en veranda eller terrasse..

Calibrachoa bør plantes bare i de områdene som bader i solen om morgenen og er skyggelagt på dagtid. Det er bedre å ikke holde blomsten helt i skyggen. Mangel på sol kan føre til kjedelige knopper og korte blomstringstider.

vanlig vanningIrrigasjon. Planten elsker systematisk vanning. Hvis du vanner bakken riktig, vil busken ha en rik nyanse og blomstre konstant. Vann skal bare brukes godt avgjort. Hvis det er mulig, er det bedre å samle regnvann.

Riktig dyrking og vedlikehold av calibrachoa inkluderer beskyttelse av planten mot sterk og kraftig vind. Mye avhenger av overholdelse av denne betingelsen. Hvis du planter en busk på et vindstille sted, vil planten glede deg med sine unike blomsterstand til høstkulden..

Funksjoner ved å vokse hjemme

calibrachoa blomstrerCalibrachoa dyrkes i hengende esker og kurver. For full vekst tas 2-3 kg jord per blomst. Busken må være utstyrt med løs og lett jord, gjerne litt sur eller nøytral. grunningVanning skal være konstant, men moderat. Det er veldig enkelt å fylle blomsten og så forsvinner den. Du kan spraye blomsten med vann: planten liker slike hendelser og har en gunstig effekt på veksten og reproduksjonen.

Hvis du dyrker calibrachoa på en balkong, må du velge sør- eller sørøstsiden. Under solens topp må du beskytte blomsten, ellers kan den tørke ut. Ikke det beste stedet for avl av calibrachoa er balkongen i siste etasje, som stadig er utsatt for sol og hvor vinden blåser. I dette tilfellet anbefales det å ta blomsterpotten inn i rommet minst ved lunsjtid..

gjødselI vekstsesongen bør blomsten gjødsles aktivt slik at så mange frø som mulig modnes. Det er best å velge gjødsel som inneholder fosfor og kalium og tilsette dem en gang i uken..

For bedre vekst av blomsten, anbefales det å beskjære stilkene med jevne mellomrom..

For å opprettholde attraktiviteten til calibrachoa om vinteren, bør lysrør installeres i nærheten av blomsterpotten. Enhetene må holdes på nesten hele tiden over blomsten. Calibrachoa er en ganske delikat og skjør blomst. Hvis noe tungt faller på bladene eller knoppene, kan de dø. Dette gjelder først og fremst regn. Derfor, hvis blomster vokser på en åpen balkong, kan du lage et visir eller baldakin for dem..

Klemmer en blomst og overvintrer den

klemming av calibrachoaMange vet ikke hvordan de skal klype calibrachoa riktig og hvorfor denne prosedyren er nødvendig. Denne hendelsen er designet for å få busken til å se mer voluminøs og spre seg ut. Klemming består i å plukke av de øvre stiklinger og prosesser av blomsten. Dermed vil planten ikke vokse oppover, men i bredden. Du kan rive av unødvendige prosesser både med hendene og ved hjelp av neglesaks. Det viktigste i dette øyeblikket er å være forsiktig og ikke kutte av overflødig. Hvis alt er gjort riktig, blir calibrachoa frodig på kort tid, og skuddene kommer ned i en vakker foss og danner en utmerket dekorasjon for verandaen din..

Eksperter bemerker at nesten all jord i potter må endres hvert år for å sikre full vekst og modning av blomster. Dette skyldes det faktum at det er svært få næringsstoffer igjen i den gamle jorda..

De fleste av de populære Calibrachoa -variantene er ettårige. Derfor kan du ikke bekymre deg for deres overvintring. Imidlertid vet erfarne gartnere at noen arter kan reddes, og neste år vil de igjen glede seg over de vanlige fargene. For å sikre riktig overvintring av calibrachoa, plasseres en gryte med en busk som har fullført blomstring på et mørkt sted og blir praktisk talt ikke vannet eller gjødslet. Kan sprayes lett.buskformasjon

Dermed bevares planten. Om våren må du få den ut og begynne å passe den på samme måte som i fjor. Det er viktig å gi blomsten nok dagslys eller kunstig lys, og da vil alt gå etter planen..

De viktigste metodene for reproduksjon av calibrachoa

kuttblomstStiklinger av calibrachoa. I slutten av august må du kutte flere topper fra moderplanten. Lengden skal være opptil 5 cm. Bunnen av stiklingene må frigjøres fra bladene og deretter plantes i bakken. For at planten skal slå rot så raskt som mulig, vil det være nødvendig å gi den fuktig jord, og skape drivhusforhold en stund. Den enkleste måten å gjøre dette på er med en plastflaske: dekk til håndtaket med det og åpne det en gang om dagen en stund, slik at plantematerialet puster. Når planten er akseptert (vanligvis etter 2 uker), kan du fjerne plasten og utføre den samme omsorgen som for en voksen busk..

frøplanteFormering av calibrachoa ved hjelp av frøplanter. Du kan også få en ny plante ved hjelp av korn. I dette tilfellet blir plantene først dyrket, og først deretter blir de ferdige plantene transplantert i bakken eller potter. For at plantene skal være sunne, må du ta vare på tilstrekkelig jordfuktighet. For disse formålene kan du plante frøplanter i en eske, hvis topp er dekket med folie. Resultatet blir en drivhuseffekt og blomster vil vokse mye raskere..

Frøforberedelse og planting

frøene har sprungetEksperter sier at hvis du samler frø og planter dem i en gryte, vil du ikke alltid kunne vokse en vakker blomst. Ofte på voksne busker dannes enkle knopper som ser ut som vill calibrachoa. Planten blomstrer kanskje ikke like rikelig som sin forfader og har en annen nyanse. Selvfølgelig er det unntak fra reglene: da viser busken seg i samme størrelse, volum og nyanse som moren.

Hvis du bestemmer deg for å prøve å dyrke calibrachoa fra frø hjemme, vær så tålmodig. I utgangspunktet må du holde plantematerialet i væske i en dag, og deretter tørke kornene med en serviett. Bruk en liten beholder. så frøFør du planter calibrachoa, må kompost og torv legges til bakken på forhånd, og før du planter frø, må det mettes med mineralgjødsel. Frøplanter må vente lenge, og ikke alle frø vil bære frukt. For å stimulere vekst kan du bruke spesiell gjødsel, samt en svak løsning av kaliumpermanganat. I tillegg må du mate kulturen flere ganger sammen med vanning før du planter frøplanter i en gryte eller jord.

plukke frøplanterEtter utseendet til to fullverdige blader, bør det plukkes. Dette er en viktig aktivitet som krever omsorg..

Et dreneringslag skal legges i bunnen av blomsterpotten. Den kan bestå av småstein eller andre små steiner. Deretter må du helle sand, som vil løsne jorden, og bare deretter tilsette den viktigste jordblandingen. Etter å ha plantet frøplanter i potter, må du velge optimal gjødsel. Tross alt er overflod av blomstring avhengig av ham..

Sykdommer og skadedyr

trenger hjelpTil tross for at det ofte dyrkes rikelig calibrachoa hjemme, blir det fortsatt ofte angrepet av skadedyr.

De vanligste er:

 • trips;
 • edderkoppmidd;
 • bladlus;
 • hvitflue.

Disse parasittene spiser blader og blomster, og ødelegger dermed gradvis blomsten. Hvis du finner skadedyr på platene eller knoppene til en plante, må du iverksette umiddelbare tiltak. Hagebutikker selger en rekke skadedyrbekjempelsesprodukter. Du må behandle planten med dem en gang annenhver uke, mens du tar på deg en beskyttelsesmaske og ikke inhalerer kjemiske damper.

For at planten skal blomstre hele sommeren, bør du plukke av visne bjeller.

blacklegI tillegg til skadedyr er ampeløs calibrachoa utsatt for visse sykdommer. Det vanligste er det svarte beinet – planten blir svart og dør. Det er en sopp som vokser under forhold med overdreven fuktighet. Hvis du merker en sverting av planten, må du iverksette tiltak umiddelbart – behandle med medisin.

muggPulveraktig mugg er en annen vanlig sykdom i calibrachoa. I dette tilfellet observeres en hvit blomst på platene. Årsaken til dette er også overflødig fuktighet og plutselige temperaturendringer..

Blomsten påvirker også rotrot på grunn av for våt jord. Du kan redde planten med en nødtransplantasjon til et tørrere sted..

Hvis busken påvirkes av klorose, observeres små blomstringsmengder. Denne sykdommen oppstår når veldig hardt vann brukes til vanning, så vel som ved mangel på jern. Ved å eliminere dette, vil du få planten tilbake til sin tidligere attraktivitet..

Calibrachoa med andre planter

sammensetning med calibrachoaI tillegg til å dekorere senger, verandaer og balkonger, er calibrachoa mye brukt i landskapsdesign. Og vi snakker ikke bare om rike arter, men også om underdimensjonerte varianter. Kombinasjonene kan være veldig forskjellige – fra å plante en blomst på åser sammen med fjellplanter til å fylle gatevaser.

Blomsten kommer godt overens med både krøllete og blomstrende representanter for floraen. Gartnere øver ofte på å plante hele blomsterbed av denne planten. For å oppnå et godt resultat, bør flere kontrastfarger velges. Dermed vil blomsterbedet være lyst, vil alltid tiltrekke seg oppmerksomhet, og hvis du gjør det i en geometrisk form, vil den skapte skjønnheten ikke gli vekk fra øynene dine..

blomstersengÅ vite når du skal plante calibrachoa og hvordan du skal ta vare på det, kan hjelpe deg med å vokse en av de vakreste og mest populære blomstene i dag. Regelmessig vanning, rettidig fôring, lys, varme, riktig planting og fjerning av stiklinger – alt dette bidrar bare til at skjønnheten ser ut på vinduet og i livet ditt. En lys og original busk vil gi mye estetisk nytelse, dekorere ethvert hjørne av stedet eller hjemme. Velg fargen på knoppene du liker, eller plant flere forskjellige nyanser, og du vil sikkert få ønsket resultat..

Alt er i dine hender for å skape skjønnhet rundt deg!

Fantastisk skjønnhetsanlegg – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă