15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Å dyrke oregano i en sommerhytte er et verdt yrke

voksende oregano For mange krydderentusiaster er dyrking av oregano en virkelig nytelse. Tross alt krever denne planten ikke spesiell omsorg, men den gir konkrete fordeler for alle familiemedlemmer. Siden uminnelige tider har oregano blitt brukt ikke bare som et raffinert krydder, men også som et middel. Det har en gunstig effekt på nervesystemet, lindrer hodepine. Forbedrer fordøyelseskanalen og øker appetitten. Avkok fra planten brukes til å behandle bronkitt, stomatitt og kvinnelige plager. Det renser kroppen som helhet og regnes som et effektivt middel for å bekjempe dermatitt og diatese hos små barn. Det er ikke overraskende at dyrking av oregano i sommerhuset er spesielt interessant for nybegynnere..

Hvis du legger en blomst i et skap, vil møllen glemme veien dit for alltid..

Fantastisk plante med et velduftende navn

krydret urt oregano Oregano er en krydret urt med en bestemt lukt. Hos vanlige mennesker kalles det hovedkort og amulett. I vestlige land er det kjent som oregano. Krydderet brukes aktivt i matlaging: det tilsettes pizza, kjøttretter og brukes til hermetisering av grønnsaker og frukt. Birøkterne setter pris på det for det originale pollenet, hvorfra insekter lager en velduftende væske..

Før vi forstår hvordan man dyrker oregano i landet, skal vi prøve å bli bedre kjent med denne fantastiske planten. I naturen finnes kultur nesten i hele Europa. Plantens hjemland er Middelhavslandene. På territoriet til Russland slår hovedkortet seg ikke i det fjerne nord og fjerne østen. Mest av alt elsker planten åpne områder der det er mye sollys:

 • romslige enger;
 • grøftebakker;
 • skogkanter;
 • elvedaler;
 • busk kratt;
 • siden av steppeveiene.

flerårig oreganoDen flerårige vokser i busker fra 30 til 70 cm høye. Det sterke rotsystemet gjør at den tåler naturens vranglær og vokser uavhengig i det naturlige miljøet. Ladanka har miniatyrformede bladformede bladplater med spisse spisser. Den blomstrer i flere måneder, fra sommer til midten av høsten, i knopper, samlet i frodige panikler. Oftest er de malt i en lilla nyanse, men det er hvitt, rosa og rødlig.

På slutten av blomstringsperioden dannes miniatyrnøtter på skuddene, der mikroskopiske frø lagres (litt mindre enn valmuefrø). Det er mer enn to dusin varianter av denne planten, så det er en virkelig glede å dyrke oregano i hagen. Tenk på de mest populære typene av denne velduftende kulturen..

Oregano vanlig

oreganoPlanten er en urteaktig flerårig, vokser opp til maksimalt 90 cm. Bladplatene er avlange, ovale. Kantene er takkete, bladets spiss er spiss. Den øvre delen er mørkegrønn. Baksiden har en gråaktig fargetone, noe som gir dem en spesiell dekorativ effekt. Skuddene er tetraedriske, litt pubescent. Ved bunnen av busken forgrener de seg i forskjellige retninger. Takket være dette har planten en avrundet form..

oregano rosa fePink Fairy, et populært utvalg av oregano, har medisinske egenskaper og en delikat aroma. Vokser opp til 65 cm. Lysegrønt løvverk inneholder en rekke næringsstoffer:

 • essensielle oljer;
 • sporstoffer (selen, jern, molybden);
 • tanniner;
 • vitamin C.

Blomsterstanden presenteres i form av en spredende panikk med mange knopper av en rosa eller lilla nyanse. De åpner i juli og gleder det glatte til begynnelsen av høsten. Etter vellykket pollinering på stilkene dannes mørkebrune frukter som ligner nøtter. De inneholder mange mikroskopiske oreganofrø, som gartnere bruker for å formere blomsten i hagen..

Oregano ametyst faller

oregano Amethyst FallsDu kan dekorere en sommerhytte med en fantastisk slags amulett. Den blomstrer med delikate rosa-lilla knopper fra august til oktober. Buskens høyde er opptil 20 cm, og bredden er omtrent 30. Oregano Amethyst Follos kjennetegnes med lysegrønt avrundet løvverk og delikate skudd. Hver av dem er kronet med brusende duftende blomsterstand. Planten passer fantastisk inn i landskapsdesignet på et landsted og vokser uten problemer i hagen.

Innendørs plantevifter kan dyrke rundbladet oregano i store beholdere eller potter.

Oregano Amanskaya

oregano amanskayaElskere av lavvoksende planter vil like hovedkortet til denne sorten.. Den vokser bare opp til 20 cm i høyden, så den vokser til pynt:

 • grenser;
 • blomsterbed;
 • balkonger;
 • terrasser;
 • hager;
 • grønnsakshager.

Knoppene til Oregano Aman er samlet i piggformede panikler. De er grasiøst gjemt under grønne eller rosa bladblad. Fra siden har planten et originalt dekorativt utseende.

Oregano honning duft

Oregano honning duftBlomsten av denne sorten vokser vanligvis opp til 40 cm i høyden, noe som gjør det mulig å bruke den som en prydplante. Hovedtrekk ved oregano honning aroma er den rike lukten av fersk honning, som tiltrekker seg mange insekter. I blomstringstiden er den dekorert med store lilla knopper. De er plassert langs det elastiske skuddet i form av en krøllete panicle..

Oregano nordlys

Oregano nordlysFor å dyrke denne typen oregano i hagen trenger du ikke gå til Arktis. Det er nok å finne den i butikken, kjøpe den og så den i hagen. Blomsten vokser opp til 60 cm i form av en forgrenet busk med mange yndefulle skudd. Hver av dem er dekket med små ovale blader med spisse spisser. Oregano nordlys kjennetegnes ved panikkblomstrende blomsterstand med mange miniatyr lilla-rosa knopper. Virkelig et vakkert syn.

Oregano Mila

Oregano MilaBlomsten er en urteaktig flerårig ca 50 cm høy. De ovale bladplatene er matt grønne. Mikroskopiske hår er synlige på overflaten, som skinner i sollys. Oregano Mila har grasiøse blomsterstand, bestående av små lilla knopper. De blomstrer fra juli til tidlig høst..

Oregano blader er mye brukt i matlaging. De legges til kjøtt- og grønnsaksretter. Tørkede råvarer brukes til å tilberede aromatiske drikker.

Oregano Teddy

Oregano TeddyStauden preges av dekorative bladplater, som er dekorert med en kremfarget kant. Når planten blomstrer, vises rosa knopper på den. De er samlet i løse klynger med lyserøde skiveblader. De ligger på oppreist skudd av en blomst. Oregano Teddy utstråler en behagelig rik aroma som tiltrekker seg mange insekter, inkludert bier. Foretrekker drenert jord og føles bra i åpne områder der det er rikelig med sollys.

Dyrking av oregano fra frø

dyrking av oregano fra frøTil tross for at oregano er en ganske upretensiøs plante og perfekt tåler det russiske klimaet, er det flere krav til dyrking. Først og fremst er det viktig å velge et passende sted med mye sol. Planten tåler ikke engang en liten nyanse. jordforberedelseDen andre faktoren er jord. Oregano utvikler seg vellykket på hvilken som helst jord, det viktigste er at det ikke er stagnasjon av vann. Den tredje regelen er rettidig fôring om høsten og våren. For å gjøre dette, tilsett humus, gjødsel og superfosfat i bakken etter å ha løsnet det øverste laget av jorda forsiktig.

reproduksjon ved lagdelingDet er flere måter å plante oregano på i sommerhuset. Tradisjonelt forplantes planten ved å dele rhizomer, lagdeling, stiklinger og bruk av frø. Hvert av alternativene har sine egne egenskaper, men vi skal se nærmere på hvordan man dyrker oregano fra frø..

Det første du må gjøre er å forberede stedet til høsten. For å gjøre dette blir det rengjort for tørt gress, blader og grener. Deretter graver de forsiktig opp slik at jorden får nok fuktighet om vinteren og oksygen. På begynnelsen av våren tilberedes en toppdressing fra humus, superfosfat og mineralgjødsel, som påføres jorden. Etter det blir det gravd opp igjen, jevnet slik at det ikke er klumper, siden plantematerialet er mikroskopisk.

Såing av oreganofrø

oregano frøplanter

Å dyrke oregano fra frø består av følgende handlinger:

 • hull er laget på stedet i en avstand på 25 cm fra hverandre;
 • bunnen av brønnene er lett fuktet;
 • plantemateriale blir sådd nøye;
 • dekk den med jorden med 1 cm;
 • sengen er komprimert;
 • dekke med mulch.

Etter 2 eller 3 uker vil de første skuddene vises, som det er lurt å regelmessig luke fra ugress. Planting av oregano og omsorg inkluderer tynning av unge skudd med et intervall på 15-20 cm mellom plantene. Revne prøver brukes til planteformering i frie områder på stedet..

oregano frøplanterEn annen måte å reprodusere oregano på er å dyrke frøplanter. For dette sås frø i potter eller beholdere med kjøpt universell jord. Når dette ikke er mulig, kan du tilsette litt sand i vanlig hagemark for å gjøre det lettere..

Så hovedkortet i mars, det vil blomstre det første året etter planting. Hvis du gjør dette i mai, vil blomster dukke opp først i det andre året..

Videre lages det små hull i jorda. De legger frø i dem og dekker dem med jord med ikke mer enn 1 cm. Jordens øvre ball er fuktet og dekket med film eller en pose. Denne metoden bidrar til rask vekst av plantemateriale. Med jevne mellomrom blir avlingene ventilert og vannet med en sprayflaske. Etter noen uker vil de første skuddene dukke opp, som tynnes ut over tid slik at de vokser seg sterkere..dyrking av oregano i det åpne feltet

Å plante oregano utendørs og ta vare på planten innebærer å følge enkle regler. Spirene plantes i bakken når den varmes opp nok. Bedre å gjøre dette i mai. Buskene plasseres i en avstand på 50 cm fra hverandre slik at de utvikler seg vellykket. Og rettidig vanning, toppdressing og løsningen av jorden forblir uendret prosedyrer for aromatiske krydder i hagen.

Voksende oreganoplanter – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă