15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan dyrke sypress hjemme

hvordan dyrke sypress Før du dyrker en sypress hjemme, bør du kjenne funksjonene til denne planten. Bare ved å eie slik informasjon kan du få et sunt og utrolig vakkert tre som vil glede eierne i mange år..

Beskrivelse av sypress

sypresser Dette er en unik kultur som er i stand til å rense luften bedre enn andre. Ved å frigjøre en stor mengde fytoncider, dreper sypress bakterier og virus. På grunn av disse evnene dyrkes planten ofte i stuer..

Cypress vokser som en busk eller et tre. Denne planten danner en krone som sprer seg, men har oftere form som en pyramide. I unge eviggrønne prøver er bladene små i form av nåler. Med alderen bøyer de seg tettere til grenene, dekket med små skalaer. Siden dette er en representant for monoecious planter, er det hunn- og hannkegler på ett individ. De modnes bare i det andre året og danner små frø festet til undersiden av “vingene” på kjeglene.

Sypernes hjemland er tropene og subtropene. Men det finnes også frostbestandige varianter. Hjemme blir en storfruktversjon av planten avlet.

Cypress er til og med nevnt i Bibelen. Dette er et av trærne som prydet Edens hager. Kristne ser på sypress som et symbol på evig liv..

sypress klasse GoldcresI butikker som selger innendørs blomster, finner du oftest Goldcres -sorten. Den har gulaktige nåler med en gylden fargetone. Et pent kompakt tre tar ikke mye plass og er egnet selv for små leiligheter eller kontorlokaler. Med riktig pleie vil det bidra til å skape et hjørne av Edens hage hvor som helst..

sypressoljeInnendørs sypress er veldig gunstig for sine essensielle oljer. På grunn av sin spesifikke lukt, er denne planten i stand til å avvise forskjellige insekter. Oljen ekstraheres fra kjeglene ved destillasjon. Mange sykdommer kan kureres med det. Olje er også et utmerket profylaktisk middel..

Cypress Oil Properties:

 • takler ubehagelig lukt;
 • eliminerer betennelse, helbreder sår;
 • har en beroligende effekt;
 • er en god tonic;
 • stopper blod og helbreder kutt;
 • lindrer hodepine.

Også sypressolje utjevner hormoner. Det hjelper å takle forkjølelse, virus, helbreder blødende tannkjøtt. Cypress olje er et utmerket kosmetisk produkt. Det eliminerer flass, hjelper fet og problematisk hud, lindrer utslett.

Plantepleie hjemme

voksende sypressDenne planten er ikke så finurlig at den forårsaker mye trøbbel for eierne. Men til tross for dette, er det visse regler for omsorg for innendørs sypress hjemme, som er viktige å vite og følge..

Næringsrik jord med høy pusteevne

Et hjemmetre vokser raskt, så det er viktig at det gir tilstrekkelig mengde mineraler og organisk materiale. Jorda til sypressen skal ikke være tett. Dette kan føre til opphopning av store mengder vann. Overflødig væske forårsaker ofte rotrot, noe som er farlig for planten..

Før du tar vare på en sypress i en gryte, bør du nøye studere informasjonen om den..

God belysning er nøkkelen til sypressens helse

elsker lysPlanten elsker sterkt sollys. Ellers begynner løvet å bli gult og smuldre. Cypresses skygge bare i varme sommer. I den varme årstiden tas den ut i frisk luft for soling, og om vinteren gir de ekstra belysning ved hjelp av lamper..

Skånsom vanning og ingen overløp

vanningOm sommeren er det nødvendig å opprettholde en moderat fuktighet i potten, mens om vinteren bør jorda i den være tørrere. Ved oversvømmelse blir sypressens røtter raskt skadet av råte. En eviggrønn plante reagerer godt på hyppig sprøyting, spesielt på varme somre.

Et kult miljø er det beste alternativet. Bartrær er ikke veldig glad i høye temperaturer. Cypress er intet unntak. Et rom med 8-10 grader passer best for ham. Slike forhold er vanskelig å skape i en leilighet både om vinteren og om sommeren. Den eneste måten å hjelpe sypressen på er å spraye oftere og regelmessig ventilere rommet..

befruktningNår du dyrker sypress hjemme, bør du ikke glemme å mate den. Regelmessig påføring av kompleks gjødsel vil gi planten et sunt utseende og styrke immunsystemet.

Omsorg for innendørs sitronsypress inkluderer en transplantasjon. Denne prosedyren bør utføres om våren. Hvis du vil stoppe veksten av et tre, bør du trimme røttene litt når du transplanterer..

Hvordan dyrke sypress fra frø?

sypress fra frøFør du dyrker en sypress fra frø, bør du kjenne noen regler, nemlig når det er best å så korn. Den optimale perioden er april-mai. Disse kan være kjøpte frø eller selvplukket fra modne knopper..

For å gjøre dette må du tilberede en blanding i følgende proporsjoner:

 • jord med blader – 2 deler;
 • torvblanding – 1 del;
 • torv – 1 del;
 • sand – 1 del.

Før du planter sypressfrø, må du dekke potene med forberedt jord. Vann deretter underlaget litt og tamp. Plantemateriale legges på toppen, dekket med et jordlag på opptil 1 cm høyt. Den øvre jordkulen sprøytes fra en sprayflaske. Pottene fjernes til drivhuset. Skudd bør vises etter et par uker..

Ved transplantasjon av spirer i permanente potter vil introduksjon av kompleks gjødsel med lang eksponering gi gode resultater. Den er designet for to år og vil gi fullstendig fôring av sypressen i løpet av denne tiden..

Mini-drivhuset må åpnes med jevne mellomrom; etter hvert som plantene vokser, bør dette gjøres oftere. Over tid blir drivhuset fjernet. Når du dyrker sypress fra frø hjemme, må du overvåke fuktigheten i jorda, men ikke overflyt plantene..

transplantere frøplanterNår spirene når fem centimeter i høyden, transplanteres de i separate beholdere:

 1. For disse formålene er store halvliters plastkopper egnet..
 2. Det er laget et hull i bunnen av glasset og et lag ekspandert leire helles for drenering.
 3. Bruk samme jord som for spiring av frø til planting, men tilsett mer sand (to deler).
 4. Hver måned må plantene vannes med gjødsel, og etter et år kan de transplanteres i potter..vanning

For dyrking av sypresser er det å foretrekke å bruke smale og høye potter med et godt lag utvidet leiredrenering i bunnen..

Den første uken etter transplantasjon er det bedre å holde treet i diffust lys, og deretter plassere det på et ganske lyst sted. Nord- og østvinduer er godt egnet for barskinnsplanter. Hvis balkongen er glassert, og temperaturen der ikke synker under 15 grader, kan du om vinteren beholde sypressen på loggiaen. De første fruktene på treet vises i en alder av fem år..

Formering av sypress ved stiklinger

forplantning ved stiklingerFor denne metoden for reproduksjon av sypress hjemme, er april eller slutten av juni egnet. Til å begynne med, velg et sunt modertre. Stiklinger må tas fra den øvre delen, fra grener som ikke er mer enn tre år gamle. Skuddene som er valgt for poding, blir ikke kuttet, men plukket med en skarp, rask bevegelse. I dette tilfellet bør et stykke bark forbli på basen. Klippehøyden skal ikke overstige 20 centimeter.

Formering av sypress med stiklinger er den mest effektive måten.

rotte stiklingerCypress Rooting Methods:

 1. Nålene på bunnen fjernes. Grenene oppbevares i en vekststimulator i omtrent et døgn..
 2. De plantes i esker forberedt på forhånd. De er fylt med sand, som desinfiseres med en 3% løsning av kaliumpermanganat.
 3. Beholderen skal ha et ganske stort antall dreneringshull. De la den på en støtte (ben) slik at luft har fri tilgang til bunnen.
 4. Grenene er ikke fordypet mye, bare 2-4 cm, dekket med folie eller plassert i et drivhus.
 5. Den optimale temperaturen for rotdannelse i sypressekaks er ca 20 grader. Ved lavere hastigheter kreves filmen. Hvis lufttemperaturen overstiger 20 grader, vil det være nok å dekke grenene med gasbind.
 6. To ganger om dagen sprayes stiklingene. Samtidig utføres ikke vanning som sådan.
 7. Stiklinger under film, bokser eller plastflasker ventileres periodisk.

Når kvistene har gode røtter på 10 cm, kan de plantes om. Det er bedre å bruke litt sur jord med tilsetning av torv. Etter to til tre år plantes trærne på sitt faste sted..

Innendørs eller utendørs sypress er en ekte dekorasjon. Med riktig planting og omsorg hjemme vil et dekorativt tre glede eierne og rense luften i leiligheten, og slanke grønne pyramider av store varianter vil bidra til å lage smug eller hekker i nærheten av et landsted.

Barnehold hjemme – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă