15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Introduser frødyrket lavendel til hagen din

frodig blomstrende lavendel Å dyrke lavendel fra frø hjemme er vanligvis enkelt. Planten er populær blant husmødre. Denne typen blomst har ikke bare et vakkert utseende, men også mange nyttige egenskaper som kan kurere en rekke sykdommer..

Les også en artikkel om emnet: lavendelplanting og omsorg i det åpne feltet i Moskva -regionen!

Beskrivelse av lavendel

medisinsk lavendel Det er en av de mest kjente plantene og er etterspurt over hele verden. Lavendel er opprinnelig fra Middelhavskysten, men til tross for dette utvikler den seg godt hjemme. Blomsten tilhører gruppen flerårige, eviggrønne planter. Den presenteres i form av en halv busk med mange skudd. I naturen kan lavendel bli opptil 60 centimeter høy..

Nyttige egenskaper til planten:

 • gjenoppretter arbeidet i nervesystemet;
 • normaliserer søvn;
 • er et godt verktøy for forebygging av hjerte- og karsykdommer;
 • forbedrer fordøyelseskanalens funksjon;
 • har antiinflammatoriske og antimikrobielle egenskaper;
 • lindrer muskeltretthet;
 • forbedrer leddfunksjonen;
 • gjenoppretter hudens naturlige farge;
 • bidrar til å forbedre hårtilstanden.

Mangel på lys kan føre til strekking av frøplanter, noe som vil påvirke deres videre utvikling negativt. Derfor, i overskyet vær, anbefales det å installere en lampe i nærheten av potten.

Å kjenne igjen lavendel blant mange andre plantearter er ikke vanskelig. Du kan gjøre dette ved å se på bladene, knoppene og lukten. Platene har en grå-sølvfarget nyanse. Lavendelblomster er små. De kan enten være blå eller lilla. Alle er samlet i piggformede blomsterstander.

Et særtrekk ved en slik plante er dens rike aroma. Den sterke lukten av lavendel kan avvise insekter. Derfor vokser den ofte i nærheten av private hus og på landet..

lavendel på sommerhusetBlomstringen av denne unike planten kan sees om sommeren. Det er flere typer lavendel, men bare en av dem tåler perfekt frost. For å dyrke en vinterharde sort, må det huskes at dette kan gjøres ved hjelp av stiklinger og korn. Det andre alternativet er spesielt populært. Det er ved denne metoden det er lett å dyrke sjeldne varianter som er vanskelige å skaffe i form av frøplanter..

Hvordan dyrke lavendel hjemme?

voksende lavendel hjemmeDet er ikke vanskelig å bosette duftende og utrolig vakre blomster hjemme eller på en tomt. Før du kan dyrke lavendel fra frø, må du forberede dem ordentlig. Det er best å kjøpe korn i en spesialbutikk. For at de skal vokse godt, må spesiell oppmerksomhet rettes mot tidspunktet for innsamlingen. Det er best å kjøpe frø fra året før.

Frøforberedelse

Voksende lavendel hjemme bør starte med frølagdeling. Denne prosedyren er nødvendig for å øke spiringen av korn betydelig. Forberedelsene bør starte fra vinteren eller til og med slutten av høsten. For å gjøre dette må du ta våt sand og kombinere den med frøene.. bland frø med sandOverfør blandingen til en liten beholder og avkjøl på nedre hylle. Hold denne tilstanden i to måneder. Jo lenger de er i kulden, jo bedre. Dette vil ha en positiv effekt på spiringshastigheten og utviklingen av frøplanter..

Så frø til frøplanter

Etter denne tiden kan du begynne å så frø. Velg et næringsrikt underlag for lavendel. Du kan enten kjøpe den i butikken eller lage den selv.

For å gjøre dette må du koble til:

 • del av sanden (helst elv);
 • to deler av humus;
 • tre stykker hageland.

forberede underlagetFør du planter lavendelfrø hjemme, må det resulterende underlaget siktes godt. Den skal være fri for rusk og store klumper. Hvis dette ikke er gjort, kan det være at små korn ganske enkelt ikke spirer..

Det er også nødvendig å desinfisere jorda. For å gjøre dette, må substratet søles grundig med en løsning av kaliumpermanganat eller dampes.søl jorda med en manganløsning

Så lavendelfrø til frøplanter i en beholder med god drenering. Dette er nødvendig for å forhindre råtning av rotsystemet. Etter at småsteinene eller ødelagte mursteinene er lagt, kan underlaget helles. Legg kornene jevnt og tynt. Dekk med et tynt lag sand på toppen og hell alt over med varmt vann.

For rask spiring av korn, skal beholderen dekkes med glass eller polyetylen..

De første skuddene vises om 25 dager. Hvis frøene ikke har spiret etter en måned, må karet plasseres på et kaldt sted i 21 dager. Denne tiden vil være nok til at frøplanter dukker opp på overflaten. Etter at plantene dukker opp, legg potten på vinduet.

spirer av lavendelFor at unge planter ikke skal få stress av den uvanlige temperaturen, bør du ikke fjerne mini-drivhuset umiddelbart. Dette bør gjøres gradvis.

Så snart plantene begynner å vokse raskt innendørs, kan du begynne å transplantere dem i separate blomsterpotter.. overføring til separate beholdereProsedyren må utføres veldig forsiktig, siden rotsystemet til lavendel er veldig delikat og skjørt. Første gang bør vanningen gjøres hver dag, litt etter litt. Væsken skal bare brukes godt avgjort, og helst kokt.

Plantepleie i en blomsterpotte

lavendel i potteFor å dyrke vakker lavendel fra frø hjemme, må du følge noen regler. Overholdelse av anbefalingene vil bidra til å oppnå ønsket resultat.

Et sted å vokse. Denne typen anlegg foretrekker god belysning. Derfor bør blomsterpotter med lavendel oppbevares på vest- og østvinduene. For at busken skal være sunn og blomstre rikelig, må den belyses fra 8 til 10 timer om dagen. Hvis disse indikatorene er lette å observere i sommerperioden, er det motsatte om vinteren..

I varmere måneder kan lavendelvaser plasseres på terrassen, loggiaen eller i hagen. Det er nødvendig å gradvis venne planter til nye forhold. I de første dagene skal potten oppbevares ute i mer enn to timer..lavendel i hagen

Luftfuktighet. Blomsten er ikke veldig krevende på disse indikatorene, men du bør fortsatt ikke eksperimentere med den. Rommet der lavendel vokser må luftes daglig. Om vinteren, når varmesystemet er i drift i huset, bør blomsterpotten holdes borte fra batterier og andre apparater. Hvis dette ikke er mulig, må busken sprayes daglig med avgjort vann..

Irrigasjon. Lavendel er en plante som elsker fuktig jord. Blomsten skal vannes med væske ved romtemperatur. I dette tilfellet bør vannet være godt avgjort..

vanlig vanningI sommermånedene utføres vanning en gang om dagen, og om vinteren – en gang hver tredje dag. Men for ikke å skade busken, bør du kontrollere tilstanden til matjorden før hver prosedyre. Hvis det ikke er tørt, bør vanningen utsettes..vanning

Topp dressing. Lavendel, som de fleste planter, trenger befruktning. Unge busker bør mates med komplekse preparater i 10 dager. gjødselDette bør gjøres hver sju dag. Blandingen bør også påføres i blomstringsperioden..

For at lavendel skal glede seg med lang blomstring, anbefales det å bruke nitrogenpreparater..

Når du dyrker en blomst, må du sørge for at den har nok lys. Ellers begynner busken å kaste bladene..

Ved å vite hvordan du planter lavendelfrø hjemme, kan du dyrke en vakker og sunn plante. Hvis alt er gjort riktig, vil busken være luftig, og blomstringen vil være rikelig og fargerik..

Video om vanskelighetene ved å dyrke lavendel

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă