15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sjarmerende blomsterbaddrakt: funksjoner ved å vokse fra frø, omsorg

badedrakt med blomster Blant de ville plantene som omgir oss, skiller den utsøkte flerårige, baderblomsten seg ut. Siden uminnelige tider har fargeelskere lagt merke til sin uberørte estetiske skjønnhet mot bakgrunnen av naturens frodige grøntområder. Som et resultat begynte planten å bli aktivt brukt til å dekorere dekorative blomsterbed, forhager, alpine åser og byparker..

For første gang er en blomst som en dekorativ kultur nevnt i dokumenter som dateres tilbake til 1500 -tallet e.Kr..

Blomsterdrakt: generell informasjon

sjarmerende flerårig Planten er en sjarmerende flerårig med gulorange knopper. Det pryder urbane landskap, hager og sommerhytter med begynnelsen av sommeren. Den brukes vellykket til blomsteroppsatser som dyrkes ved siden av kunstige reservoarer.. I det naturlige miljøet er badedraktblomsten funnet:

 • i åser og fjellskråninger;
 • nær vannstrømmer;
 • på skogkanter;
 • utenfor bredden av innsjøer;
 • på frodige plener.

sjarmerende flerårigFordelingsområdet er de tempererte breddegradene på den nordlige halvkule, Middelhavet og Fjernøsten. Det latinske navnet på blomsten “Trollius” er knyttet til sagnene til de gamle skandinaviske folkene, som trodde at planten ble ansett som trollens favorittplante. På Russlands territorium kalles det annerledes.. Her er noen alternativer:

 • lys;
 • Sibiriske roser;
 • steking;
 • trollblomst;
 • avdotki;
 • kupavka.

Til tross for dette gjenspeiler hvert av navnene et spesifikt trekk ved planten, det være seg farge eller habitat.

Det russiske navnet på blomsten er tidsbestemt til den hedenske ferien til Agafena the Bather, som ble feiret 6. juli. Siden den gang har badesesongen åpnet i elvene og innsjøene i nærheten..

Blomstret badedrakt tilhører familien Buttercup. Avhengig av arten kan planten nå 100 cm i høyden. badedrakten blomstrerSkudd er oftest rette, som har mange grener. I blomstringsperioden kler badedrakten seg i sfæriske knopper med lyse farger, plassert på lange stengler. I tillegg er anlegget preget av følgende funksjoner:

 • sterkt rotsystem;
 • bladene er mørkegrønne;
 • formen på platene er sløyfeskåret;
 • kronbladene er preget av en blank finish.

kilde til søt nektarTil tross for at alle typer badetøy regnes som giftige, elsker insekter dem for sin store mengde søt nektar. På en gang ble blomsten massivt brukt til å lage buketter, så antallet i naturen har redusert betydelig. For å bevare den unike planten, er den i mange land inkludert i den røde boken..

Populære typer av trollens favorittblomst

blomster badedrakt og dens varianterFor tiden er det omtrent 30 varianter av denne søte blomsten, 20 av dem vokser på Russlands territorium.

Europeisk badedrakt

badedrakt europeiskPlanten finnes i sibiriske skoger i nærheten av vannforekomster eller på våte lavland i elver. Knoppene hennes ligner miniatyrklokker. I begynnelsen av blomstringen ser de ut som små sitronballer sammensatt av blanke blader. Senere åpner de seg i all sin prakt og tiltrekker seg mange insekter som flyr på jakt etter søt nektar. Basen på planten er dekorert med fingerdisserte blader på lange petioles.

Kinesisk badedrakt

badedrakt kinesiskBlomstens særegenhet er dens store størrelse. Den vokser opp til 120 cm i høyden og kjennetegnes av utvidede knopper med en bred oval form. Den mest kjente variasjonen av denne arten er badedrakten Golden Queen. Høyden er omtrent 80 cm. Fingerformede bladplater samles ved plantens bunn og forblir dekorative gjennom hele sesongen. Gullknopper blomstrer i juni og har en uvanlig form.

Planten vokser vellykket i åpne områder der det er mye sollys. Elsker fuktighet, men forsvinner ved langvarig stagnasjon av vann. Den tåler vinterkulde fantastisk og trenger ikke ly.

badedrakt Golden QueenBadedrakten Golden Queen vist på bildet kjennetegnes av delikate kronblad, lyse farger og unik form på knoppene. Det er mye brukt til å dekorere kunstige dammer, fortauskanter, steinete hager og blandingsbord..

Dzhungarian badedrakt

Dzungarian badedraktDenne typen blomst tilhører lave dvergvarianter, og når en høyde på bare 15 cm. Men hvis jorden mates med humus, kan baderen erobre en halv meters høyde. I sitt naturlige miljø finnes den i fjellet og i åpne områder med blandede skoger. Den blomstrer på forsommeren og varer en hel måned. Knoppene er farget lyse gule.

Hemmeligheter for å dyrke en trollblomst hjemme

bikini i blomsterbedetSlik at et fantastisk stykke sol vises på stedet, kan du bruke de tradisjonelle alternativene: dele en busk, kjøpe frøplanter i en butikk og så frø i en badedrakt. Sistnevnte metode brukes til dyrking av planter, både i åpen mark og i containere..

Siden blomsterfrø har en ujevn spiring, er det best å dyrke frøplanter innendørs først. Når den blir sterkere, overfør den til åpen bakke.

frøkapsel av badedraktVokser fra frøene til en badedrakt – en eksotisk trollblomst begynner fra forberedelsen av jorda. Den må oppfylle følgende krav:

 • løshet;
 • pusteevne;
 • Næringsverdi.

næringsrik jordDet oppnås ved å blande torv, løvjord og humus i like deler. For å vite hvordan du dyrker en badedrakt fra frø, bør du gjøre deg kjent med de grunnleggende reglene i denne prosessen..

Såing startes om vinteren, best av alt i januar, for å forberede frøplanter i tide. Først legges den forberedte jorda i beholdere, hvoretter det lages grunne hull i en avstand på 35-40 cm. Deretter plasseres beholderne i et rom der temperaturen ikke overstiger + 4 ° C i 3 måneder.

Å dyrke en badedrakt og ta vare på en plante innebærer regelmessig vanning. Det utføres når matjorden tørker raskt. Når spirer dukker opp, utføres et dykk og etterlater de beste prøvene. På slutten av sommeren plantes unge blomster i åpen mark i et passende område av hagen..

Hvis det ikke er mulig å dyrke frøplanter, kan badedraktens frø såes om høsten direkte i det åpne bakken..

En klok tilnærming til å ta vare på “favoritten” til trollene

ta vare på badedrakten i hagenSelv om planten ikke krever spesiell oppmerksomhet for seg selv, betyr det ikke at den ikke trenger å bli tatt vare på. Faktisk blir planting og omsorg for en badedrakt ansett som en hyggelig opplevelse for blomsteroppdrettere.. Den inneholder 4 hovedprosedyrer:

 • fuktighetsgivende;
 • luke;
 • topp dressing;
 • løsner jorden.

Det er viktig å vanne planten i tide, slik at badedrakten ikke lider av “tørst”. Når jorden er tørr, er det på tide å gi den en ny dose fuktighet. I tørre tider gjentas prosedyren nesten hver dag..vanlig vanning

Du kan mate blomsten med torv eller spesiell gjødsel. Det er bedre å gjøre dette i begynnelsen av mai og like før knoppene blir kastet ut.. Gartnere anbefaler å forberede en løsning fra følgende komponenter:

 • rent vann (10 l);
 • urea (1 ss);
 • nitrophoska (1 ts).

Topp dressing gjøres i små doser til avtalt tid.

løsner jordenFor å kvitte planten fra sine naboer, ugress, bør den lukkes med jevne mellomrom. Som et resultat vil blomsten ikke miste sitt dekorative utseende gjennom sesongen. Hvis det ikke er ugress på blomsterbedet, bør løsningen av jorden gjøres. Denne prosedyren har en gunstig effekt på utviklingen av badedrakten. Etter en stund vil sommerhuset bli til et rike med utsøkte brennende blomster..

Å dyrke en badedrakt – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă