15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hjemmetjeneste for uvanlig brugmansia

brugmansia i romforhold Hvis brugmansia har dukket opp i gartnerens samling, vil det ikke være det enkleste å ta vare på det hjemme, men planten vil svare på omsorg med en praktfull, usannsynlig blomstring.

I naturen er brugmansii store flerårige busker eller trær som blir opptil 11 meter høye. Det ser ut til at det rett og slett ikke er nok plass i rommet til en slik gigant, men ingenting er umulig for blomsteroppdrettere. En eviggrønn avling med rørformede, magiske klokkeformede blomster i lengde fra 20 til 50 cm er nå tilgjengelig for innendørs planteelskere..

brugmansia om sommeren på terrassen Hvordan organisere planting og omsorg for brugmansia, hvis blomster ikke bare forbløffer med sin størrelse og bisarre form, men også med en rekke farger, samt en lys aroma som intensiveres mot natten?

Siden planten er veldig stor, før du sår eller planter den, må du fornuftig vurdere mulighetene og tilgjengelige forhold. Selv om beskjæring er nødvendig for brugmansia, for å korrigere størrelsen, før blomstringen, bør treet begynne å forgrene seg. Og til dette øyeblikket tar det fra 1 til 4 år.

Betingelser for vekst av et husplant brugmansia

blomstrende ung brugmansiaBrugmansia, som en innfødt innbygger i de søramerikanske tropene, er veldig termofil og reagerer kraftig på temperaturendringer, feller løvverk og stopper dannelsen av knopper. En behagelig temperatur anses å være i området 23-28 ° C, og de første tegnene på ubehag er merkbare selv når temperaturen synker til 8-10 ° C. Nærmere null stopper brugmansia først vegetasjonen, og deretter dør den antenne delen av treet.

For å opprettholde plantens attraktivitet hele året, når du tar vare på brugmansia hjemme:

 • prøv å opprettholde en konstant temperatur;
 • beskytte anlegget mot trekk;
 • gi lys og langvarig belysning;
 • utfør regelmessig vanning og fôring, hvis tidsplan avhenger av den vegetative aktiviteten til innendørsblomsten;
 • trimme kronen og plante planten om når den “vokser ut” den gamle potten.

Om sommeren, når det ikke er fare for frost, kald vind eller regn, er det nyttig å ta en gryte brugmansia ut i frisk luft..

brugmansia om sommeren på stedetBrugmansia elsker solen og føles bra ikke bare på øst eller vest, men også på sørsiden. Bare på de mest solrike dagene, ved middagstid, kan planten visne litt, noe som lett kan korrigeres ved å vanne og flytte potten en meter dypt inn i rommet.

Hvis Brugmansia -husplanten er innendørs hele året, fra høst til vår, så vel som når den ligger vekk fra vinduet, trenger blomsten ekstra belysning. Når det holdes kaldt om vinteren, for eksempel i en kjeller med en temperatur på omtrent 10 ° C, er det ikke nødvendig med lys i det hele tatt.

Jord for brugmansia, transplantering og valg av potte

brugmansia -transplantasjonsprosessBrugmansia vokser raskt i en gryte, og for en fullverdig vegetasjon trenger den et næringsrikt lett underlag.

En slik blanding kan lages på grunnlag av:

 • 2 deler lavtliggende torv;
 • 1 del humus;
 • 1 stykke hageland.

Om nødvendig tilsettes forvasket sand, perlit og vermikulitt til jorden for brugmansia; som en profylakse mot soppinfeksjoner og forrådnende bakterier er det nyttig å introdusere litt knust kull.

En gryte for brugmansia velges ut fra dens alvorlige størrelse. På grunn av den raske veksten er det bedre å ta en beholder “med margin”, ellers må busken transplanteres flere ganger i året.

vekke planten etter overvintringTransplantasjonen utføres tidlig på våren, før oppvåkningen av de viktigste vekstpunktene begynner. Små prøver overføres til en større beholder, og hos voksne Brugmans endres det øverste jordlaget.

omlasting av en ung planteFør planting helles et lag ekspandert leire, småstein blandet med kull eller annet materiale på bunnen av potten. Deretter overføres en rotfestet skjæring eller en prøve som krever transplantasjon med en gammel jordklump til et lite jordlag.

Når det gjelder transplantasjon, kuttes røttene til brugmansia litt langs potten, samtidig som døde eller forfallne jordstengler fjernes.

På slutten er alle tomrommene i den nye gryten fylt med en næringsrik, forhåndsterilisert blanding, som er nøye komprimert og vannet.

Vanning og fôring av et husplant brugmansia

brugmansia i drivhusetBrugmansia har en velutviklet krone, som:

 • beskytter jorden under blomsten mot overoppheting og fordampning;
 • deltar i fotosyntese og hjelper planten til å motta nødvendig ernæring;
 • krever mye fuktighet og næringsstoffer for å opprettholde tonen, spesielt i varme solrike tider.

Derfor blir brugmansia i potte vannet regelmessig og rikelig, og reduserer vanning bare under overskyet vær og vinter. Vanning av blomsten utføres med varmt, mykt vann, bløtlegging av hele den jordiske Komi og sørg for å tømme overflødig oppsamling i pannen innen 30-40 minutter.

resultatet av riktig omsorgFor tropiske planter, spesielt unge prøver, er fuktighet viktig ikke bare i underlaget, men også i luften. Imidlertid kan fuktighet på blomster og blader forårsake brannskader. For å forhindre at dette skjer, bruker de å fukte luften:

 • vanning når planten er i delvis skygge eller om kvelden;
 • plassere en beholder med vann ved siden av den;
 • plassere potten på en pall med våt ekspandert leire;
 • husfuktere.

Toppdressing utføres gjennom vekstsesongen. Først, umiddelbart etter vårbeskjæring, påføres nitrogengjødsel, som aktiverer veksten av grøntområder, deretter bytter de til komplekse blandinger som stimulerer dannelsen av knopper og frodig blomstring.

Ved varmt vær blir brugmansia matet hjemmehjelp med intervaller på 7 til 14 dager..

Voksende brugmansia fra frø hjemme

frøplanter av brugmansiafrøI dag har blomsteroppdrettere muligheten til å dyrke brugmansia på forskjellige måter, inkludert frø. Hvis frøet ble oppnådd uavhengig, er det ingen sikkerhet om hvordan de unge plantene vil se ut. Som hybrid hybridplante beholder brugmansia ikke foreldrenes egenskaper. En annen ting er frø fra en pålitelig produsent.

I dette tilfellet vil det ikke være vanskelig å skaffe sort brugmansia fra frø hjemme. Såing utføres fra januar til tidlig på våren. I dette tilfellet dukker frøplanter opp med økende dagslys og vokser raskt. Du kan ta grunnjorden som et underlag, men en blanding av like deler torv, sand eller perlit fungerer like bra. Frø spres over overflaten på fuktet jord og drysses med et lag jord fra 5 til 12 mm.

frøplanter i et drivhusI et drivhus med en lufttemperatur på 22-25 ° C og høy luftfuktighet vil frøene ta fra 1 til 10 uker å klekke og vise skuddene, avhengig av frøets friskhet.

Hele denne tiden blir beholderen utsatt for lys og fuktet etter behov. Brugmansia -plukking når den vokser fra frø, utføres på scenen med 4-5 ekte blader. I fremtiden skiller ikke omsorg for planter seg mye fra omsorg for voksne prøver..

Man må bare huske at opptil et år er ikke-lignifiserte skudd mindre motstandsdyktige mot varme og tørr luft, de er mer redde for skadedyr og soppinfeksjoner.

Formering av rom brugmansia ved stiklinger

ung brugmansia fra stiklingerVed å kutte kan du få en blomstrende plante raskere og enklere enn når du planter brugmansia med frø og tar vare på små frøplanter. Prøver som vokser fra stykker av halve eller fullstendig lignifiserte skudd blomstrer allerede i det andre året etter planting. For frøplanter tar dette 2 til 4 år..

Du kan gjøre hardføre stiklinger klare for dannelse av røtter fra vår til tidlig høst, det viktigste er at det er vekstpunkter på slike biter av stammen. Forgrenede stiklinger blomstrer tidligere enn normalt, rettlinjet.

Det er enda bedre å bruke rotstiklinger for forplantning av brugmansia, som nå og da vises ved foten av en voksen plante. De separeres under transplantasjon, som stilkekaks, behandles med en roterende stimulant og faller ned i et lett underlag med høyt næringsinnhold eller nedsenket i vann med tilsetning av noen biter av trekull eller aktivt karbon..

Gjennomsnittlig lengde på et brugmansia -kutt er 15–20 cm, noe som er nok til å vekke 1-3 vekstpunkter. I et romdrivhus dannes røttene på 4-7 uker, hvoretter plantene kan overføres fra sine egne potter.

Brugmansia i en gryte – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă