15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Enkel planting og omsorg for flerårig echinacea

plante og ta vare på flerårig echinacea Hvis planting og omsorg for flerårig echinacea er riktig, vil planten sikkert glede deg med et pent utseende og fargerike knopper. Dyrking av denne plantetypen fra frø er bare egnet for sortplanter. Med denne formeringsmetoden mister hybrider sine forskjellige egenskaper og egenskaper..

Såing i åpen mark

echinacea frø Du kan så frø to ganger i året: i begynnelsen av våren eller på slutten av høsten. For å gjøre dette er det nødvendig å behandle sengen på forhånd: grave den opp, lag spor på 1-2 cm dyp. Den optimale bredden mellom radene skal være mellom 25 og 30 cm. Frøene skal sås sparsomt. Etter at du har fullført prosedyren, dekk dem med en liten mengde jord og sørg for å vanne.

Når de første spirene dukker opp, blir plantene tynnet ut slik at det er en avstand på 7-8 cm mellom dem, andre gang de forlater hull på 10-15 cm. Det bør være et mellomrom på 40-50 cm mellom voksne prøver. .Hvis echinacea -variantene er små, er nok 20 til 30 cm. Alle prøver som blir igjen etter slik tynning transplanteres rett og slett til et annet, fritt sted.

Den første sesongen etter såing bygger Echinacea opp og styrker røttene, så den blomstrer neste sommer.

Så frøplanter hjemme

såing echinacea frø til frøplanterFerdige frøplanter dyrket hjemme kan plantes på blomsterbed. For å få prøver av høy kvalitet, må du klargjøre plantematerialet. Siden blomsterfrøene er dekket med en tett hud, bør de dynkes i vann ved romtemperatur eller i en vekststimulator før såing, noe som er mer effektivt. Men selv med dette preparatet vil de første skuddene vises over bakken ikke tidligere enn en måned senere. Frø blir sådd for å få gode frø helt på slutten av vinteren. Kapasiteten kan være hvilken som helst: eske, trebeholder, individuelle beholdere.Echinacea frøplanter

Såfunksjoner:

  1. Ta jordblandingen ikke tett, men med god luftsirkulasjon, med drenering.
  2. Begrav frøene i jorda ganske mye – med 5-10 mm.
  3. La det være 5-7 cm mellomrom mellom kornene.
  4. Etter planting, dekk frøene med folie. Beholderen skal oppbevares på et godt opplyst sted ved en temperatur på minst 13-15 grader.
  5. Når spirer vises, rengjør drivhuset. Vann etter behov for å holde jorden moderat fuktig.
  6. Fra mai må plantene herdes. For å gjøre dette, ta beholderne ut i frisk luft, først i 2-3 timer, og øk deretter prosedyrens varighet hver dag med en time..

Mot slutten av mai, når det definitivt ikke vil være frost, og plantene blir sterkere, plant dem i blomsterbed.

Plante og ta vare på flerårig echinacea

dyrking av echinacea i blomsterbedFor blomsterdyrking er det å foretrekke å velge de mest opplyste områdene, hvor det er mye sol. Landet skal være rikt på næringsstoffer. Når det gjelder surheten, bør indikatoren være nærmere nøytral. Hvis jorden har overvurderte tall, må du tilsette en liten mengde kalk før du bruker den.

Jord med mye sand er ikke egnet for echinacea.

Landingsregler:

  1. For planting av frøplanter, forberede hull ca 5 cm dype. Hvis disse er delenki, bør størrelsen på gropene være litt større enn rhizomet..
  2. Mellom individuelle kopier bør det være 30 cm mellomrom.
  3. Litt humus helles i hvert hull.

frøplanter for planting i et blomsterbedFor kjøpt echinacea bør dybden på fordypningen være minst 0,4 m. Den tredje delen av forsenkningen må dekkes med en blanding av jord med elvesand og humus. Alle komponenter skal tas i like store mengder..

Fjern frøplanten forsiktig fra blomsterpotten, uten å ødelegge jordklumpen, og overfør den til hullet. Det anbefales å utdype planten på samme nivå som i potten..

Echinacea forplantning ved å dele busk og stiklinger

dele echinacea -buskenÅ dele busken er en enkel måte å forplante echinacea. Dette er det beste alternativet med et garantert resultat. Velg en echinacea -prøve som er 3 eller 4 år gammel. Andre halvdel av våren er egnet for sitteplasser. Busken er gravd opp, rotstokken er delt.

Hver del behandles med et vekststimulerende middel, da vil planten slå rot bedre.

Det er mye vanskeligere å forplante en blomst ved stiklinger. Men hvis du bestemmer deg for å prøve deg, bør dette gjøres helt i begynnelsen av sommeren. Velg sterke, uskadede stilker. Stiklinger blir kuttet fra dem slik at to blader blir igjen. Skiver må senkes i en stimulator for rotdannelse, hvoretter de plasseres i en næringsrik og fuktig jord. Plantematerialet er forankret i varmen ved + 22 ° C – +250 C. Utseendet til de første bladene på stiklinger er et godt tegn som indikerer at røttene dannes.

For at plantene skal vokse seg sterkere og vokse jordstengler, vil det ta omtrent 2 måneder. Etter det kan de transplanteres til et permanent sted..

Hvordan ta vare på echinacea i hagen

omsorg for blomsterBlomsten bør vannes ofte, men i moderate mengder. På varm sommer utføres vanning etter at solen går ned. Hvis været er overskyet, så når jorden tørker. For unge planter utføres vanning ved roten. Det anbefales også å spraye buskene med jevne mellomrom..

Hvis jorden i hagen er fruktbar, kan du ikke gjødsle blomsten i tillegg. For dårlig jord gjør de på våren preparater med tilstrekkelig mengde nitrogen: saltpeter, kumøkk, urea. Gjødsel igjen under blomstring med komplekse midler med kalium og fosfor.

Hvis echinacea dyrkes som et medisinsk råmateriale, utføres ikke fôring.

Beskjæring av Echinacea. Alle tørkende blomster fjernes umiddelbart. Dette gjør busken penere og stimulerer den til å blomstre igjen. Klipp av alle stammene med løvverk før overvintring..

Hvordan samle echinacea frø. Frøet høstes ved å velge tørre, nesten svarte hoder, som ligner pinnsvin. De kuttes med et lite håndtak, brettes i papirposer og oppbevares i et mørkt rom..

Echinacea -preparat for vinteren. Blomsten tåler frost godt, men krever litt forberedelse. I tillegg til beskjæring blir området rundt roten mulket, først med kompost, og deretter med tørket løvverk. Med et slikt ly, holder ett år gamle prøver trygt vinteren og blomstrer fantastisk..

Echinacea sykdommer og skadedyr

echinacea sykdomEchinacea lider ofte av fusarium, som er forårsaket av en sopp som lever i bakken. Det fører til forfall av rhizomet og stammenes bunn. For å bekjempe infeksjonen ødelegges de berørte prøvene, og alle andre planter sprøytes med en løsning av foundationol.

Pulveraktig mugg er en annen soppinfeksjon. Det kan gjenkjennes av en hvit blomst – mugg på løvverk og skudd. Vises på grunn av vannlogging av jorda. Derfor sprayes buskene med Bordeaux -væske, og jorden får tørke ut..

hvitflue på echinaceaHvitfluen legger seg på den indre overflaten av bladbladene. På grunn av disse små hvitaktige insektene tørker blomsten raskt. Sprøyting med insektmidler som Aktara eller Confidor vil bidra til å kvitte seg med hvitfluen..

Alle varianter av echinacea er en verdig dekorasjon av blomsterbed. Gartnere er veldig glad i denne planten, som kan endre ethvert landskapsdesign. Dessuten blomstrer ikke-lunefull echinacea ikke bare hele sommeren, men også til oktober.

Vi dyrker echinacea i hagen vår – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă