15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Pteris: vokser hjemme, velger en beholder for planting, omsorg, sykdommer, skadedyr

pteris vokser hjemme Fern pteris, som ikke er vanskelig å dyrke hjemme, er i stor etterspørsel blant elskere av dekorative blomster. Anlegget er ganske stort, lyst, ser vakkert ut i bolig- og kontorlokaler, selv en nybegynner kan takle dyrking.

Pteris: vokser hjemme

ung pteris i en gryte Eiere av denne vakre bregnen vet godt at det er ganske enkelt å ta vare på den. Men for pteris er det nødvendig å skape optimale forhold, spesielt fuktighet, jordsammensetning, temperatur og lysforhold, da vil stueplanten glede seg over sin skjønnhet.

Pteris kan dyrkes selv under kunstig belysning, og gir “dagslys” med spesielle fytolamper eller vanlige lysrør. Det viktigste er ikke å sette potten nærmere enn en halv meter til lampen..

Belysning

krav til belysningI naturen liker pteris å vokse i skyggen av løvtrær. Som resten av bregnerepresentantene liker han ikke brennende solstråler. Men for sterk skygge vil skade den, planten mister sin dekorative effekt. Det er mest gunstig å plassere potten på steder med overvekt av diffust lys eller delvis skygge. Dette kan enten være et vindu eller midten av et rom. Hvis den lyse solen skinner, er pteris skyggelagt med papir, tyll.

Temperaturforhold og luftfuktighet

vekstbetingelser for pterisFern tolererer kjølige rom godt, selv om det er gunstigere å holde det på + 20 ° C – + 23 ° C. Om sommeren er det mulig å øke temperaturforholdene opp til + 30 ° C, men ikke øk sprøyting og vanning. Forskjeller i termometerindikatorer er ikke forferdelige for anlegget, varm tørr luft er mye mer ødeleggende for den. Derfor, om vinteren, må den fjernes vekk fra batteriet..

Grunnleggende regler for omsorg for pteris, som bør følges:

 • regelmessig ventilasjon av rommet for å gi frisk luft;
 • temperaturen om natten i rommet er litt lavere enn om dagen;
 • beskyttelse mot trekk i frostperioden på året;
 • oppbevar i frisk luft bare om sommeren, sørg for å beskytte mot regn og sterkt lys.

Pteris er en typisk bregne som elsker høy luftfuktighet. Med tørr inneluft sprayes innendørsblomsten daglig fra en sprayflaske, men alltid med mykt eller kokt vann. Det er godt å plassere potten på en pall fylt med vann og ekspandert leire, men bunnen av selve beholderen skal ikke berøre vannet.

Valg av beholder og jord for planting

beholder for dyrking av pterisDet enkleste alternativet er å kjøpe ferdiglaget bregneblanding i supermarkedet. Du må sørge for god drenering i gryten. For å gjøre dette, bruk ekspandert leire, de fyller omtrent en fjerdedel av beholderen i høyden. I keramiske potter er det vanligvis hull for drenering av vann, i plastbeholdere må de gjøres uavhengig. Du kan bore, stikke hull i bunnen med en varm spiker eller strikkepinne. For store prøver må gryten være stabil..

Jorden for pteris kan tilberedes uavhengig, det viktigste er at den har evnen til å passere fuktighet og luft godt. Planten trenger fruktbar jord med en litt sur eller nøytral reaksjon. For å få det, blir torv, torv, elvesand og løvjord tatt i like store mengder. De som er engasjert i planting (reproduksjon) av pteris, legger ikke torv til jordblandingen; bladmark tas 2 ganger mindre enn sand og torv.

Pteris: hjemmepleie

omsorg for pteris hjemmeEn vakker frodig plante vil glede seg over utseendet hvis den får riktig pleie. Når du kjøper et pteris -hjem, må du først finne ut kravene til anlegget og sammenligne med dine evner.

Hvor ofte skal man vanne pteris

pteris trenger regelmessig vanningSelv om planten elsker fuktighet, bør bregnen vannes sparsomt og bare når det er nødvendig, når matjord i potten er tørr. Ved høstens begynnelse utføres vanning sjeldnere – bare i 2-3 dager etter at landet tørker ut.

Vann for vanning av pteris bør være:

 • uten blekemiddel (bosatt eller filtrert);
 • romtemperatur;
 • myk, best vannet med regnvann.

Fra tid til annen, i en beholder med en bregne, må det øverste jordlaget løsnes.

Topp dressing av pteris

bregne etter befruktningEnhver innendørs blomst og pteris er intet unntak, trenger ernæringsmessige komponenter og rettidig fôring. Det utføres i den varme årstiden under den aktive vegetasjonen av bregnen. Fôringsfrekvens: 1 gang på 14-16 dager. Ferdig flytende gjødsel rettet mot dekorative løvfellende planter er egnet, bare doseringen for bregnen må reduseres med 2 ganger. Så snart sommeren er over, stoppes blandingene..

Bregnetransplantasjon

pteris etter transplantasjonPteris vokser raskt i størrelse, røttene trenger aktivt inn i jordkulen, planten danner mange skudd. Derfor transplanteres bushen hvert 2-3 år. For å gjøre dette, forbered en gryte som overstiger den forrige kapasiteten med 4-5 cm. Hvis bregnen deles i flere deler under transplantasjon, trenger du ikke å bruke en stor beholder. Det er bedre å transplantere i vårmånedene. Den nye jorda må også passere vann og luftbrønn; drenering må installeres i potten. Fjern alle tørre eller skadede blader ved omplantning.

De viktigste problemene når du vokser pteris

pteris trenger hjelpHvis pteris, når den vokste hjemme, begynte å vise tegn i form av gulfargede, brune flekker, planten vokser sakte eller ikke danner skudd, må du identifisere problemet og sørge for å eliminere det.

Årsakene til dette kan være:

 1. Bladplatene har blitt bleke, nesten gjennomsiktige og også trege – det er for mye lys for planten.
 2. Dårlig vekst skyldes lav luftfuktighet, høye innetemperaturer, dårlig vanning og direkte sollys.
 3. Hvis fronds begynner å strekke seg for mye, blir tynnere, så er dette et tegn på utilstrekkelig belysning..
 4. Guling, bruning, visning og deformasjon kan skyldes trekk, klorert vann, lave temperaturer.
 5. Hvis det blir funnet insekter (thrips eller skalainsekter), vask bregnen umiddelbart med såpevann, behandl med et insektmiddel.

Alle problemene beskrevet ovenfor er ikke så vanskelige å løse. Man trenger bare å eliminere årsakene deres, da vil pteris vokse godt, glede eierne med sin dekorative effekt. For at en plante skal være sunn, må den bare pleies ordentlig..

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă