15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kloke råd om hagearbeid: hvordan ta vare på Kampsis

kampsis på sommerhuset Hvis sommerboeren vet hvordan han skal ta vare på Kampsis i løpet av året, vil han kunne vokse en busk av uvanlig skjønnhet på stedet hans. Og hvor hyggelig det er å tenke på den lyse blomstringen hele sommeren. Oransje knopper med en rødlig fargetone er spredt mot bakgrunnen til et grønt teppe av blader. Planten tåler perfekt tørkeperioder og varme, så vel som forfriskende kulde. Med sin hjelp lager gartnere originale buer og blomsterhjørner. Under dem er det hyggelig å samles med venner eller i ensomhet for å drømme om fremtiden. La oss se nærmere på hvordan du tar vare på en blomstrende liana i en sommerhytte.

Hvordan ta vare på Kampsis: grunnleggende suksessprinsipper

hvordan ta vare på Kampsis Du kan ikke trekke en fisk ut av dammen uten problemer. Denne enkle sannheten gjelder alle yrker, spesielt dyrking av planter. Og selvfølgelig er Kampsis intet unntak.. Eksotisk vinpleie inkluderer enkle prosedyrer:

 • rimelig vanning;
 • vanlig fôring;
 • fjerning av ugress fra hovedstammen;
 • beskyttende tiltak mot skadedyr;
 • sykdomsforebygging;
 • planlagt beskjæring;
 • forbereder seg til vinteren.

Som du kan se, er prinsippene for hvordan du skal ta vare på Kampsis ikke kompliserte i det hele tatt. Det viktigste er å gjøre alt i tide og med visdom..

Rimelig tilnærming til vanning og fôring

vanning og fôring av KampsisTil tross for vinstokkens motstand mot tørre perioder, trenger den regelmessig fuktighet. Derfor er det nødvendig å overvåke fuktighetskravet nøye. Hvis det er mangel – vann, hvis det er et overskudd – ta en pause.

Et godt eksempel på hvordan du skal ta vare på Kampsis er gitt av gartnere som regelmessig mater vintreet. Hvis den er plantet på dårlig jord, vil blomstringen være kortvarig uten gjødsel. Derfor er det nødvendig å periodisk innføre nitrogen-fosfor-gjødsling i jorda. I takknemlighet vil planten gi en overflod av lyse knopper.

For en behagelig utvikling av kampsis, kan du mulke nærstammen på planten. Dette vil bidra til å beholde fuktigheten under tørke..

Beskyttelse mot skadedyr og ugress

bladlus på KampsisI mange europeiske land vokser en rotende campis, som kalles tekoma. Han er elsket for de enorme rørformede knoppene av oransje eller skarlagen, samlet i små buketter. Når de dekker busken rikelig, ligner forstadsområdet en dal strødd med mange lyse blomster. Selvfølgelig trenger en slik plante regelmessig luke av en nærstammende tomt. Gjør det som ugress vises.

Eksperter har lagt merke til den spesielle utholdenheten og vinterhardheten til rotfestende campis, som lett tåler ekstreme temperaturer. Han er ikke redd for skadedyr og sykdomsresistent. I ekstreme tilfeller, hvis planten lider av overflødig fuktighet, begynner røttene å råtne. Og i tørt, lunkent vær “bosetter” bladlus seg på bladene og knoppene, som lever av plantens saft og forårsaker skade på den. Det er lett å bli kvitt det hvis du behandler planten med flytende vaskesåpe..

Det høye vinterhardheten gjør det mulig å dyrke Kampsis i Sibir, spesielt i de sørlige områdene. Hovedbetingelsen er kompetent omsorg, fôring, beskjæring og høykvalitets ly for vinteren..

Planlagt beskjæring av planter for å skape et hjørne av paradis

beskjæring kampsisFor at Kampsis skal utvikle seg vellykket og dekorere sommerhuset med lyse farger, må du hele tiden overvåke veksten. For ikke å skade blomsten, må du vite hvordan du skal kutte campingplassen om høsten eller tidlig på våren. Eksperter anbefaler å fjerne svake skudd fra buskene på slutten av vekstsesongen. På samme tid, la sterke grener, kutte dem til 3 knopper.

Det er viktig å regelmessig fjerne planteskuddene to ganger i sesongen..

vårbeskjæringPlanlagt beskjæring av Kampsis om våren er gjort før knoppene begynner å hovne opp. Flere sterke skudd er valgt på busken, hvorfra kronen vil dannes. Resten fjernes med beskjæringssaks. Når vintreet slipper nye skudd, blir de ledet til en støtte, for eksempel en montert espalier. Denne prosedyren gjentas 3 eller 4 år på rad.. tredannelse av campisI løpet av denne tiden vil stammen og grenene vokse til ønsket størrelse, noe som vil gjøre det mulig å trimme kampsisen for å danne en krone i form av et tre, en busk eller et bredt blomstrende lerret på en espalier.

For å forynge vinstokkene, anbefales det å kutte skuddene helt opp til 30 cm i høyden.

Ofte vokser mange grener i blomstens bakkeområde, noe som forstyrrer den vellykkede utviklingen av vintreet. De må fjernes slik de vises, og etterlater sterke skjelettgrener. Om våren trenger Kampsis sanitær beskjæring (tørre, frosne eller svake prøver fjernes).

Forbereder et anlegg for kaldt vær

ly kampsis for vinterenSom du vet, er en eksotisk liana ikke redd for alvorlig frost, men på midten av breddegrader trenger den ekstra beskyttelse. For eksempel, hvis du dyrker kampsis i Leningrad -regionen, er det tilrådelig å gjemme skuddene under et varmt “teppe”. På senhøsten, når det ikke er løvverk på grenene, blir de fjernet fra en tre- eller metallstøtte og lagt på bakken.. Deretter utarbeides et pålitelig ly med forskjellige materialer for dette:

 • grangrener av gran;
 • sagflis;
 • høy eller halm;
 • tørt løvverk.

Sørg for å legge en plastfolie på toppen. Under et slikt ly for vinteren er Kampsis ikke redd for sterke frost og temperaturfall..

Hvis en vintre slynger seg langs en bue eller et gjerde, blir vinteren røtt med sand, og grenene er pakket inn i polyetylen.

Originale støtter for eksotisk liana

I sommerhytter er det forskjellige typer støtter for klatreplanter:

 • espalier;gobelin til kampsis
 • buer;bue for kampsis
 • pergolaer;
 • gitter;
 • lysthus;
 • obelisker.

Med deres hjelp maskerer de stygge uthus, pynter hus eller deler den personlige tomten i soner. Men hovedformålet med støttene er å støtte klatrevinen. Mange gartnere har laget lignende design for Kampsis med egne hender. Faktisk, i det naturlige miljøet, slynger en blomst seg langs stammene eller grener av trær, og i hagen kan du ganske enkelt ikke klare deg uten dem. Det opprinnelige anlegget ser på en metallbue, som er bygget av to støtter og et hvelvet, rektangulært, rundt eller langstrakt tak.

voksen Kampsis busk på buenEt enklere alternativ er konstruert av tre, metalltråd eller syntetiske tau. Det er lett å demontere en slik struktur sent på høsten for å skjule grenene på vintreet i et trygt ly. I tillegg blir de ofte overført til et nytt sted hvis planten har eldret og mistet sitt attraktive utseende. Men hvordan ødelegge kampsis på territoriet til sommerhuset? Den enkleste måten er å beskjære grenene til en behagelig størrelse og deretter spraye med ugressmiddel. Prosedyren utføres nøye for ikke å skade plantene som vokser i nærheten..

Før du bruker stoffet, bør du lese instruksjonene nøye..

Bruken av kampsis i landskapsdesign

Kampsis i landskapet

Originale vinstokker med åpent løvverk og lyse knopper dekorerer effektivt:

 • hekker;
 • lysthus;kampsis på lysthuset
 • vegger av hus;
 • inngangsbuer;bue på tunet
 • terrasser.

kampsis langs gjerdetDe stiger raskt på hvilken som helst overflate, takket være deres seige røtter. Som du kan se på bildet, er Kampsis i landskapsdesign et levende bevis på dette. I tillegg er planten fantastisk kombinert med klematis. Ved foten kan du plante lavendel eller geranium. Gjennom sesongen vil vintreet glede øyet med sine lyse farger..

hekk fra KampsisNoen ganger skjer det dessverre at Kampsis ikke blomstrer. Hvorfor skjer dette? Det er flere årsaker:

 • uventet frost om våren;
 • rotsystem sykdom;
 • klimatiske forhold (kald sommer);
 • plantealder.

Kampsis på gårdenTil tross for dette pryder blomsten forstadsområdet med frodig grønt, der du kan gjemme deg for sommervarmen. Og kanskje vil øyeblikket komme når buketter med oransje knopper vil vises på den..

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă