15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Voksende sitronmelisse i en sommerhytte: plantingsregler, forsiktig omsorg

vokser sitronmelisse i landet En beskjeden plante som utstråler en behagelig sitronduft, har lenge tiltrukket seg oppmerksomheten til ekte grøntfans. Derfor er dyrking av sitronmelisse i bakgården en interessant aktivitet for gartnere. Tross alt er denne planten berømt ikke bare for sin heftige lukt. Det dekorerer mirakuløst bakgården i landet, brukes som et middel og krydder for noen retter.. te med sitronmelisse Melissa legges til berusende drikker, te, og til og med når man hermetiserer grønnsaker. Det er ikke overraskende at mange er interessert i hvordan de skal plante sitronmelisse i landet for å sette pris på alle fordelene. Men først, la oss se nærmere på denne søte grønne skjønnheten..

Sitronmelisse og avkok har en gunstig effekt på fordøyelsessystemet; hjelp til å takle migrene og søvnløshet; lavere blodtrykk; ro nervene.

Møt den grønne dronningen i forhagen

frodig melissa bushMelissa er en urteaktig flerårig som tilhører familien Lamb. I sitt naturlige miljø finnes det nesten over hele Eurasias territorium, så vel som i den nordlige delen av det amerikanske kontinentet.. Det vokser:

 • blant buskene;
 • langs elvebredden;
 • på skogkanter;
 • på steinete bakker;
 • ved steppeveiene.

Hjemlandet er Middelhavet, hvor det regnes som et stygge ugress. Til tross for dette, i det gamle Roma, var erfarne gartnere overalt engasjert i dyrking av sitronmelisse i sine personlige tomter. Dette var det som bidro til spredningen over hele kontinentet. Navnet på den flerårige er forbundet med mange legender. I samsvar med den mest populære versjonen er melissa navnet på jenta som ble omgjort til et insekt av de onde greske gudene. Og oversatt til russisk betyr navnet “honningbi”. Uansett hvilken versjon som er riktig, forhindrer dette ikke fans av grønne områder fra å dyrke sitronmelisse i sommerhuset.

Når man ser på planten fra siden, kan man merke seg de utmerkede egenskapene:

 • forgrenet rotsystem;
 • mange frodige skudd med et rektangulært tverrsnitt, rettet i forskjellige retninger;
 • plantehøyden når over 1 meter;
 • berusende duft av sitrus.

sitronmelisse bladplaterHvis du ser nøye på bladplatene, avsløres uvanlige kjøttfulle prøver. De er strødd med mange tynne vener plassert på bakgrunn av en relieffoverflate. Kantene på de ovale motsatte bladene er dekorert med serrations. Tipsene er litt langstrakte, noe som gir dem en enestående skjønnhet. Alle er malt lysegrønne og dekket med knapt merkbare villi..

melissa blomstrerI det andre året etter planting, midt på sommeren, vises knopper av en paraplykarakter på spissene av slanke stilker. Når du befinner deg i bladakselene, ser snøhvite eller blå blomsterstander originale ut mot bakgrunnen til en frodig busk. På grunn av de langstrakte nedre kronbladene, har knoppene en asymmetrisk form, i midten av hvilken det er en pistil omgitt av 4 stammer. sitronbalsamOmtrent 30 dager etter pollinering vises frukt i form av eggformede nøtter. De er dekket med en tett, skinnende svart skorpe. Inne i frukten er det 4 frø som forblir levedyktige i omtrent 3 år.

Når du kjøper frø, bør du ta hensyn til det faktum – 60 g inneholder mer enn 1500 frø.

Voksende sitronmelisse på sommerhuset: hovedpunktene i plantingen

melissa i hagen

For å oppnå suksess i virksomheten din, er det viktig å fokusere på følgende punkter:

 • anleggets forhold til belysning;
 • type jord;
 • flerårig planteteknologi på stedet.

frodige melissa buskerBasert på dette, først vil vi finne ut hvor vi skal plante sitronmelisse i hagen, slik at den kan slå rot. Det har blitt observert at planten elsker åpne områder der det er mye sollys. Den dyrkes i forhager, i utkanten av grønnsakshager, frukthager og blant lave busker.. melissa under husveggenSelv om sitronmelisse ikke er redd for kulden, er det fortsatt bedre å plante den på sørsiden av territoriet..

Planten føles behagelig på steder der det er en beskyttende struktur mot kald vindstød. Det kan være en bygning, gjerde eller andre planter..

Flerårig foretrekker fruktbart land med drenering. Det beste alternativet er å plante sitronmelisse i loamy jord. Hun gjennomsyrer fantastisk vann og luft, noe som er avgjørende for hennes utvikling. Hvis det råder tung jord i sommerhuset, fortynnes den med elvesand og gjødsles med humus eller mineraltilsetninger. Det er best å gjøre dette om høsten, slik at duftende gress dukker opp i hagen neste sesong..

Siden planten regnes som universell, avhenger såtiden for sitronmelisse av de klimatiske forholdene i området der den vil vokse.. Derfor foreslår gartnere følgende perioder:

 • fra begynnelsen av mars til mai;
 • Juni – midten av august;
 • slutten av oktober (før froststart, slik at frøplanter ikke vises).

sitronmelisse frøSom du vet, er frøene til en plante veldig små. Dette påvirker direkte hvordan du planter sitronmelisse for best mulig resultat.. Det er flere grunnleggende regler:

 • såing utføres i varm jord;
 • dybden på hullene ikke overstiger 1,5 cm;
 • sparsom planting av frø.

I det forberedte området lages riller, lett fuktet, plantemateriale plasseres og drysses med jord. En så enkel teknologi lar deg vokse en velduftende flerårig på en sommerhytte. Siden spirene først vil vises etter en måned, kan nybegynnere gartnere lure på hvorfor sitronmelisse ikke spirer så lenge. Faktisk trenger du bare litt tålmodighet for å vente på de første skuddene..

For at stauden skal slå godt rot på stedet, bør spirene tynnes ut. Avstanden mellom dem bør være omtrent 40 cm..

Angstlig omsorg for planten: ekspertråd

omsorg for melissa i hagenNoen mennesker tenker: hvis en flerårig er upretensiøs, trenger den ikke spesiell oppmerksomhet. Imidlertid åpner bare bruken av tips om hvordan du skal ta vare på sitronmelisse, en fantastisk landskapsforming av stedet..

Grundig luking av jorda

For at unge frøplanter skal utvikle seg raskt, overvåker gartnere nøye utseendet på ugress. Vanligvis trekkes de ut for hånd. Etter det lukkes jorden nøye, og gir plantens rotsystem en frisk porsjon oksygen. Når det stivner, utføres prosedyren flere ganger per sesong..

Grunnleggende prinsipper for vanning

Sitronbalsamplantingsregler og utendørs pleie er ikke komplett uten riktig fuktighet. På det første stadiet blir plantene vannet i små porsjoner, slik at de får styrke og slår rot. Voksen sitronmelisse trenger vann bare i sommervarmen. Hver prosedyre ledsages av luke av matjord. Noen gartnere anbefaler å spre mulch rundt planten. Som et resultat vil fuktighet bevares og det vil ikke være ugress. For å gjøre dette, bruk kompost eller humus, som samtidig vil gjødsle jorda..

Kompetent beskjæring

samling av sitronmelisseSiden sitronmelisse er en forgrenet busk, er den ikke redd for den planlagte fjerningen av grener. Tvert imot, etter en slik prosedyre, dukker det opp mange unge skudd, som gjør planten til en frodig grønn ball..

Nybegynnere gartnere bør lett bruke råd fra eksperter om dyrking og omsorg for sitronmelisse. Som et resultat vil hun kunne glede eierne sine i omtrent 10 år. Dens duftende løvverk er et utmerket middel for å behandle sykdommer og fremme helse..

Funksjoner ved voksende sitronmelisse – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă