15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Voksende alstroemeria hjemme: planting, reproduksjon, vanning

voksende alstroemeri hjemme Å dyrke alstroemeria hjemme er en veldig enkel og lett oppgave. Med riktig pleie vil planten sikkert glede deg over det fascinerende utseendet. I naturen kan blomsten vokse til en stor størrelse – i gjennomsnitt ca 1,5 meter i høyden. I en leilighet er disse indikatorene mye mer beskjedne. Før du vokser alstroemeria på rommet ditt, bør du vite hva vanning, fôring og transplantasjon skal være..

Voksende alstroemeria hjemme

alstroemeria i potter Familien som denne planten tilhører består av mer enn 200 arter. Alstroemeria er en urteaktig plante. Den er forskjellig i en oppreist fleksibel stamme og et knollrotsystem..

Alstroemeria blomster er veldig vakre. De når omtrent 6 cm i diameter. De kan ha en rekke farger som spenner fra lysegul, rosa og slutter med lilla og rødt. Tynne mørke striper kan sees på hvert kronblad..

Sør -Amerika er en ganske varm region hvor denne planten kom fra, så blomstene trenger passende forhold..

Belysning er en viktig del av stell. Det er logisk å anta at Alstroemeria foretrekker lys og varme. Frøpotten plasseres best på sørsiden..

For å forhindre at alstroemeria får brannskader, må den settes i skyggen om sommeren..

Lysrør kan hjelpe deg med å lage den riktige belysningen for en blomst å vokse. Hvis du vil se alstroemeria blomstre lenge, bør dagslyset for den vare omtrent 14 timer. Ikke glem også at ovner, konvektorer og ovner kan påvirke anlegget negativt..

Temperaturregime og fôring

universell gjødselTil tross for kjærligheten til varme, kan overdreven varme ødelegge blomsten. Den maksimale lufttemperaturen om sommeren bør være 28 ° C.Hvis den er høyere, vil sannsynligvis alstroemeria visne, og blomstene og bladene vil falle av.

Prøv å unngå preparater der det er mye nitrogen, ellers vil bare blader utvikle seg, men ingen knopper. For alstroemeria er det bedre å velge gjødsel med høyt fosforinnhold. Kalium er også gunstig.

Om vinteren, prøv å holde temperaturen rundt 15 ° C. Indikatorer som er under 8-100 C er skadelige for blomsten. Hvis du ignorerer denne tilstanden, blomstrer kulturen rett og slett ikke og vil ikke kunne glede øynene dine..

Du bør også være spesielt oppmerksom på fôring. Helt i begynnelsen av blomstringen vil det være nyttig å gjødsle planten med aske. For å gjøre dette må du fortynne en spiseskje av produktet i 2-3 liter vann..

Resten av tiden kan alstroemeria mates to ganger i året..

Vanning og transplantasjon

transplantere frøplanterVed vanning av alstroemeria må du ta hensyn til flere nyanser. For det første, om sommeren, er det viktig å vanne planten slik at jorden tørker litt ut mellom prosedyrene. Det er bedre å ta ikke-klorert vann, det er godt egnet for vanning.

For det andre, om vinteren, bør antall vanninger begrenses. I den kalde perioden vokser blomsten ikke så mye som om sommeren. Dette betyr at overflødig vann kan provosere råtning av rotsystemet. Men samtidig må du sørge for at jorden ikke tørker ut..

Om vinteren må du også ta hensyn til temperaturregimet. Hvis termometeravlesningene er lave, bør vanningen være mindre rikelig..

Alstroemeria i en gryte trenger egentlig ikke sprøytes. Dette kan bare gjøres når lufttemperaturen er veldig høy eller når anlegget er i nærheten av en varmeapparat. I dette tilfellet, prøv å sprøyte blomsten minst en gang hver tredje dag..

Når det gjelder transplantasjonen, må den gjøres riktig og følge noen regler. Alstroemeria vokser vanligvis ganske raskt. For henne ville det beste alternativet være et substrat som inneholder forskjellige sporelementer som er nødvendige for vekst og utvikling av planten..dreneringssystem

Jorden bør bestå av:

 • løvrike land (2 deler);
 • furubark (1 del);
 • humus (del 1);
 • torv (1 del);
 • perlit (1 del).

Det er bedre å transplantere om våren. Gryten er valgt noen få centimeter større enn roten, og drenering gjøres i bunnen. Ved transplantasjon er det viktig å passe på å ikke skade rotsystemet..

Reproduksjon

Du kan forplante en blomst hjemme vegetativt og med frø. Begge metodene er ganske enkle og krever ingen spesielle ferdigheter..

Frøformering

frøskuddHvis du formerer alstroemeria med frø, må kornene først stratifiseres. Denne prosedyren innebærer etterligning av værforholdene om vinteren. Stratifisering er nødvendig for at frøene skal spire bedre. Temperaturregimet er veldig viktig i dette tilfellet: ca 2-4 grader. Stratifisering varer vanligvis fra to til tre måneder.

Etter denne tiden flyttes frøene i vannet. De må bli der i omtrent 6 timer. På slutten av denne tiden kan plantematerialet betraktes som klart for planting. Det er ikke verdt å så frøene for dypt, 2-3 cm er nok. Etter planting vannes jorden.

For at kornene skal spire raskere, må potten være dekket med folie. Den må fjernes flere ganger om dagen. Hold beholderen åpen i 10-15 minutter. De første skuddene kan sees om to uker..

Deling av rotsystemet

rotdelingDette er en vegetativ formeringsmetode som er ganske vanlig. Det er verdt å utføre denne prosedyren om våren, selv om det noen ganger er mulig på slutten av sommeren. Det viktigste er at røttene rekker å slå rot i potten før kulden kommer..

Sekvensering:

 1. Fjern planten fra potten sammen med jorda. Dette må gjøres forsiktig for ikke å skade røttene..
 2. Skyll røttene, og fjern restene av jorden.
 3. Skjær roten vertikalt med en tynn, skarp kniv.
 4. Dryss kuttet med kull.
 5. Hell jorden i en gryte og legg roten. Gryten må tas av en slik størrelse at planten trygt kan plasseres der..
 6. Dekk roten med jord. I dette tilfellet må du sørge for at rotkragen er 7 cm i bakken.

Generelt er planting og omsorg for alstroemeria hjemme ikke så vanskelig og krever ikke spesielle ferdigheter. Selv om en blomst trenger god vanning, temperaturforhold og transplantasjon for god vekst. Men en slik innsats er fullt ut berettiget: planten vil glede deg med vakre blomster og dekorere hjemmet ditt i mange år..

Potted culture alstroemeria – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă