15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Plante og ta vare på et bad i et blomsterbed

ombordstigning og omsorg for køya Å plante og ta vare på køya krever ikke spesielle ferdigheter. Det er en unik flerårig som vil vokse vakkert både i solen og i skyggen. Takket være dette kan planten bli et tillegg til en tett hage og vil passe perfekt inn i ethvert landskapsdesign..

Beskrivelse av plantens utseende

Kupena blomstrer i hagen Folket kaller ofte kupena Salomonseglet. I naturen foretrekker den å vokse bare i områder med et temperert subtropisk klima. Blomsten tilhører familien Liliaceae. En busk blir opptil 1,5 meter høy. Bladene er lansettformede, store. Avhengig av sorten kan blomstene være rosa, hvite eller kremfargede.

Blant de mange typene er de mest populære:

  1. Kupena multiflorous. Med riktig pleie når busken 1 m i høyden. Løvfellende plater er ovale. Planten blomstrer i juni. I stedet for de blomstrende knoppene dannes blå frukter.kupena multiflorous
  2. Duftende kupena. Et særtrekk er bladene, som har en blåaktig fargetone. Planten blir opptil 80 cm høy. Busken blomstrer fra mai til juni.duftende kjøpt
  3. Kupena er hvirvlet. Dette er en lavvoksende sort, hvis høyde ikke overstiger 60 cm. Løvfellende plater er lansettformede. Lengden er omtrent 17 cm. Blomstene er snøhvite, henger.kupena hvirvlet
  4. Rosa er ikke mindre populært. Hjemlandet er landene i Kina og Sibir. Blomsten er forskjellig i rødlige stilker. Bladene er litt pubescent. De vokser i hvirvler fra 5 til 6 stykker. I en voksen plante når de 15 cm. Knoppene er rosa. På slutten av blomstringen vises frukt i form av langstrakte bær..

Plante og ta vare på køya

frøplanter er kjøptKupena eller hagelilje i dalen er en blomst som vokser godt i nesten hvilken som helst jord. Det beste alternativet er fruktbar og løs jord. I solfylte områder med dårlig jord vokser kupena dårlig og blomstrer dårlig.

Når du velger et sted for å plante denne skjønnheten, bør du ta hensyn til dybden på grunnvannet. Dette skyldes det faktum at Kupena ikke tåler vanntett jord..

Forberedelse av stedet

klargjøring av landingsstedetÅ plante planten i åpen mark er best på slutten av sommeren. Planteområdet må først graves opp til en dybde på 20 til 25 cm. Det anbefales også å putte litt aske i jorda og påføre gjødsel med en hastighet på 15 g per 1 m2. Komplekse mineralpreparater er et utmerket alternativ..

Etter at nettstedet er forberedt, må du lage små fordypninger. Sett en god drenering av fint grus eller ødelagt murstein nederst på hver hul. Dekk toppen med en jordkule med litt kompost. Så snart alt er forberedt, kan du begynne å plante planten..

Vanning

vanning av blomsterVanning av kupena avhenger av hvilken variant du dyrker i hagen din. Liljekonvall bør vannes sparsomt, men regelmessig. Når det gjelder kupena -rosa, bredbladet og medisinsk, trenger de sjelden å bli vannet. Disse varianter er redde for vannet jord og tåler tørke godt..

I et for vått underlag utvikler det seg mugg og forskjellige soppsykdommer.

Jordklipping

jordklippingÅ løsne jorda er en viktig prosedyre som må utføres etter hver vanning. Men siden rotsystemet til blomsten ligger nær jordens øverste lag, er det fare for skade på den. Derfor er mulching et godt alternativ for kjøpt..

Gjødsel

Det er ikke nødvendig å mate hagen liljekonvall. Men hvis du vil at busken skal vokse raskere og behage blomstringen så ofte som mulig, bør du legge til mineralpreparater to ganger i sesongen. Den første prosedyren bør utføres i april, og den andre under blomstring..

Det anbefales å tilsette en liten mengde humus til jorden før frosten begynner.

Reproduksjon kupena

avl kupenaDet er flere måter å dyrke en ung plante på. Alle er effektive hvis du følger de grunnleggende reglene..

Deling av rotsystemet

deling av rotsystemetDette er den mest populære metoden blant gartnere. For at planten raskt skal ta over og få vekst, er det nødvendig at plantematerialet er omfangsrikt.

Den frittliggende delen av busken må plasseres i en tidligere forberedt fordypning og drysses med jord. Komprimer deretter det øverste jordlaget godt og hell rikelig med varmt vann..

Frøformering

frø er kjøptDenne formeringsmetoden brukes også, men for å dyrke frøplanter fra korn må du kjøpe plantemateriale. Dette skyldes det faktum at frø av liljekonvall er svært sjelden bundet, siden blomsten bare pollineres ved hjelp av humler med lang stamme.

Det bør også huskes at spiring av frø er svært lav, og derfor er det nødvendig å stratifisere dem. Men hvis du fortsatt valgte frøformeringsmetoden, er det best å plante frø sent på høsten..

På ett sted kan en blomst vokse i omtrent 15 år..

Hvis alt er gjort riktig, kan de første skuddene bare sees på våren. Det er ikke nødvendig å transplantere spirer til et nytt sted..

Skadedyr og overvintring av planter

snegl på rommetNår det gjelder sykdommer, er Kupena en av få avlinger som er resistente mot forskjellige naturlige skadedyr. Men til tross for dette kan busken infisere slim, snegler og larver. Dette skjer ofte i tørt vær..

Garden liljekonvall tolererer perfekt frost og snø. Men for å beskytte rotsystemet mot frysing, anbefales det å dekke det med grener eller spesiell fiber..

Kupena i landskapsdesign

gardin kupenaPå grunn av sine tette kratt, er Kupena en velkommen gjest i hver hage. Takket være løvverket vil liljekonvall skjule alle feilene og dermed skape et ekte paradis nær et privat hus..kjøpt ved siden av bregne og hosta

Planten ser også flott ut med andre blomster..hagesammensetninger Mange designere kombinerer kupena med asters, tusenfryd og stemorsblomster..kjøpt i nærheten av reservoaret

Etter å ha plantet denne planten på nettstedet ditt, vil du sikkert bli fornøyd, for selv om busken blekner, takket være de grasiøse bladene, vil den oppfattede sammensetningen fortsette å eksistere, men allerede i nye farger.

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă