15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi dyrker innendørs sypress, og skaper behagelige forhold for det

innendørs sypress Fordelene med bartrær har vært kjent lenge, men ikke alle er i stand til å bo hjemme. Men innendørs sypress føles ganske behagelig i rommet og fyller den med en frisk aroma. Hva er det og hvordan dyrker det innendørs? La oss finne ut av det.

Hvordan ser innendørs sypress ut?

Utvendig er den hjemmelagde sypressen en kompakt, rikelig forgrenet busk, hvis krone har formen av en pyramide eller en rombe. Den sentrale stammen ligner over tid, og vertikale grener er festet til den fra alle sider. De er dekket med frodig løvverk, hvis farge kan være lysegrønn, mørkegrønn eller med en blåaktig glans..

Hjemme vokser de mest upretensiøse og “praktiske” typer sypresser, som i naturen ikke vokser mer enn 4 m. Blant dem er Kashmir og eviggrønne sypresser..

Noen typer innendørs sypress lukter ikke som nåler, men sitron.

Innendørs sypress: hemmelighetene til å vokse i huset

Først av alt, hvis du bestemmer deg for å kjøpe denne planten for deg selv, bør du finne et passende sted for den. Cypress er kresen om lys og vokser best i god belysning. Du kan imidlertid ikke sette karet i direkte sollys – løvhetten vil raskt begynne å bli gul og tørke ut..

Kulturen er også veldig glad i vann, så det er nødvendig å vanne busken regelmessig. Det er viktig å ikke la jorden tørke helt ut, men samtidig skal det ikke være sump i potten. Med overflødig fuktighet, spesielt hvis det ikke er dreneringshull, og overflødigheten ikke går noen steder, råtner røttene.

Tørr luft for sypress er svært uønsket. Igjen begynner løvet å tørke ut under disse forholdene. Derfor anbefales planten å sprayes daglig.

Hvis det skjedde at sypressen stod i solen og begynte å tørke ut, trenger du bare å kutte skuddene til en levende knopp. Planten tåler beskjæring godt og vokser raskt tilbake. Snart vil flere nye flaunt på stedet for den avskårne grenen..

Du kan mate innendørs sypress, men uten fanatisme, slik at det kompakte treet ikke blir til en gigant. Blomsterhandlere anbefaler å bruke et av de beste dressingalternativene, og bruker dem bare om våren og sommeren:

  • lage spesielle komplekser for bartrær to ganger i måneden;
  • gjødsle med samme frekvens med konvensjonelle preparater for innendørs planter, men med en konsentrasjon som er halvparten så mye.

Om våren kan kronen på en sypress trimmes til hvilken som helst form. Samtidig transplanteres busker, men uten å ødelegge jordens koma. Så plantene tolererer prosedyren bedre og røttene blir ikke skadet..

Video om dyrking av innendørs sypress

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă