15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funksjoner ved omsorg for japansk aucuba

aucuba japansk Aucuba japonica er en hjemmelaget eviggrønn busk som tilhører dogwood -familien. Av de tre eksisterende plantesortene – kinesisk, Himalaya og japansk, var det den siste arten som ble tamme i fedrelandets storhet. Busken har utmerkede dekorative egenskaper; den forplanter seg ganske enkelt ved hjelp av frø. Du kan finne planten både i hagen og i drivhusformen..

Aucubas hjemland regnes som Øst- og Sentral -Asia. Buskens høyde kan nå 1,5-2 meter hjemme, og hvis den vokser i åpen jord, så 5 meter. Det er flere varianter av den japanske Aucuba, som er forskjellige i størrelse, form og løvfarge. Men i de fleste tilfeller kan planten gjenkjennes av bladene – lyse, blanke, langstrakte med spredning av lysegule flekker. Derav det andre navnet på kulturen – det gylne aucuba -treet.

street bush aucuba japansk En blank eviggrønn er verdsatt for sin lette pleie, i tillegg til flere positive egenskaper:

 • motstand mot lave og høye temperaturer, mot deres skarpe dråper;
 • evnen til komfortabelt å eksistere under dårlige lysforhold;
 • bevaring av ekstern attraktivitet under alle forhold.

Den japanske aucuba er en dioecious plante – det vil si at en busk bare kan bære hann- eller hunnblomster. For å dyrke frukt som ser ut som dogwood, må du holde personer av begge kjønn i nærheten..

fruiting aucuba

Hjemmetjeneste for japansk aucuba

Blomsten er ganske upretensiøs. Derfor kan du plassere den japanske aucuba -gryten blant andre grønne kolleger på en trang vinduskarme, under sollys eller til og med på et mørkt sted. Men det vil fortsatt være nyttig å kjenne visse regler for omsorg:

 1. Temperatur. Selv om busken er klar for ekstreme temperaturer, elsker den et temperert klima. For sommersesongen vil den optimale indikatoren på termometeret for aucuba være 18-20 °. Langsiktig eksistens i et rom med forhøyet temperatur vil føre til at blader dør eller for tidlig flekker. I den varme årstiden kan hjemmets aucubu -blomst tas ut i frisk luft, og unngå direkte sollys, nedbør og vindeksponering. Om vinteren er behagelige forhold for eksistensen av en blomst 8-14 °. Aucuba bør ikke oppbevares lenge ved temperaturer under 5 °.
 2. Luftfuktighet. For planter som er hjemmehørende i subtropene, bør det gis passende klima. Noen ganger må du lufte ut rommet, spray anlegget bare hvis det er absolutt nødvendig. Slik ser et foto av en velstelt japansk aucuba ut hjemme, noe som ikke krever ekstra fuktighet:god luftfuktighet for aucuba I oppvarmingssesongen, når boligen er overfylt med tørr luft, spray anlegget med varmt, mykt vann. Ved lave temperaturer må du passe på at bladene ikke danner mugg fra sprøyting med vann.
 3. Jorden. Aucuba vil føle seg best i løs og luftig jord. Gode ​​forhold skapes for en blomst i hydroponics, så vel som når du kombinerer torv, blad, tørr leirejord og sand i et forhold på 2: 2: 6: 1.
 4. Vanning. I den kalde årstiden, vannet den japanske Aucuba etter behov – når jorden tørker ut. I den varme årstiden trenger blomsten rikelig og regelmessig vanning, men uten fanatisme – overflødig væske i potten bør ikke samle seg.
 5. Topp dressing. Gjødsling av en eviggrønn blomst er nødvendig om våren og sommeren. For disse formålene, bruk separat mineralsk og organisk gjødsel eller komplekse tilsetningsstoffer.
 6. Beskjæring. Aucuba vokser hjemme og spirer mange nye skudd. Om våren bør de kuttes hvis du vil se en vakker krone i nærheten av busken. For noen vil et spredningsanlegg se dekorativt mer attraktivt ut – for dette må grenene på grenene klemmes.
 7. Overføre. En fullverdig voksen plante tillates å transplanteres i en annen beholder hvert par år. Unge skudd som planten starter regelmessig kan transplanteres minst hvert år om våren..

Når du forlater og transplanterer en plante, må du ta forhåndsregler, siden aucuba er en giftig busk. Mulige bivirkninger: oppkast, gastrointestinal betennelse, diaré.

Reproduksjon av aucuba blomst

Japansk aucuba stilkDet er 2 avlsmuligheter for aucuba:

 • ved frømetode;
 • ved stiklinger.

For hjemmeforhold er den andre vegetative metoden den enkleste og mest praktiske. De beste periodene for arrangementer er vår (tidlig) eller sensommer-tidlig høst.

Først må du forberede stiklingene, rense dem for løvverk, etterlate bare 2-3 blader, ikke mer.

For at busken skal slå rot, er det nødvendig å plassere den i en sand-torvblanding eller moderat våt sand, dekket med en film.

Av og til må unge skudd ventileres og sprayes for å opprettholde et optimalt temperaturregime for dem (20-22 °). Rotete frøplanter kan dykkes i potter.

Uvanlige egenskaper hos aucuba – plantens innflytelse på menneskeliv

street aucuba japaneseVi har alltid gått rundt eksotiske, som et edelt metall, varsler og overtro. Den dag i dag regnes busken som den sterkeste talismanen for fred i familie- og familieforholdene. Aucuba skaper et slikt “mikroklima” i huset, der menneskene som bor der, føler samholdet og enheten i familien. Positiv energi overføres fra blomsten ikke bare til innbyggerne, men også til husets besøkende..

Et annet trekk ved blomsten er evnen til å tiltrekke rikdom og lykke inn i huset. En person som bryr seg om en plante er i stand til å finne mer styrke, tillit til seg selv, til å avsløre tidligere ukjente potensialer. Derfor anbefaler eksperter alltid å gi aucuba til beskjedne, sjenerte, beryktede og usikre mennesker..

Unike egenskaper til aucuba – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă