15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lære å passe på zygocactus

zygocactus hjemme Om vinteren kan du ofte se busker på vinduskarmen, strødd med lyse rosa, røde eller hvite blomster i enden av grenene. Dette er zygocactus – en plante av slekten epifytiske kaktuser. Her kalles det oftere Decembrist – på blomstringstidspunktet, eller Schlumberger, og i europeiske land – juleblomsten.

Beskrivelse av anlegget

tropic zygocactus I naturen finnes zygocactus i regnskogene i Brasil. Der vokser den på tregreiner, som andre epifytter. Rotsystemet deres er overfladisk, svakt. Schlumberger -grener er flate, segmentert med takkete kanter. Denne typen kaktus har ingen torner. Blomstene er rørformede, flerlags, plassert i enden av stilkene. Fargen på blomstene er hvit, rosa, lys rød. Det er oransje og lys lilla varianter.

Planten kom til Europa for to hundre år siden takket være en botaniker og ble raskt populær takket være den frodige og så sjeldne vinteren på den nordlige halvkule.

Hvordan ta vare på en zygocactus

omsorg for zygocactus hjemmeDenne planten er upretensiøs, men for rikelig blomstring må du følge en rekke regler og kjenne periodene i livssyklusen der omsorgen for den er forskjellig. Det er fire slike perioder:

  1. Slutt på vinter og vår. Hviletid. I denne perioden trenger blomsten lys eller diffust belysning, lav temperatur – + 12-15 ° С, moderat luftfuktighet og sjelden vanning.
  2. Sommer. Tid for aktiv vekst. Svakt lys, høy luftfuktighet, hyppig vanning og sprøyting. Temperaturen bør økes til + 17-22 ° С.
  3. Høst. I hvileperioden er det bedre å utsette planten for vinduet nordøst eller nordvest, senke lufttemperaturen igjen til + 12-15 ° С, redusere vanning og redusere fuktighet.
  4. Begynnelsen og midten av vinteren. I blomstringsperioden bør temperaturen økes til + 17-22 ° С, luftfuktigheten bør økes og vanne.

Under blomstring bør sprøytingen utføres forsiktig, slik at det ikke kommer vann på blomstene. Det er uønsket å omorganisere blomsten til et annet sted..

Hvordan transplantere en blomst riktig

Zygocactus transplanteres på slutten av vinteren, etter at den har falmet.

Unge planter transplanteres hvert år, voksne etter noen år.

Velg en ny gryte for Decembrist, stopp ved en bred og grunne, siden røttene ikke utvikler seg i dybden, men i bredden.

Jorda for den skal være lett, pustende, litt sur. I bunnen av potten helles drenering av drenering – mursteinflis, liten utvidet leire. Kullpulver kan tilsettes. Det vil gjøre underlaget enda enklere og desinfisere. En liten frisk jordblanding helles over dreneringen, planten tas ut sammen med en liten jordklump, overflødig ristes forsiktig av og settes på et nytt sted. Røttene må spres forsiktig. Deretter helles frisk jord litt inn og komprimeres. Etter planting vannes og sprayes Decembrist.

Ved å følge reglene for omsorg for zygocactus hjemme, kan du oppnå samme rikelig blomstring som på bildet nedenfor:blomstrende zygocactus etter transplantasjon

En sterkt gjengrodd Decembrist er lett å forme. Bare klem av overflødige skudd eller forkort dem ved å vri segmentene med hendene. Dette må gjøres nøye..

En godt formet busk vil bli jevnt belyst, mindre syk med forskjellige råte og blomstre i kor.

Reproduksjon av Decembrist

zygocactus stilkHjemme er det lett å forplante zygocactus vegetativt. Det er bedre å gjøre dette før begynnelsen av en periode med aktiv vekst – på slutten av våren eller forsommeren. For å få stiklinger, må du forsiktig vri med en hånd en del av stammen med 2-3 segmenter, mens du holder resten med den andre hånden.

Klipp zygocactus bare med hendene, uten hjelp av saks..

De resulterende borekaksene tørkes i to til tre dager, og plasseres deretter i en liten beholder med våt sand, litt dypere. Den plantede stilken er dekket med glass eller folie, og skaper et minidrivhus. Før røttene dukker opp, plasseres plantene på et lyst, varmt sted, og unngår direkte sollys. Ventiler drivhuset regelmessig med stiklinger og fukt sanden. Rotete stiklinger transplanteres til et permanent sted.

Vær oppmerksom på riktig planting av zygocactus -stiklinger på bildet:plante zygocactus stiklinger

Hvorfor blomstrer ikke Decembrist

zygocactus blomstrerDet kan være flere årsaker:

  1. Før blomstring må zygocactus gå gjennom en sovende periode. På dette tidspunktet får han styrke og legger blomsterknopper. Hvis Decembrist ikke samlet knoppene i november, betyr det at temperaturen i hvilende periode var for høy eller overdreven vanning.
  2. Prøv å omorganisere potten så lite som mulig..
  3. Jorden er for dårlig. Gi planten en kompleks gjødsel som inneholder bor.

Med forbehold om disse enkle pleiereglene, vil zygocactus glede deg med en festlig spredning av blomster hver vinter..

Reproduksjon av zygocactus – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă