15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vellykket forplantning av clematis ved stiklinger

klematis i hagen Amatørgartnere og profesjonelle gartnere legger særlig vekt på en så viktig prosess som forplantning av klematis ved stiklinger. Det er denne metoden som gjør det mulig å skaffe flere eksemplarer av din favoritt plantesort. Prosessen er ganske enkel og rask, hvis du vurderer noen viktige punkter og tips. Når stiklingene lykkes, vokser vakre unge klematis..

Reproduksjon av clematis ved stiklinger på forskjellige tider av året

Å skaffe nye klematisbusker kan utføres hele året: vår og høst, vinter og sommer.

Klippe clematis om høsten

høstavl Ved beskjæring av klematis om høsten velges godt modne og lange skudd (omtrent en meter lang). De må vrides til en ring og begraves i løs, fuktig jord (ca. 10 centimeter). Denne delen av jorda vil skorpe over etter en stund. Så snart dette skjer, dryss klematis med et lag med løvverk..

forberedelse av stiklingerPå slutten av sommeren vokser en ung klematisbusk. Det er viktig å sikre at jorden ikke tørker ut.

Det er nødvendig å være oppmerksom på temperaturregimet for at anlegget skal ta godt..

Vinterstiklinger av clematis

For vinterstiklinger er bruk av tregrener karakteristisk. Dette er nødvendig for å øke sjansen for overlevelse av stiklinger i den kalde vinteren, når sollyset inneholder færre næringsstoffer..

Stilken skal være liten (mindre enn tjue centimeter) slik at det er praktisk å lage et lite drivhus for den. Dette vil gi den unge planten varme og moderat fuktighet..

Stiklinger er mindre sannsynlig å bli akseptert og krever mer omsorg.

Reproduksjon av clematis -stiklinger om våren

vårstiklingerFor å få stiklinger må du kutte et skudd på minst 70 centimeter fra busken. Den øvre delen av grenen er ikke nødvendig, siden dette er en umoden del av skuddet, er knoppene i bladets aksler ikke lagt her.

Det er best å ta stiklinger fra den midterste delen, som ikke har store grønne skudd..

Når du skjærer stiklinger, er det omtrent 7 centimeter igjen. Etter det legges stiklingene i en løsning av heteroauxin eller rot i en halv time. Dette stimulerer fremveksten av rotsystemet. Dette gjør clematis -forplantning med stiklinger mer effektiv..

Jorden kan løsnes med en flat kutter, tilsett humus slik at jorden er fruktbar og myk. Et spor er opprettet, sølt med vann. Etter at vannet er delvis absorbert, er hullet delvis dekket med jord. Stikklinger settes inn der helt opp til spirene.

Hvordan kutte klematisstiklinger riktig:

  1. Bruk en skarp kniv. Beskjæringssaks kan knuse og skade delikate, tynne kvister. En skarp kniv vil ikke ødelegge stiklingene.
  2. Klipp i en 45 graders vinkel. Du må kutte skuddet på skrå, helst i en vinkel på 45 grader. Ved hjelp av slik beskjæring øker rotutseendet..
  3. Trekk 1,5 centimeter tilbake. For et vellykket kutt av stiklinger må du trekke deg tilbake 1,2 – 2 centimeter fra knuten.

Stiklinger er godt akseptert fra både gamle og unge busker.

Hvordan reproduserer clematis ved stiklinger om sommeren

sommer stiklingerReproduksjon av denne planten er veldig enkel. Ingen behov for ekstra materialer.

Ved podning bør du kutte av en halv eller en tredjedel av bladet, siden det er om sommeren at store blader blomstrer ved clematis.

En video om klipping av klematis om sommeren vil fortelle deg mange viktige punkter du bør lytte til og se med egne øyne. Videoen inneholder mange tips for riktig plantepleie. Det er spesielt mange nyanser i sommerperioden. Det er nødvendig å sikre at stiklingene ikke tørker ut, som jorden de befinner seg i.forankring

Stiklinger går bra. I neste sesong vokser unge og vakre clematis.

Reproduksjon av clematis ved stiklinger i vann

forankring i vannDenne metoden følger et lignende prinsipp..

Det er verdt å vurdere flere viktige faktorer som forhindrer mulige feil (rotting av stiklinger):

  1. Rengjør beholderen. Det er veldig viktig at beholderen som stiklingene vil vokse i er helt ren. Dette er hovedfeilen, hvoretter stiklingene forverres og råtner..
  2. Kvalitetskutt. Et glatt og pent snitt er en garanti for et godt utviklende rotsystem. Et dårlig kutt kan ødelegge planten.

Et skarpt verktøy brukes til arbeid.

Hvis du er interessert i spørsmålet om hvordan du dyrker klematis fra stiklinger, så er det et godt råd.

Ved roting skiller planter ut en væske som inneholder naturlige rotdannende stoffer. Hvis gartneren har dyrket stiklinger i vann før, er det godt å tilsette væske fra tidligere stiklinger til nye planter. Dette reduserer tiden for dannelse av kalyus og de første sporene på røttene..

Så snart rotene på røttene dukker opp, kan planten transplanteres i bakken, eller du kan vente til en fullverdig rot vokser.

Stilken transplanteres i en liten beholder, som må dekkes med noe på toppen for å lage en lufttett pakke. Du kan ta en flaske, kutte den i to deler, i den ene planter du en stilk, og på den andre lager du små kutt fra bunnen (takket være dette kan du kombinere flaskene med hverandre). Slik formerer clematis seg ved stiklinger i vann..

plante en frøplanteEn liten fordypning gjøres i bakken (du trenger ikke å stikke stilken umiddelbart i bakken, for ikke å skade kalyus), hvor clematis deretter plasseres.

Det er tilrådelig å holde planten ved en temperatur på 22 ° C, siden røttene ved en lavere temperatur enten ikke vokser i det hele tatt eller vokser sakte.

Reproduksjon av clematis ved lagdeling

reproduksjon ved lagdelingBlant gartnere er en favoritt måte å øke antall planter reproduksjon av klematis ved lagdeling. I motsetning til podning gir denne metoden hundre prosent resultater, krever mindre innsats..

En kvist blir tatt, en del av den er begravet i bakken (festet med en hårnål eller annet festemiddel slik at den ikke flyr vekk).

Denne metoden er bra fordi modergrenen vil mate busken med mote til den blir sterk nok til å bli uavhengig. Fra moren mottar stiklingene alle nødvendige næringsstoffer, sporstoffer. Men dette betyr ikke at busken i seg selv ikke trenger å bli befruktet. Han trenger den samme omsorgen som brødrene sine: tilstrekkelig vanning og god fôring.

Bare hvis alle disse anbefalingene blir fulgt, vil denne metoden bli vellykket..

Reproduksjon av clematis med grønne stiklinger har flere viktige funksjoner. Denne metoden anses å være ganske enkel. Selv en nybegynner gartner kan takle det, men til tross for dette foretrekker erfarne gartnere også å avle klematis med stiklinger.

Denne metoden har flere fordeler:

  1. Lav kostnad. Ved hjelp av stiklinger kan du dyrke en ny plante gratis. Når du ser en vakker klematis fra en nabo eller en venn, kan du be ham om å kutte. Da vil du kunne dyrke nøyaktig den samme planten hjemme. Samtidig sparer du både tid og penger.
  2. Mengde og kvalitet. Ved å ta stiklinger av gode varianter, vokser du en plante som er identisk med den som gjerdet ble tatt fra. Med riktig dyrking av stiklinger kan du vokse en hel hage uten å kjøpe en eneste busk eller blomst..

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă