15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Varianter og typer eksotiske hoya

varianter og typer hoya Denne utsøkte planten, innfødt i tropiske skoger, har lykkes med å slå rot i midten av breddegrader. Det er derfor varianter og typer hoya forbløffer fantasien, og har lenge blitt favoritt innendørs blomster. Anlegget er mye brukt til landskapsarbeid for å gi det en viss tropisk smak. Husmødre kaller henne voks eføy eller bare en krøllete liana..

Hva er denne utsøkte eviggrønne? Først vil vi vurdere en generell beskrivelse, og deretter vil vi bli kjent med varianter og typer hoya som er kjent i dag. Denne tilnærmingen vil hjelpe deg å bli forelsket i denne søte voksblomsten og gjerne vokse den hjemme. Så la oss le for å gå på denne underholdende reisen gjennom blomsterriket.

Botanisk informasjon om planten

blomstrende vintre Hoya er en original klatreliana, som hjemme når opptil 6 m i lengde. Først produserer planten bladløse brune stilker. Noen ganger er de med en lilla fargetone, men når luftrøtter og løvverk vises, blir de grønne.

Siden hoya er en klatreplante, blir gamle skudd lignifiserte over tid for å holde vekten av ungt løvverk..

Bladplatene til planten er vanligvis skinnende i naturen med moderat kjøtt. Hver av dem er belagt med et stoff som ligner bivoks. Platen er malt grønn, dekket med små grå prikker. Interessant nok har forskjellige varianter og typer hoya sin egen løvstørrelse og nyanse. I ung alder kjennetegnes bladene av en elegant glans, men blir gradvis matte..

hoya paraply blomsterstandHoya blomsterstander samles vanligvis i paraplyer, der det er omtrent 50 knopper. Ofte er de forskjellige i form, selv om hver av dem har 5 avrundede kronblad. Knoppens diameter er omtrent 1 eller 2 cm. Inne i blomsten er det en krone, som består av fem originale fremspring. Hun reiser seg majestetisk over de delikate kronbladene.

Hvis du vil ha en hoya med store blomsterstander, er det tilrådelig å ta hensyn til den “keiserlige” varianten. Hver knopp i den når omtrent 8 cm.

Blomsterstander av fløyelsaktig natur er ofte malt i følgende farger:

 • Brun;
 • Hvit;
 • grønn;
 • rosa;
 • burgunder.

Interessant nok forblir de blomstrende knoppene i blomsterstanden i omtrent 21 dager, hvoretter en ny dukker opp i stedet. Planten begynner å blomstre sent på våren og slutter på midten av høsten. Samtidig utstråler den en behagelig aroma som fyller boarealet..

Personer som er følsomme for ulike luktstoffer, er det lurt å være klok når de starter Wax ivy i huset.

Hoya -varianter og -typer – en reise til blomsterriket

fantastisk hoyaModerne biologer klassifiserer rundt 200 arter av denne nydelige tropiske besøkende. Hver av dem har sine egne egenskaper, skjønnhet, aroma og identitet. Og dette er ikke overraskende, for i det naturlige miljøet finnes blomsten på territoriet:

 • Asia;
 • India;
 • Indonesia;
 • Australia;
 • Afrika;
 • Polynesia;
 • Kanariøyene.

Planten vokser vellykket på våte enger nær vannforekomster. Den kan sees på åpne skogkanter, i jungelen og til og med i steinete terreng. Blomsten ble populær takket være den oppmerksomme engelske gartneren Thomas Hoya, som pekte den ut som en egen art. I gave fikk planten navnet hans. La oss se nærmere på de populære typene hoya og varianter med bilder, som ofte snor seg i husene til våre landsmenn.

Australsk

hoya australierDenne varianten av Wax Creeper finnes i Indonesia og Australia, hvor den ble lagt merke til av forskere rundt 1770. Foreløpig har det blitt avlet et stort utvalg blomstersorter, som kjennetegnes ved sin egenart. Hoya Australis, hvis bilde er presentert ovenfor, er en flerårig plante som lever opptil 10 år. Det tette løvet har en oval form, blank overflate og rød farge..

Eiere av denne blomsten bør på forhånd forberede stabile støtter for massive vinstokkskudd..

Blomsterstanden vises i form av paraplyer, bestående av mange miniatyrknopper. Maksimalt antall er omtrent 40 stykker. Hver prøve, opptil 2 cm i diameter, er malt i en lys hvit farge. Under frodig blomstring utstråler den en rik urteduft. Første gang knopper vises på hoya i det andre eller tredje året etter planting. Denne perioden gjentas 2 ganger i året fra de første sommerdagene til senhøst..

Liana liker ikke kardinalbeskjæring, derfor bør foreldede eller syke blader fjernes.

I dag er mange underarter av den “australske” hoya kjent. Her er noen av dem:

 • “Trail” (har de minste knoppene);
 • Forester og Liddle (kremfargede blomster);
 • Bailey Hill (gulrundt løvverk, hvite blomster med en skarlagen flekk);
 • “Tonga” (store knopper);
 • “Pextoni” (langstrakt arkplate).

De mest populære underartene – “Hoya australis lisa”, som kaster ut knopper i form av en femkantet stjerne. Kronbladene er kremhvite med en skarlagenrød dråpe i midten. De utstråler en behagelig aroma og en berusende sukkernektar..

Limoniaca

hoya limoniacEn slik voksliana kjennetegnes ved sin lille størrelse, men uttrykksfulle stjerneformede blomster. De er malt i snøhvit eller lysegul. Delikate kronblad er pretensiøst buet tilbake, og den indre kronen er flat.

På bildet av Schisandra hoya (et annet navn for sorten) er det tydelig synlig at den sentrale delen av knoppen er malt rødt. Den vokser opp til 2 cm i diameter og er praktisk talt luktfri. Den er kronet med en litt pubescent peduncle, som glitrer stilig i sterkt lys..

Bladplatene til en slik hoya er vanligvis små i størrelse: lengde 8 cm, bredde – 4. De er malt gulgrønne, gjennom hvilke intrikate venemønstre er synlige. Løvverk ligger langs hele klatreskuddet, som ligner med årene. Planten vokser vellykket vekk fra direkte sollys og under kunstig belysning.

Kompakt

hoya compactaTil tross for at hjemlandet til denne hoyaen er den majestetiske Himalaya, er den ganske liten. Hovedtrekket er vridd løvverk med originale krøller. Oftest mørkegrønn i fargen. Ved overdreven eksponering for sollys blekner de og får en gulaktig fargetone.

delikate blomster av hoya compactaHoya Compact blomstrer med lyserøde stjerner i en sfærisk blomsterstand. De utstråler en honning- eller kaffearoma etter solnedgang. Minste lufttemperatur i rommet må være minst 15 grader. Maksimum – ikke høyere enn 25 ° C. Ellers kan hoya bli syk og slutte å vokse..

Planten elsker å bli sprøytet med sommervann og beskjæres med jevne mellomrom. Som et resultat vises et stort antall unge skudd på den..

Merilia

Hoya MeriliaBlomsten har original løvfarging. En rik grønn tone blir jevnt til en mørk rød. Samtidig er platen dekorert med hvite langsgående linjer som tydelig skiller seg ut mot den grønnrøde bakgrunnen..

Hoya Merilia slår herlig rot i små beholdere for innendørs planter. De tette skuddene kan klatre opp den kunstige støtten, som ser spektakulær ut i hjemmet.

Pimentiliana

hoya pimentilianaHusplanten er en raskt voksende hoya -art. Et stort antall grønne skudd pryder hver voksen plante. Interessant, ved nodene, frigjør den ikke luftrøtter, som er kjent for slektningene. De kan bare vises ved høy luftfuktighet..

På bare pedicels, ca 1,5 cm lange, kaster Pimentiliana hoya ut glamorøse knopper. En utsøkt corolla og en majestetisk krone er malt i hvit eller gulaktig farge. Hver paraply har omtrent et dusin blomster. En heftig aroma med søte notater høres ved nærkontakt..

Meredichi

hoya meredichiDenne utsøkte hoya ble først oppdaget på øya Borneo (Australia) i en høyde på omtrent 35 moh. Den vokste i kalkholdig jord og syntes ikke å trenge noe. Men etter en stund fant ikke en annen botaniker henne der. I 1999 ble hun oppdaget i delstaten Sabah og klassifisert som en art av “Hoya Meredichi”.

Dens skjønnhet manifesteres i store blader, delikat “sydd” med mange mørke årer. Lengden når 15 cm, og bredden er opptil 9. Avhengig av blomstertype kommer de i følgende farger:

 • lysegrønn;
 • gul-grønn;
 • blå grønn.

I form er det en bladplate, hovedsakelig av en oval karakter. Kantene er spisse. De gigantiske blomsterstandene i form av gule kuler er virkelig et mesterverk. De er gulhvite og kremfargede, samlet i løse blomsterstander i form av paraplyer. Den indre kronen er alltid hvit, og kronbladene finnes i forskjellige toner. Paraplyene holder seg på hoya i flere dager, slik at du kan nyte deres skjønnhet etter eget hjerte..

Publicis

hoya publicisBlomsten har lange blader av en kjøttfull karakter. Sølvflekker er synlige på overflaten av platen. I form kan den være avlang eller oval. Lengde – 15 cm, bredde – 6 cm.

I blomstringsperioden, som vist på bildet, kaster Hoya Publicis baller eller paraplyer blant det tette grøntområdet. Hver av dem består av 30 knopper, som er farget grå, grå-svart eller rosa. Lyse crimson kronblad omkranser en forseggjort krone som ligner en stjerne. En slik blomst skaper en hyggelig atmosfære i huset, spesielt når den utstråler en delikat aroma..

Hoya Green

hoya grønnHvis du ser på sorten fra siden, kan du merke følgende funksjoner:

 1. Dekorative krøllete vipper.
 2. Skytetykkelse opptil 0,5 cm.
 3. Læraktige grønne blader.
 4. Hver har et maskemønster på 10 par årer.
 5. Halvkuleformet løs blomsterstand, bestående av femti knopper.

Dette er bare en generell beskrivelse av “Hoya Greenii”, men blomsten er allerede beundringsverdig. Noen få høydepunkter gjenstår å legge til. Lengden på platen er ca 15 cm, bredden er ca 4 cm. Overflaten er matt, men glatt. Farge – mørk grønn.

Den ytre delen av corolla er blank, den indre delen har delikate hår. En utsøkt krone med hvit eller blekrosa farge stiger majestetisk over felgen. Den er farget rosa i midten. Knoppene forblir på planten i omtrent 10 dager, men dessverre lukter de ikke.

Denisee

hoya deniziBlant de majestetiske fjellene i over 1000 meters høyde fant en biolog en fantastisk plante. Det var pakket inn i et tett teppe av hundre år gamle trær i tropiske skoger, der man kunne se nydelige blomster. Det var Denisees hoya.

Bladplatene på planten er mørkegrønne med en glamorøs glans. Hovedvenen går i midten, som er godt synlig, noe som ikke kan sies om resten.

uvanlig skjønnhetDe originale klokkeformede knoppene er opptil 2 cm i diameter. Den ytre delen er bar, og den indre delen er tett dekket med delikate hår. Generelt er det opptil 10 av dem på en blomsterstand. Når planten blomstrer, vil du ikke ta øynene av den..

Variert

spraglet hoyaDen største fordelen er selvfølgelig dens spraglete løvverk, som ligger på lange to meter lange skudd. Den unike inverterte hjerteformen tiltrekker seg umiddelbart oppmerksomhet. Den lyse grønne fargen på bladplatene skaper en utrolig følelse av friskhet i rommet der et slikt mirakel vokser. På det medfølgende bildet av Variegated Hoya kan du se funksjonene til denne blomsten.

Når liana blomstrer, vises det grasiøst formede paraplyer på den. De består av mange snøhvite, sitron eller rosa knopper med et mørkt senter. Kantene er kremfarget.

Variegated wax liana tilhører saktevoksende varianter, så når du dyrker en slik plante hjemme, bør du være tålmodig.

“Сarmelae”

Hoya CarmelaeTidlig våren 2010 ble denne unike blomsten funnet på øya Luzon. Han mottok navnet hans til ære for ekspedisjonens ledende ekspert – Carmela Hispaniola.

arkplaterHoya Carmelae har nesten rundt løvverk som er omtrent halvannen centimeter langt. I motsetning til deres medfødte er vener ikke synlige på tallerkenen. De er malt mørkegrønne.

For å endre fargen på bladene på en blomst, kan den plasseres på et solfylt sted. Etter en tid vil de skaffe seg en bringebærfarge..

I blomstringsperioden vises en myk paraply blant bladene, der det er omtrent 25 knopper. De er ofte lyse rosa i fargen..

Longifolia

hoya longofoliaEt annet navn for sorten er “Langbladet”, som krever oppmerksomhet på bladplater. De er arrangert i par langs et langt, krøllete skudd. De har en avlang oval form, kjøttfull karakter. Lengde – opptil 13 s, bredde – ca 2 cm. Hvert blad er mørkegrønt. Overflaten er glatt. Venene er ikke synlige. Baksiden av arket er litt lettere enn toppen av arket.

Hoya Longifolia i sin løse blomsterstand inneholder opptil 13 knopper. Hver av dem har en hvit eller rosa krone toppet med trekantede kronblad. Når knoppene blomstrer, fylles rommet med en vedvarende parfyme duft.

Thompson

Hoya ThompsonI 1883 ble planten funnet høyt på fjellet i India. Den finnes også i Kina. Den ble oppkalt etter samleren Thompson som først fant den..

Når du ser på bildet av Hoya Thompson, kan du se det mørkegrønne ovale bladverket. Hver tallerken er fløyelsaktig pubescent og malt med sølvfargede flekker. I gjennomsnitt vokser de opp til 5 cm i lengde. Bare bredde – 2 cm.

Sammenlignet med løvverk, synes blomster å være kjemper. Den kuleformede blomsterstanden rommer opptil 30 melkeaktige knopper. Hver har en oransje flekk i midten. Kantene er kronet med spisse kronblad i form av glamorøse stjerner. I perioden med frodig blomst utstråler de en heftig jasminduft. Vanligvis merkes dets tilstedeværelse innen 21 dager. Det særegne ved en slik plante er at den begynner å blomstre på slutten av høsten og møter vinteren med en utsøkt bukett..

“Leucorhoda”

Noya LeucorhodaDet utsøkte vintreet til denne arten kjennetegnes ved krøllete tynne skudd som vokser ganske raskt. De grasiøse lysegrønne bladene er plassert på hver side av stammen. Lengden når 11 cm og en maksimal bredde på 6. Bladets form i form av en ellipse med spisse spisser.

Noya Leucorhoda har en original blomsterparaply bestående av 10 store knopper. Delikate hvite kronblad innrammer en rosa krone som aldri endrer form.

Siden vintreet vokser raskt, må du på forhånd forberede en støtte for å veve sine klatreskudd..

Optimistisk

hoya optimistiskLiana med dette navnet kan skryte av silkeaktig løvverk med tett tekstur. Dette oppnås på grunn av den blanke overflaten på platen..

Hoya Optimistic er kjent for sine uvanlige knopper. De ser ut som en saftig stjerneformet frukt. Kantene er farget rød, som jevnt blir til en gul tone. En corolla ser spektakulær ut i midten av knoppen, med en gul ramme og en rubin midt.

“Sammaniana”

Hoya SammanianaDet historiske hjemlandet til denne vintreet er høyfjellskogene i Sumatra. Det var der hun først ble oppdaget av spesialister. Hoya Sammaniana regnes som en terrestrisk plante som kan stige til en høyde på fem meter. Alle elementene i planten er ikke pubescent, men inne i skuddene er de fylt med melk.

Platen er elliptisk. Den ytre delen er farget mørkegrønn, bunnen er litt lysere. Noen eksemplarer har et subtilt lilla skjær. I blomstringstiden, mot en så utsøkt bakgrunn, duftende knopper vises i form av bjeller. Ofte er det bare noen få av dem. De er malt i en lysegul farge med en lett grønnaktig fargetone. En rosa flekk skiller seg merkbart ut rundt hovedkalken. Virkelig et fantastisk mesterverk av skapelsen.

Obovata

hoya obovataI sitt naturlige miljø finnes denne søte tropiske blomsten i de fuktige skogene i Indonesia, Thailand, India. Det ble først registrert av biologer på slutten av 1800 -tallet. I Europa dukket det opp flere tiår senere, men som et husplante.

Hoya Obovata avbildet på bildet er et levende bevis på dyktigheten til den store skaperen, som behandler mennesker med kjærlighet. Denne blomsten utvikler seg raskt nok hjemme. På store skudd vokser flikede blader av en lysegrønn farge, i midten som det er en bred stripe med gulgrønn farge. Ytterligere lysegrønt løvverk har en sølvfarget flekk.

køyeknopperNår liana begynner å blomstre, dannes elegante køyeknopper. De viktigste kronbladene er litt spisse og vendt nedover. De rammer inn en stilig blomsterkrone som ligner en femkantet stjerne. På toppen av plantens blomstring (mai eller juni) er rommet fylt med en søtlig aroma. Hvordan kan du ikke beundre slik skjønnhet?

Hoya samling videoanmeldelse

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă