15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Melissa innendørs: regler for dyrking i vinduskarmen

voksende sitronmelisse i vinduskarmen Overfloden av grønne planter som fyller jorden forårsaker ofte utrolig glede blant gartnere. Mange av dem kan dyrkes hjemme, og innendørs sitronmelisse er bare en gave fra husmødre. Denne fantastiske planten dekorerer ikke bare interiøret i rommet, men er også et utsøkt krydder med sitrusduft. Er det en hemmelighet å dyrke denne avlingen på en vinduskarme? Det viser seg at alt ikke er så enkelt. Tross alt, uten innsats, er det umulig å bringe en skje til munnen..

Hovedforskjellen mellom sitronmelisse og hagekrydder er størrelsen. Den er mye lavere og skiller seg ut i større bladplater..

Generell beskrivelse av anlegget

duftende sitronmelisse Sitronmelisse i potter er en kort plante med oppreiste, grenerige skudd. De er dekket av knapt merkbare villi som skinner i sterkt sollys. Lanceolate bladplater, omtrent 5 cm lange, er ordnet i motsatt rekkefølge. Den ytre overflaten er rillet, “sydd” med mange tydelig uttrykte vener. Kantene på rommet sitronmelisse løvverk er “kuttet” med mange små hakk. Fargen på tallerkenen er forskjellige grønne nyanser. Når de er lett skadet, avgir de en aroma som minner om sitrus som munner i munnen. Planten er mye brukt som et legemiddel og i matlaging..

Kulturen brukes rå som et krydder for å gi en pikant aroma og smak av ferskpresset sitron. Den kan tilsettes en rekke salater, kjøttgodbiter, varme supper, te og berusende drikke..

Melissa innendørs: grunnleggende krav for å vokse innendørs

Melissa innendørs i en gryteOppdrett av en velduftende flerårig hjemme gjør at vertinnen alltid kan ha et ferskt krydder tilgjengelig. Men det er verdt mye arbeid for dette.. Det er flere grunnleggende regler for dyrking av sitronavlinger:

 • fruktbar jord;
 • belysning;
 • vanning;
 • sprøyting;
 • vanlig beskjæring;
 • optimal romtemperatur;
 • rettidig fôring.

Ved å oppfylle disse enkle kravene vil dyrking av sitronmelisse hjemme gi vertinnen sann tilfredshet. Spesielt når du tenker på at kulturen er i stand til å vokse i en beholder i 4 år. Først etter det blir det transplantert og fornyet..

For at en flerårig skal være sunn i 4 år, bør den plantes tidlig på våren..

Vurder trinnvis hvordan du dyrker sitronmelisse på en vinduskarme hjemme.

Jordforberedelse

jordforberedelse

Sitronmynte elsker fruktbar jord med et nøytralt surhetsgrad, som er hentet fra følgende ingredienser:

 • leir;
 • torv land;
 • elvesand;
 • mineralgjødsel.

Før du legger elvesand til underlaget, settes det i ovnen i 15 minutter. Maksimal temperatur er 80 ° C. Brutt murstein, ekspandert leire eller pukk brukes til drenering. For at sitronmelissen skal slå rot godt i gryten, må den være minst 20 cm og med hull på bunnen. Før avstigning vaskes beholderen med en løsning av kaliumpermanganat for desinfeksjon.

Hvis gresset umiddelbart plantes i en stor gryte, trenger det ikke repottes ofte..

Optimal belysning

skarp belysningI sitt naturlige miljø vokser sitronmelisse på skogkanter eller lave bakker, hvor det er mye fuktighet. Gitt dette faktum, er det bedre å dyrke planten hjemme på sør-, øst- eller vestsiden. På overskyede dager, spesielt om vinteren, trenger den ekstra belysning. For å gjøre dette, bruk spesielle lamper med en kapasitet på opptil 80 watt. De er suspendert over flerårige i en avstand på 60 cm, for å slå på om nødvendig.

Sprøyting og vanlig vanning

vanlig vanningFor å opprettholde den nødvendige fuktigheten sprayes planten med en sprayflaske. Vann plantene når det øverste laget av jorden tørker, omtrent 3 ganger i uken. Samtidig er det viktig å kontrollere vanning for å unngå væskestagnasjon, noe som fører til utseendet av råte i rotsystemet. Som et resultat kan planten dø..

Romtemperatur, beskjæring og fôring

trenger beskjæringNår du dyrker sitronmelisse på en vinduskarme, overvåker gartnere nøye omgivelsestemperaturen. Denne termofile planten liker ikke trekk og overdreven kulde. Optimal ytelse er ikke lavere enn 10 ° C og ikke høyere enn + 25 ° C. For en vellykket utvikling av krydderet blir jorden regelmessig matet med flytende gjødsel, som selges i blomsterbutikker. Og den planlagte beskjæringen av skudd begynner 2 måneder etter planting. I løpet av denne perioden når den ca 15 cm. Fremgangsmåten forsinker utseendet på knopper slik at bladplatene forblir saftige og ikke mister lukten.

Såteknologi av sitronmelissefrø hjemme

Melissa potterHvis vi ikke har en grønnsakshage, men ønsker å ha helbredende urter for hånden, er det ikke nødvendig å lete etter den i skogen eller kjøpe den på markedet. Gartnere vet hvordan de skal plante sitronmelissfrø slik at det vokser på vinduskarmen. Med riktig pleie slår den fantastisk rot i en gryte, og fyller boligen med en behagelig aroma og grønt. Det første trinnet mot målet ditt er jordforberedelse. Den kan hentes i din egen hage eller kjøpes ferdig..

sitronmelisse frøDeretter helles den i en beholder, gryte eller eske. Deretter dynkes sitronmelissefrø i en svak løsning av mangan.manganløsning Prosedyren er nødvendig for en grundig etsing av plantematerialet.. Etter 2-3 timer, begynn å plante:

 • den tilberedte jorda vannes med litt oppvarmet vann;
 • lag hull på omtrent 1,5 cm dyp;
 • frø blir sådd forsiktig;
 • fyll sporene med jord;
 • dekk beholderen med film.

lite drivhusFor at plantene skal spire raskere, plasseres minidrivhus på et varmt sted. Når jorden tørker, utføres vanning ved å løfte plastfolien. Samtidig mottar plantene en del oksygen. Etter omtrent 25 dager vil de første greenene vises. Hvis skuddene er tett plantet, blir de tynnet ut og etterlater sterke prøver. Prosedyren utføres hvis det er 3 eller 4 blader på plantene. De transplanteres i andre beholdere. Så det dukker ikke opp en sitronmelissbusk på vinduskarmen, men en hel vakt. Slike greener gir utrolig glede til vertinnen, fordi huset er fylt med krydret aroma og friskhet..

Voksende sitronmelisse på en vinduskarme – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă