15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Bruk av sibirisk iris i landskapsdesign

spesiell sibirsk iris Iris er en ekte dekorasjon av ethvert blomsterbed og blomsterhage. Sibirisk iris kjennetegnes ved sin upretensiøsitet og motstand mot kaldt vær, rask vekst og rikelig blomstring. Tette beplantninger av dverggris ser vakre ut langs kantsteinene. Høye varianter vokser godt langs gjerder og hekker. Flere hundre varianter av sibirsk iris er kjent, forskjellige i høyden og formen på blomsten, tidspunktet for blomstring og bladets struktur..

Siberian iris – beskrivelse og funksjoner

gul iris sibirisk Fordelene med sibirisk iris er åpenbare – de er hardførhet mot tøffe miljøforhold, sykdomsresistens, enkelt vedlikehold, fargevariasjon og evnen til å vokse raskt..

All iris i naturen er delt inn i to grupper.:

 1. Iriser med skjegg på de nedre kronbladene, det vil si skjegget.
 2. Iriser som ikke har skjegg, det vil si skjeggløse.

Siberian Iris Iris Sibirica har ikke skjegg, den har glatte silkeaktige kronblad, en bisarr knopp, ganske stor. Flere peduncles dannes på en stilk samtidig – 2 og 3. Plantens naturlige nyanse er blå -blå. Hybridvarianter har et stort utvalg farger – hvit, rosa, gul, rød, burgunder, syrin. På kronbladene til sibirisk iris kan to nyanser kombineres samtidig.

Takket være det vellykkede arbeidet til oppdrettere har det blitt avlet rundt 800 kultivarer. Vakre levedyktige blomster pryder de beste hagene i Europa, Kaukasus og Tyrkia.

Sibirsk iris:

 1. Den klassiske blomsten består av seks kronblad, tre smale, rettet oppover og tre nedre, bredere og buet mot bunnen..
 2. Det er et øye nær foten av kronbladene – en kontrastfarge, en kant kan passere langs kronbladene.
 3. Hybridvarianter kan bare ha brede eller smale kronblad, stilkene deres kan forgrenes.
 4. Forskjellen i varianter manifesteres ikke bare i fargen på peduncles, men også i deres tekstur. Det er sibiriske iriser med doble og glatte kronblad, med en bølgepapp og jevn kant.

gardin av sibirisk irisHovedtrekk ved sibirisk iris er styrken til stammen. Selv når den når 100 og 120 cm i høyden, trenger planten ikke ekstra støtte. Det er mellomstore, undersize og dvergvarianter med forskjellige antall peduncles. De fleste variantene blomstrer i juni, det er varianter med sen blomstringstid i juli og august. Det skilles også remontant -varianter, som klarer å blomstre to ganger i løpet av den varme årstiden – på våren og høsten..

Siberian iris – sort

Sibiriske iriser bilder av varianter og deres beskrivelse:

 1. Harpswell Haze. Den har en stor peduncle av en delikat syrinblå nyanse med uttalte mørke årer. I lang tid kan den vokse uten å transplantere, en levedyktig og upretensiøs blomst.Harpswell Haze -kultivar
 2. Hvit virvel. Hvit sibirisk iris med en delikat gylden fargetone, preget av en stor peduncle – opptil 15 cm og en lang blomstringstid. En flerårig busk kan spre seg over en tomt, en meter i lengde og bredde.White Swirl variasjon
 3. Leder for Altai. Innenrikssort, utstyrt med flere navn – iris, hane, klokke. Hver stilk holder fra 3 til 6 peduncler, samtidig som den blomstrer 2 blomster med en rik blå nyanse.klasse Leder for Altai
 4. Hubbard. Denne iris når en gjennomsnittlig høyde – fra 60 til 80 cm, har en stor pedunkel av en uvanlig lilla -fiolett nyanse. Et særtrekk er et gult eller hvitt penselstrøk ved foten av de nedre kronbladene.Hubbard -sort
 5. Hohenflug. En av de høyeste irisene blant sibiriske, den kan nå en høyde på 160 cm. Den har store stengler med brede kronblad av mørk blå farge.Hohenflug -kultivar

Siberian iris – plante- og omsorgsregler

plante sibirisk irisÅ plante og ta vare på sibirisk iris er ikke veldig vanskelig, plantene blomstrer sjenerøst og vakkert i åpne områder. Varigheten av blomstring avhenger av sorten, det kan ta fra 2 uker til en måned. Moderat fuktighet er nøkkelen til rask spredning og frodig bushiness. For avlingen foretrekkes et nøytralt jordmiljø.

Iris sibirisk planting:

 • vår – mars og mai;
 • høst – august og september.

blomsterbed med sibirsk irisReglene for høstplanting av iris – en måned før starten på stabilt kaldt vær, slik at plantene kan rote effektivt i det åpne feltet. Transplantasjon og planting av sibirisk iris om våren bør utføres etter frost og i godt oppvarmet jord..

Iriser elsker næringsrik og løs jord, de trenger systematisk fôring – etter transplantasjon, på tidspunktet for knoppdannelse og etter blomstring.

Rhizomer og løker er vanligvis ikke begravet; den sentrale knoppen forblir alltid på overflaten. Planter krever forsiktig løsning for ikke å skade delikate røtter, vanne når jorden tørker ut, fjerne døde deler og ugress. Med alderen svekkes buskens blomstring, så det er nødvendig å plante kulturen på nye steder..

Sibirisk iris i landskapsdesign

fantastiske sibiriske iriserEn rekke varianter av sibirisk iris, med et stort utvalg av blomsterskygger, stengelhøyder og buskens enorme, gjør at den kan brukes mye til å dekorere ethvert landskap:

 1. I forgrunnen. I den første delen er det bedre å plante varianter av iriser med en åpen blomst med koppblader av de lyseste og mest saftige nyanser – rød, blå, gul, oransje, hvit.
 2. Bak. Høye og kraftige iriser gir perfekte baktepper for andre planter og blomster.
 3. I midten av blomsterbedet. Spektakulære og sterkt voksende iriser ser midt i et blomsterbed på en øy eller en rund blomsterhage.
 4. Ved reservoaret. Iris, plantet langs bredden av en dam eller innsjø, ser harmonisk ut.Sibirisk iris ved reservoaret
 5. På plenen. Gruppeblomster ser passende ut blant den grønne plenen, dekorativiteten minker ikke i det hele tatt før og etter blomstring.
 6. For rockeries. Lave varianter er etterspurt for å dekorere rockeries og alpinske sklier. De plantes i separate prøver og i små grupper..Sibirsk iris i stein
 7. Vanskelig terreng. Rhizome iriser er plantet i bakker for skjønnhet og forebygging av sprinkling.
 8. Langs sporene. Det tette grøntområdet av iris er ideelt for hagestier, langs gjerder og hekker.Sibirisk iris langs hagestien

Erfarne blomsteroppdrettere anbefaler ofte å dele og plante om iriser. Disse tiltakene tillater ikke at gamle planter vokser, bidrar til å øke dekorative kvaliteter og forlenger blomstringstiden. Uten transplantasjon kan buskene vokse på ett sted i 5 og 10 år på rad.

Iriser er sibiriske populære og multifunksjonelle blomster. De er vakre, upretensiøse og velduftende. Disse plantene blir sunget av poeter, vist av kunstnere og elsket av gartnere. Det er et passende utvalg for hver hage. Levende skjønnhet kan bringes inn i huset – iriser står lenge i snittet.

Upretensiøs sibirisk iris – video

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel