15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Guddommelig blomsterdronning – damens tøffel

orkidé damens tøffel Hvem vil ikke være enig i at orkideer er en av de mest uvanlige blomstene på jorden. Spesielt beundringsverdig er damens tøffel. Interessant nok, så lenge planten ikke blomstrer, trekker den ikke oppmerksomheten til seg selv. Men når knoppene begynner å åpne seg, dukker grasiøse mesterverk opp mot bakgrunnen av grønne blader. Hver av dem gjenspeiler mirakuløst visdom og kreativitet til Skaperen..

Når du ser på damens tøffel, merker du ufrivillig den originale kombinasjonen av pretensiøsitet med subtil nåde. Uvanlig gradering av nyanser går jevnt over i hverandre. Noen arter er pyntet med delikate striper og flekker som ligner en intrikat skisse. Ofte vil du ta og gi noen en sjarmerende guddommelig blomst.

Se hvilke typer orkideer som finnes med et bilde!

Ser på planten fra siden

damens tøffel i naturen Den kunstneriske plantedronningen ble først oppdaget på de sørlige breddegrader i Asia. Hun prydet bakkene til de høye fjellene i India. Hun ble funnet i fjellsprekker på Filippinene. Buketter med delikate orkideer ble presentert for thailandske skjønnheter. Dessverre har mange eksotiske arter av disse søte blomstene lenge forsvunnet, og noen kan være vanskelige å finne..

skånsom blomstrende dameskoTakket være det omhyggelige arbeidet til fans av en eksotisk blomst, er det i dag mange av dens arter. Orkideer fanget under beskyttelse av blomsteroppdrettere, trives langt fra hjemlandet. I løpet av de siste årene har mange hybridsorter blitt avlet som ikke er dårligere i skjønnhet enn sine gamle slektninger..

En grasiøs blomst – damens tøffel, et bilde og en beskrivelse som fører omsorgsfulle mennesker til ekstraordinær glede, er virkelig vakker. Den har en bisarr form som ligner en grasiøs sko. For en så uvanlig form kalles orkideen noen ganger gjøksko, Adams gress eller Marys sko. I naturen vokser blomsten på øyene i Sør -Asia, i europeiske land og til og med i Sibir. Blomstens ujordiske skjønnhet har fått mange tidligere gartnere til å grave den ut av sitt naturlige miljø for å vokse i hager foran. Dette førte til degenerering av planten. For å bevare det som var igjen, var damens tøffelorkidei oppført i den røde boken..

Blomsten regnes som en flerårig plante. Bladene er preget av følgende nyanser:

  • lyse greener;lysegrønne blader
  • mørke toner;mørkegrønne blader
  • grå eller marmor alternativer.marmorerte blader

Lengden på bladplaten når 30 cm. Generelt ligner den bladene på en liljekonvall, men tykkere og kjøttfulle. Vanligvis produserer en rosett en peduncle på omtrent 40 cm i høyden. Den kan være enblomstret eller flerblomstret. Knoppene kan være opptil 12 cm i diameter og har forskjellige farger. Det er ganske vanskelig å beskrive med ord hvordan en dametøffel ser ut, det er mye lettere å se det på bildet.orkide blomst form damens tøffel

Generelt har planten en rett stamme på 60 cm. 3 eller 4 brettede blader strekker seg fra den. Knoppene er kronblad og bladblader samlet, som danner en miniatyrpose. Det ligner også en damesko. Over det henger, som bånd, originale stipuler.

damens tøffel på balkongenAvhengig av type og sted der damens tøffel vokser, endres blomstringstiden. Planten elsker sterkt diffust lys eller moderat halvskygge. Den optimale temperaturen for aktiv vekst varierer fra 8 til 30 grader.

Hvis du planter en damesko i en åpen hage, vil den blomstre først etter 15 lange år. Selv om den beholder sine eiendommer i omtrent 30 år.

Hemmeligheten bak det uvanlige navnet blir avslørt

orkide fra gamle legenderNår du ser på de flotte knoppene til en delikat orkide, lurer du ufrivillig: hvor kommer dette navnet fra – damens tøffel. Interessante fakta viser at hemmeligheten ligger i gamle sagn.

blomst for gudinnenEn gang gikk den romerske gudinnen Venus på jakt med sin elskede Adonis. Det begynte å regne ganske uventet. For å gjemme seg for ham gikk de inn i en hule, der det var tørt og varmt. Gudinnen kastet sine våte sko ved inngangen og ble ført bort av kommunikasjon med Adonis. På dette tidspunktet gikk en fattig bonde forbi. Da han så de vakre skoene, ønsket han å ta dem for seg selv. Men så snart han rørte ved dem, ble de til grasiøse blomster. Han innså at gudene gjemte seg i hulen. Han kastet orkideer i nærheten av hulen og dro. Siden den gang har Venus -sko i forskjellige farger og nyanser vokst på jorden. Selvfølgelig ble denne historien oppfunnet av mennesker, men det vakre navnet samsvarer med de originale fargene..

De søte varianter av den guddommelige planten

Det er utrolig vanskelig å forestille seg planeten Jorden uten en rekke farger. Livet ville vært kjedelig og ikke interessant hvis det ikke var søte orkideer rundt. Derfor dukker det opp nye varianter av den guddommelige blomsten. Her er noen av dem.

Lady’s tøffel er ekte

damens tøffel ekteDen opprinnelige planten vokser opp til en halv meter i høyden. Den har et kort og sterkt rhizom, som består av 2 internoder. Den vokser utilsiktede røtter som er omtrent 30 cm lange. På blomstens stilk er korte hår av en kjertelaktig natur synlige. Elliptiske bladplater, alternative. De er litt spisse og hårete i kantene. Blir opptil 18 cm lang.

Denne damens tøffel preges av de originale knoppene. Perianth -bladene er farget rød eller brun, som er harmonisk kombinert med en gulaktig hovent leppe.

Stilløs sko

stammeløs tøffelDenne arten kjennetegnes ved terrestriske skudd med to avlange blader omtrent 20 cm lange. Knoppen er på en 35 cm høy peduncle. Vanligvis er den stor i størrelse og har en behagelig aroma. Blomstrer om våren eller begynnelsen av juni.

California damesko

california lady's tøffelBlomsten vokser opp til 80 cm i høyden. På en sterk stilk er det 4 blader 10 cm lange. De er ovale i form, med skarpe spisser. Knoppene består av flere små blomster. Generelt ser de veldig morsomme ut..

Storblomstret art

storblomstrede dametøflerSorten er preget av et kort tykt rhizom, hvor filamentformede svingete røtter vokser. Brune sko er plassert ved foten av 45 cm stilken. Bladene er vanligvis 15 cm lange og ca 8 cm brede. Damens tøffel har en intrikat farge på grunn av forskjellige nyanser av lilla.

Hemmeligheter med blomstrende damesko – video

Dyrk en guddommelig blomst i ditt eget hjem

damens tøffel i husetNylig har mange kjennere av eksotiske blomster vokst orkideer hjemme. De begynte å dukke opp overalt på vinduene i private hus og leiligheter, slående i sin skjønnhet. Til tross for deres lunefulle disposisjon, klarer de seg godt innendørs. Og i takknemlighet for den forsiktige omsorgen hjemme, vil damens tøffe orkideer gi en bukett med vakre blomster.

damens tøffel blomstretFor at planten skal utvikle seg aktivt, er det viktig å velge riktig sted for den. Hovedbetingelsen er diffust lys. I prinsippet kan dette målet oppnås på ethvert vindu..

Som praksis viser, trenger en plante lys i minst 14 timer om dagen. Derfor er det tilrådelig å bruke kunstig belysning om vinteren..

vanningDamens tøffelorkide trenger regelmessig vanning. Det skal være det samme gjennom hele året. Før vanning settes vannet ned og filtreres. Det er bedre å varme det litt opp for ikke å skade blomsten. Hell væsken forsiktig i rotområdet til orkideen, og prøv å unngå å få vann på bladene. Hvis dette skjer, vil det føre til deres død..vanningsmetoder

Noen fargeelskere fukter blomsterjorden på en annen måte. De senker potten i en beholder med varmt vann en stund. Når jorden har absorbert fuktighet, fjern og legg den på en pall. Etter en stund, tøm overflødig vann. Når jorden tørker merkbart, kan du utføre denne prosedyren igjen..

Avhengig av jordtypen i potten, vil tiden for denne fuktigheten være annerledes. Med torv er 15 minutter nok til å gi næring til jorda helt. Hvis det er store barkstykker i underlaget, er det bedre å holde blomsten i vann i omtrent 40 minutter..

den uvanlige fargen på damens skoSiden damens tøffel elsker stabil fuktighet, anbefales det å lage den kunstig. For dette er en luftfukter plassert nær blomsten. Du kan også legge et lag våt mose og ekspandert leire på pallen der orkideen står. Stabil fuktighet for skoen er sikret.

resultatet av god omsorgSom enhver levende plante trenger den guddommelige blomsten fôring. For dette er det bedre å bruke spesiell gjødsel. De fortynnes med vann, i henhold til instruksjonene og vannes hver måned.

orkidé tøffel i hagenDet er interessant at slike orkideer også er frostbestandige varianter. De slår vellykket rot i blomsterbed. De plantes i skyggelagte områder, selv under løvtrær. Drenering legges til jorden i form av grus eller ødelagte murstein. Vann den eksotiske planten i moderate mengder. Ved å følge disse enkle reglene for omsorg for den kunstneriske blomsterdronningen, kan du omgi deg med en hel orkidehage..

Orchid care video Venus tøffel

Video om feil ved omsorg for orkideer

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel