15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan finne ut hvorfor iris ikke blomstrer og hvordan du løser problemet

hvorfor blomstrer ikke iriser på stedet Det kan være flere grunner til at iris ikke blomstrer. Disse plantene vokser godt i det åpne feltet og gleder årlig eieren med store flerfargede blomster. Hvis dette ikke skjer, men planten føles fin, og det ikke er tegn til sykdommer, er det verdt å analysere om irisene er plantet riktig og om de har nok pleie.

Hvis den grønne massen vokser godt, men ingen blomster vises, er det verdt å plante busken til et mer behagelig sted.

Utilstrekkelig belysning

Iris blomstrer frodig på et solrikt sted Den første sannsynlige årsaken til at iris ikke blomstrer er mangel på sollys i hagen. Hvis plantene først plantes i skyggen, vil de tilpasse seg disse forholdene, deres grønne masse vil vokse raskt. Imidlertid vil de blomstre dårlig. Det kan også skje at irisene tidligere blomstret og deretter stoppet, og dette kan skyldes følgende årsaker:

  • irisene vokste raskt og flyttet til et mørkt område;
  • blomstene ble plantet under busker eller trær, hvis blader blokkerte sollyset.

Hvis iris virkelig ikke blomstrer på grunn av utilstrekkelig belysning, bør buskene transplanteres fra skyggen i solen. De tolererer denne prosedyren godt. Dessuten må de plantes om hvert par år, slik at de vokser friske og blomstrer godt..

Når du dyrker forskjellige varianter, er det verdt å vite på forhånd om de vil føle seg komfortable i samme hage

Irisam for trangt

nær plante av iris - årsaken til at de ikke blomstrerDen grønne massen av iris vokser raskt ikke bare oppover, men også i bredden. Denne nyansen bør tas i betraktning når du planter planter i åpen mark, men problemet kan opprettes til og med flere år etter den første plantingen. Selv om det i utgangspunktet var nok plass til buskene, vokser de i flere år slik at de ikke har mulighet til å slippe blomster. Den eneste løsningen ville også være å transplantere blomster til nærområder..

Irisbusker skal i utgangspunktet plantes på anstendig avstand, ellers vil de ikke blomstre på grunn av tetthet

Noen iris -varianter vil ikke kunne klare seg i samme blomsterbed, selv om det er nok plass mellom dem. Faktum er at varianter av denne planten foretrekker forskjellige typer jord. Så vil sibirsk iris vokse og blomstre i jord med lav pH, og skjeggete vil føle seg dårlig..

Blomster plantes ikke riktig

riktig planting av iris vil sikre rikelig blomstringEn av de vanligste årsakene til at iris ikke blomstrer er at de er plantet for dypt i bakken. Normalt bør baksiden av rotstokken forbli på overflaten slik at den kan varme godt opp under solen. Hvis roten senkes for dypt ned i jorden, vil planten vokse, utvikle seg og vokse grønn masse. Slike busker vil imidlertid utsette blomstringsperioden på ubestemt tid..

Sibirsk iris er den mest upretensiøse å ta vare på, tåler frost godt og vokser på forskjellige typer jord

Funksjoner av sorten

Sibirisk iris er upretensiøs i omsorgenBlomstringstiden avhenger av plantetypen. Hvis forskjellige varianter av iris vokser i hagen, kan det godt være at de vil blomstre til forskjellige tider. Avhengig av når irisene blomstrer, er det flere varianter av dem:

  • veldig tidlig;
  • tidlig;
  • medium;
  • sent;
  • veldig sent.

Hvis en av variantene ikke blomstret i tide, og resten av plantene føles normale og blomstrer i henhold til timeplanen, kan det skyldes særtrekkene ved sorten. I tillegg til blomstringsperioden kan de kreve forskjellig omsorg, foretrekke spesielle typer jord eller gjødsel..

Konsekvenser av overvintring

det er nødvendig å velge de riktige varianter av iriserIris -varianter bør velges ikke bare for deres utseende, men også for deres klimatiske preferanser. Så, sibiriske iris tåler frost godt. Resten av variantene bør dekkes til vinteren, ellers fryser de og blomstrer ikke. Denne prosessen er veldig viktig – hvis du dekker plantene for tidlig, kan de råtne og slipper heller ikke blomster..

Årsakene til at iris ikke blomstrer, noen blader vokser og føles normale, det kan være forskjellige feil i forholdene for vedlikehold og omsorg. Det er viktig for disse blomstene at de har nok sollys og plass. I tillegg må buskene plantes om hvert 3-4 år og dele en stor plante i flere datterplanter. Imidlertid kan årsaken ikke bare være å forlate – noen varianter blomstrer på slutten av sommeren, og noen representanter kan til og med blomstre to ganger i sesongen..

Riktig stell av iris for frodig blomstring – video

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel