15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Planting og omsorg for den fabelaktige nederlandske løkblomstige iris

iris nederlandsk bulbous En av de vakreste og mest romantiske plantene er den nederlandske løkrisen. Å plante og ta vare på det er litt vanskelig, men det vil mer enn lønne seg med et vakkert blomstrende blomsterbed. Utad minner den noe om en tropisk sommerfugl som ligger på en stilk for å hvile og fly videre rundt i verden. Takket være sin skjønnhet vant iris øyeblikkelig gartnere. Nesten ingen blomsterbed kan klare seg uten det..

Beskrivelse og varianter

unik iris nederlandsk La oss ta Iris Hollandica som grunnlag..

Til å begynne med, la oss gå bort fra emnet og nevne at termofile iriser har tre hovedvarianter:

  1. Juno. De karakteriseres som varmekjære planter. De dyrkes hovedsakelig som ettårige..
  2. Iridodictiums (de kalles også netted, for eksempel Iris of the Dutch Ashes Jam). Den mest upretensiøse og krevende. De blomstrer umiddelbart etter at snøen smelter..
  3. Xyphyums. Denne sorten har igjen sine egne kategorier: spansk, amerikansk og nederlandsk. Denne variasjonen er den vanligste i vårt område, så de er gjenstand for diskusjon. Elskere vokser dem som ettårige eller innendørs blomster. Du kan bestemme tilhørigheten til arten ved tilstedeværelsen av tykke skalaer på løkene, som etter blomstring skal graves opp, tørkes og sendes til et kaldt sted for vinteren..xyphyums

Iris Dutch er en xyphyum, og tilhører hybridsortene i den nederlandske kategorien, avlet i landet med samme navn. I blomsterbutikker selges de i form av pærer dekket med flere lag vekter. I voksen form er plantehøyden i gjennomsnitt 0,6 m, men alt avhenger av sorten. For eksempel har iris nederlandsk blå diamant, Casablanca, blå magi og andre, høyden varierer innen 0,45-0,7 m.

Hvis du planter iris på steder som er utilgjengelige for vinden, trenger de ikke støtte..

Selve planten er vinterhard. Likevel, i alvorlig frost må de dekkes med noe for å forhindre frysing. Iris er mye brukt. De pynter ikke bare blomsterbed og blomsterbed, men vokser også under snittet for å lage buketter og blomsteroppsatser.

Nederlandsk iris blomstrerDen nederlandske irisblomstringen (bildet nedenfor) begynner i den siste uken i mai og varer til begynnelsen av juni. Når det gjelder utvalget av knopper, kan de være veldig forskjellige, alt fra hvitt og blått til oransje og lilla. Etter blomstring begynner planten å tørke ut løvet, og i slutten av august tørker det helt.

Iris nederlandsk bulbous: planting

plante nederlandske irispærerI prinsippet er plantingen av løkfulle iriser identisk med rotrisene. Men likevel er det en rekke nyanser som må følges nøye:

  1. Vekstsesongen med løkfulle iriser er ganske kort. Blomstringen skjer sent, mot sommeren, og stopper raskt. Derfor er det viktig å velge riktig materiale for planting. I dette tilfellet bør du ta hensyn til pærens gyldne farge, fravær av mørke flekker eller myke områder. Utviklingen av anlegget og staten avhenger av at valget er riktig..
  2. Før du planter blomsterløg, er det viktig at den dyppes i en soppdrepende løsning og oppbevares der i flere timer. Denne prosedyren beskytter den mot å råtne i bakken. Etter at den modne løken er grundig tørket.
  3. Bulbous nederlandsk iris blir plantet om våren.
  4. Landet i blomsterbedet eller på stedet der irisene skal plantes, bør pløyes på forhånd og deretter desinfiseres med kaliumpermanganat (bare vannes). Dette vil bidra til å bli kvitt bakterier, bakterier som kan skade pæren og ødelegge planten..
  5. Løkene plantes når røttene begynner å dukke opp. Samtidig plantes de til en dybde på 10-15 cm, og opprettholder en avstand mellom prøver på 15 cm. Denne avstanden vil sikre god utvikling og vekst av planten og vil ikke tillate skyggelegging av hverandre i en gruppe med hverandre.
  6. De plantede løkene er drysset med jord og vannet godt.

Grunnleggende regler for omsorg for bulbous nederlandsk iris

Nederlandsk iris omsorgFor at planten skal utvikle seg uten komplikasjoner og glede seg over blomstring i lang tid, bør en rekke regler for omsorg for blomster følges.

Belysning

Iriser er lyseglade planter, så du må velge tørre og godt opplyste steder for planting. Men samtidig må de beskyttes mot direkte sollys. Et ideelt sted for blomsterbed i delvis skygge med tilstrekkelig belysning.

Jorden

Når det gjelder underlaget, er en næringsrik og løs jord viktig for iris. Dessuten bør pH -verdien være alkalisk eller nøytral. Hvis indikatorene er forskjellige eller et leiresubstrat dominerer på stedet, vil tilsetning av sand bidra til å korrigere situasjonen, noe som forhindrer stagnasjon av vann, samt introduksjon av slaked lime for å justere pH til den nødvendige verdien.

Iris foretrekker løs jord, så løsningen bør gjøres regelmessig etter planting. 1-2 ganger / uke vil være nok.

Vanning

Siden iris er veldig følsom for vannlogging i jorden (dette fører til forfall av røttene og ytterligere død av hele løken), før du planter, må du ta vare på god drenering slik at vann kan “forlate” og ikke samle seg ved plantingsplass.

Russland er preget av regntider, derfor anbefales det etter blomstring å grave opp løkene, tørke dem og legge dem på et tørt lagringssted..

Topp dressing

gardin av nederlandske iriserAnlegget tolererer heller ikke eksponering for kjemikalier. Derfor må du være veldig forsiktig med fôring. Bedre stopp valget på kompost eller humus, i mengden 1 bøtte / m 2. Etter plantingen av løkene kan plantene “mates” med aske.

Iris Dutch mix selges ofte i butikker. Å plante og ta vare på disse løkene er identisk. Bare fargen på knoppene vil være en “overraskelse” for deg.

Nå vet du hvordan og når du skal plante nederlandsk iris. Overholdelse av alle reglene vil tillate deg å dyrke planter med fantastisk skjønnhet og forlenge nettstedet ditt med lyse farger..

Video om bulbous iriser

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel