15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Stranger cleoma i hagen

cleoma i hagen Cleoma i hagen er en ekte dekorasjon av stedet. Det er umulig å beskrive i ord all fortreffelighet av en slik plante. Det er bedre å sette pris på utseendet og egenskapene fra fotografiene som er gitt i materialet nedenfor. Cleoma er oftere en årlig kultur som designere gjerne bruker når de skal dekorere tomter..

Plantegenskaper

blomstrende cleoma I Tyskland kalles lim “edderkopp” på grunn av de spesifikke fargene. De har virkelig en ganske uvanlig form: den langstrakte pistill og støvdragere er på den ene siden, og fire kronblader pryder den andre delen av knoppen..

Store blomsterstander av cleoma når en lengde på 20 cm. Med forsiktig omsorg vil busken bli et høydepunkt i hagen, spesielt hvis den vokser sammen med lavater eller duftende tobakk. Disse plantene vil bare understreke alt det vakre ved det majestetiske cleoma. Det fungerer godt som en hekk. Høye og frodige busker gir en flott bakgrunn for et stort blomsterbed.

Blomsterhandlere har rundt 170 varianter av denne kulturen. Botanikere hevder at planten har mer enn 200 varianter..

De mest populære variantene av stikkende cleoma:

  1. Cherry Queen er også Cherry Queen. Den mest favoritt variasjonen blant landskapsdesignere. Hvordan kirsebærdronningen cleoma ser ut, kan sees på bildet nedenfor. Blomstene til denne planten har en spesifikk form og en ekstraordinær aroma. Buskene vokser til en høyde på 60 cm. Denne sorten, som mange andre, kan dyrkes fra frø uten unødvendig innsats og deretter transplanteres til stedet.utvalg Cherry Queen
  2. Cleoma den hvite dronning. En mer grasiøs variant. Snøhvite blomsterblader er veldig harmonisk kombinert med plantens mørkegrønne løvverk, supplert med lange tynne støvdragere.klasse White Queen
  3. Skvett champagne. Dette er en av variantene av Hasslers cleoma. Planten danner veldig høye busker – opptil 1,2 meter. En stor blomsterstand i form av en penselkule har en diameter på omtrent 20 cm. Store knopper 3-4 cm hver har en melket eller rosa fargetone. De gleder eierne fra juli til selve frosten..Champagne Splash variasjon
  4. Cleoma farget fontene. Dette er en blanding av fargerike planter. Han er veldig populær. Støvlen og støvdragene til de åpne knoppene ser ut som sprayen til en fontene.utvalg Farget fontene

Queen -serien er unik ved at den kombinerer blomster i forskjellige farger. Sortenavnene tilsvarer fargen: Pink, Purple Queen. Varianter Pin Queen og Cleoma Lace vil glede blomsteroppdrettere med kronblad i forskjellige rosa nyanser.

Vokser fra frø

voksende cleoma fra frøJordens sammensetning er en viktig betingelse for vellykket dyrking av cleoma fra frø. Videre både når man dyrker frøplanter i potter i et hus eller en leilighet, og når man sår direkte i åpen mark. Landet må ha høy fruktbarhet og næringsverdi. Stagnasjon av vann bør unngås i de områdene hvor blomsten vil leve. En forutsetning er introduksjon av kompost, samt kompleks mineralgjødsel.

kompostFor å få rikelig og tidlig blomstring, må du vite når du skal så lim. Planter introduseres i åpen mark i april eller på slutten av høsten. Denne dyrkingsmetoden har en ulempe: buskene begynner å blomstre ganske sent. Derfor er det bedre å spire frø og få frøplanter på forhånd i et drivhus eller i et hus. For dette utføres såing i slutten av februar eller i første halvdel av mars. Du kan bruke vanlige blomsterpotter. Selv om det er å foretrekke å ta imot frøplanter i trekasser.

cleoma frøOptimal jordsammensetning for spirende cleomfrø:

  • 20% – elvesand;
  • 40% – humus;
  • 40% – land fra hagen.

Pedicelhøyde kan nå 100 cm.

Plantematerialet plantes i grunne groper (opptil 1 cm), hvoretter de er dekket med et lite jordlag. Du kan bruke kompost til disse formålene, det vil ikke bare tjene som beskyttelse, men også som en ekstra gjødsel. Spirene vises etter tre uker. For å fremskynde denne prosessen, bør frøene behandles med en vekstfremmende faktor før planting. Så vil de spire i to uker. Bedre å bruke Epin eller Zirkon. Frøene dynkes i den tilberedte blandingen i 12 timer..

Planten må vannes moderat og forsynt med tilstrekkelig lys. Cleoma elsker godt opplyste steder, så om kvelden er det nødvendig å slå på lampen for frøplanter..

jordfuktighetFor å forhindre sykdommer i rotsystemet, kan du helle en løsning av kaliumpermanganat en gang. Etter at de første fulle bladene dukker opp, bør hver kopi transplanteres i en separat torvbeholder. Det er praktisk ved at det er begravet i bakken sammen med planten, derfor blir røttene ikke skadet ved planting og jordklumpen i den vanlige sammensetningen blir ikke ødelagt.

Planting av frøplanter i åpen mark

frøplanter av cleomaDet første du må gjøre er å velge et passende sted for å plante cleoma. Den må beskyttes mot trekk og vindkast. Frøplanter plantes bare i en hage eller på en tomt når trusselen om frost er helt borte. Dette er vanligvis slutten av mai eller begynnelsen av juni..

Cleoma er upretensiøs for jordens sammensetning, men vokser verre på dårlig jord. Derfor, for å skape optimale forhold, er det bedre å legge til litt kompost og gjødsel for blomster før du graver.

utendørs cleomaSiden cleoma er en ganske stor busk som vokser aktivt, bør unge prøver plantes i en avstand på minst en halv meter fra hverandre. Enda bedre, la hull på 70 cm være. Hvis du planter limet tettere, blir buskene ikke så frodige, det vil blomstre dårlig. På grunn av tett beplantning er anlegget dårlig ventilert, noe som kan føre til spredning av råte.

Utendørs omsorg

cleoma vokser på stedetCleoma er en ganske upretensiøs plante. Men til tross for dette er det nødvendig å følge noen regler for omsorg..

For at blomsten skal ha vakre knopper, kan du bruke tilleggsfôring i form av aske.

Vanning. Det er nødvendig å vanne blomster bare i varmt og tørt vær. Planten tåler ikke hyppig vanning, så det er bedre å gjøre det sjeldnere, men rikelig. Overflødig fuktighet er skadelig for buskene, cleome -overløp kan dø.moderat vanning

Gjødsel. Hver 14. dag blir buskene matet med mineralgjødsel av en kompleks sammensetning. Planter med skade, så vel som de som er rammet av sykdommer, sprøytes best med blandinger og ikke føres inn i jorda.befruktning

Skadedyr. Cleoma stikkende er ganske sykdomsresistent. Hennes største fiende er for mye vann. Derfor er det nødvendig å periodisk løsne jorda nær buskene. Lys og spesifikk duft av blomster driver bort insekt skadedyr.

Samle frø. Kornene til planten er ganske store, runde, brune eller gule i fargen. Etter blomstringens slutt, bør de høstes for å få frøplanter for det neste året. Frøsamling bør utføres fra prøver som har blomstret først. For ikke å gå glipp av øyeblikket med å åpne belgene og ikke miste korn, kan de bindes med gasbind. På de gjenværende stilkene blir visne blomster avskåret allerede før de begynner å danne belger. Dette vil forhindre selvsåing av cleoma..samling av frø

Forbereder seg til vinteren. Med den første frosten blir skuddene til denne årlige planten kuttet og kastet. I slutten av november eller begynnelsen av desember kan de innsamlede frøene sås til en dybde på ca 1,5 cm. Bedet er dekket med grangrener. Med vårens ankomst klekker kornene og deretter blir lyet fjernet.

Spiderweed er en veldig vakker hageplante med unike blomsterstander. Denne årlige er lett å dyrke fra frø. Å plante og forlate cleoma i det åpne feltet er ikke vanskelig, men det krever noen regler. Hvis du følger rådet, vil hagen være det beste stedet å slappe av..

Voksende cleoma fra frø til blomstring – video

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel