15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Bilder med navn og beskrivelser av gladioli -varianter

utvalg av gladioli i landet Kraftige piler, bokstavelig talt strødd med store blomster som ser ut som tropiske sommerfugler. Dette er gladioli, varianter og bilder med navnene som kan studeres lenge og nøye. Men det vil fortsatt være veldig vanskelig å velge noen få planter til din egen hage! Alle som en gang vokste slik prakt på stedet, har allerede “blitt syke” med en fantastisk blomst for alltid og vil definitivt finne et tilfelle for å fylle opp den levende samlingen.

Gladiolus kom til russiske hager fra Europa, hvor planter av denne slekten har blitt dyrket siden 1500 -tallet. For to hundre år siden begynte det aktivt avlsarbeid som ga verden moderne hybridsorter kjent som hagegladiolus.

Flerårige planter kjent for mange, forplantning og fornyelse ved hjelp av tette rundede ovale knoller, ligner lite på deres afrikanske og europeiske forfedre. I flere århundrer har gladioli i hagen fått utrolig mange farger, blomstene har blitt mye større, pilene er høyere og blomstringen er lengre..

blomstrende hage gladioli Et blikk på bildet av gladiolusblomster er nok til å gjenkjenne ham som den virkelige “kongen” av blomsterbedet. Utvalget startet på 1800 -tallet i forrige århundre ble ikke bare videreført, men fikk også en ny, kraftig drivkraft takket være genetikk. Derfor ble det i midten av århundret gjort et ganske vellykket forsøk på å klassifisere tilgjengelige varianter, som hver i dag, i tillegg til forfatterens navn, har blitt tildelt en kompleks alfanumerisk kode.

Forskere har beregnet at fans av blomsteroppdrett disponerer mer enn fem tusen originale varianter av gladiolus, hvis bilder og navn overrasker fantasien og gleder den uerfarne betrakteren. Botanikernes arbeid slutter imidlertid ikke. Gamle varianter blir gradvis glemt, og gir plass til lysere og mer uventede nyheter..gladiolus Wasabi Laks 403

De mest og forståelig populære er storblomstrede hybrider eller sommerfuglgladioli med blomster som ligner store eksotiske sommerfugler i form..

Takket være utvalget blomstrer slike varianter i første halvdel av sommeren og holder frodige piler til midten av høsten. Plantehøyden kan nå 1,3–1,8 meter, med 15–20, og noen ganger opptil 28, knopper som dannes på hver blomsterstand. Paletten av storblomstrede varianter er utrolig bred, som konvensjonelt deles ikke bare av blomsters form, men også av deres dominerende farge..

Bilder og navn på varianter av hvite gladioli

Gladiolus White ProsperityHvite gladioli er utrolig friske og spektakulære, spesielt når de spiste på størrelse med blomster, som i variasjonen White Prosperity, når 15 cm, og blomsterstandens høyde er nær en meter. Lyselskende kraftige planter av gladiolus White Prosperity vil dekorere ikke bare hagen, men også rommet. Graciøse hvite blomster med lyse lilla streker på kronbladene i dybden av trakten blekner ikke lenge i kuttet, og etter at de falmede korollene åpnes nye høyere langs stammen.

Gladiolus BangladeshEn annen hvit gladiolus Bangladesh i dypet av corolla er malt i subtile nyanser av gulgrønt. Høyden på den vakreste planten når 80-11 cm, corollas med kronblad som er litt korrugerte langs kanten overstiger 12-14 cm i diameter. Som den forrige sorten kan gladiolus Bangladesh brukes både til landskapsarbeid på stedet og til bukettskjæring.

Gladiolus AjaxSom du kan se på bildet, er Ajax gladiolusblomstene dekorert ikke bare med en bølget kant langs kronbladene, men også med en lys skarlagen flekk på nedre del av corollaen..

Gladiolus Green Star og variasjon med hvite blomsterDen uvanlige gladiolen Green Star med blomster i en delikat grønn-gul nyanse, takket være sin originalitet, blomstringstid og tett blomsterstand, hevder virkelig å være en “stjerne”. Høyden på pilen når 100 cm, diameteren på Green Star gladiolusblomsten i full oppløsning kan overstige 15 cm.

Bilde av gladioli med gule og oransje blomster

I dag har gartnere tilgang til varianter med en lys gul farge, luksuriøse planter med to- og trefargede koroller. Gul, oransje, laksegladioli er utrolig spektakulær i hagen.

gladiolus BananaramaDen lyse, solfylte sommergladiolen Bananarama slår til med sin varme blomsterfarge, i midten av hvert som det nysgjerrige øyet vil merke oransje eller honningfargede slag.

gladiolus av varianten Princess MargaretDe lyse gule blomstene til gladiolen prinsesse Margaret er formet som stjerner. Likheten med himmellegemer er enda større takket være det skarlagenrøde støvet langs kantene på de nesten jevne kronbladene. Gladiolusblomster Prinsesse Margaret, som på bildet, vil belyse hele hagen og dekorere ethvert rom.

Gladiolus BuggyEn utrolig kombinasjon av hvite og solrike gule nyanser gir blomsteravleren gladiolus Buggy. Corolla’s lyse sentrum, som omrammet av en hvit bølgepapp, skaper en gledelig stemning og tiltrekker øyeblikkelig øynene.

Gladiolus olympiske flammeDe olympiske flammegladiolusblomstene er nesten helt farget i en saftig laks eller oransje tone. Bare i midten av corolla er en varm gul flekk synlig. Gladiolus Olympic Flame er en plante for solrike hageområder med fruktbar løs jord. Her kan høyden på blomsterstandene nå en meter, og mer enn 15 blomster avsløres på hver pil..

Jester gladiolusDen storblomstrede gladiolen Jester er et sterkt blitz som belyser hagen! Planten er høy, opptil en og en halv meter, og blomstrer opp til 80 cm lang. Jesterblomstene som åpner i august har en gul farge, litt korrugerte kronblad og en uforglemmelig flekkete flekk i midten av corolla.

Gladiolus Peter PearsOransje gladiolus Peter Pierce, som mange storblomstrede orter, har en høyde på 80 til 150 cm. Planten blomstrer fra juli til tidlig høst, og gleder seg med lyse blomster med en lakseskygge av kronblad og et trykkpunkt i midten av corolla . Gladiolus Peter Pears krever et strømpebånd og tåler ikke lave temperaturer.

Bilder og navn på varianter av rosa gladioli

Rosa er alltid forbundet med ømhet. På fargene til gladiolus kan du se alle slags nyanser fra subtile til mettede.

Pink gladiolus Pink LadyHvite blomster av Pink Lady er dekorert med en spennende ruffle -kant langs kronbladene, delikate streker av en bringebærrosa nyanse og lysegrønne flekker i midten av corollaen..

Gladiolus varianter My LoveVed første øyekast på bildet av gladiolen som heter My Love, er du overrasket over dyktigheten til oppdretterne som klarte å skape en så utsøkt skjønnhet. De litt spisse kronbladene av den storblomstrede sorten er utsmykket med subtile karmosinstrøk.

gladiolus varianter Vin og roserFra juli til september fortsetter den frodige blomsten av gladiolen Wine and Roses. Med rosa-hvite blomster toppet med crimson flekker i bunnen av corolla. Saftige slag ligner vin som er sølt på en duk, som minner om navnet på gladiolen Vine and Roses..

Gladiolus PriscillaGladiolus Priscilla -sorten er mykere, men ikke mindre vakker enn den forrige sorten av hageblomsten. Piler opp til en meter høye bærer opptil 8 delikate rosa blomster med en kremflett i midten og en mer mettet rødgrønn kant enn bakgrunnen. Gladiolus Priscilla blomstrer på midten av sommeren og skiller seg ut for sin spesielle tetthet av piggformede blomsterstander.

Blomstrende gladiolus PlumtartGladiolus Plumtart har en utrolig saftig farge, som minner om en moden sommerplommeskygge. Blomstringen av sorten skjer i andre halvdel av sommeren, når pilene til Plumtart gladiolus stiger til en høyde på 130 centimeter. Plommefarge blomster med fløyelsaktige kronblad opptar opptil 60 cm av stengelengden og har en diameter på mer enn 15 cm.

Rød gladioli: varianter og lidenskapelige navn på luksuriøse blomster

Blomstrende gladiolus svart overraskelseDen utrolig luksuriøse variasjonen av gladiolus Black Surprise overrasker ikke bare med sin praktfulle, sjeldne nyanse av kronblad, men også med en kraftig pil opp til to meter høy. lilla-røde blomster med rosa eller lilla overløp i juli blir en sensasjon i hagen. Blomsterstanden er omtrent 70 cm lang, noe som gjør at 6-10 store corollas kan åpnes samtidig med hvite tynne suturer på hvert av kronbladene.

Gladiolus TraderhornSom du kan se på bildet, er gladiolus Traderhorn en veldig merkbar plante som ikke bare tiltrekker alles oppmerksomhet, men som også krever virkelig kongelig respekt. Plantehøyden når to meter. Storblomstret gladiolus Traderhorn blomstrer fra juli til slutten av august og danner opptil 10-18 knopper på en halv meter blomsterstand. En åpen lys rød blomst med en spektakulær hvit penselstrøk på det nedre kronbladet har en diameter på opptil 15 cm.

Gladiolus OscarGladiolus Oscar er en skikkelig klassiker! En høytidelig nydelig blomst med en rik nyanse av fløyelsaktige silkeblader. Planter av Oscar-sorten når en høyde på 120 cm og danner 15-20 knopper med en diameter på minst 12-15 cm på en halv meter blomsterstand..

Gladiolus ZizanieGladiolus Zizanie er en skikkelig ferie på stedet! Hvit-rød blomst etterlater deg ikke likegyldig og kan til og med erstatte flere varianter. Kronblad dekket med kaotisk spredte røde og hvite streker er grasiøst bøyd og grenser til en bølget stripe.

Gladioli med brune blomster

For noen år siden kunne blomsteroppdrettere ikke ha forestilt seg at gladiolusvarianter med brune blomster som var uvanlige for kulturen, ville bli tilgjengelige for dem. I dag er virkeligheten!

Original Gladiolus sjokoladeGladiolus sjokolade overrasker med deilige nyanser av melkesjokolade, myk karamell, burgunder og rosa-oransje gnister. Fargen når sin maksimale metning på kanten av lett korrugerte kronblad. Til midten 12 centimeter corollas av gladiolus Sjokolade er lettere og varmere. Selve plantene er veldig sterke, store, kan bli opptil 120 cm, derfor trenger de støtte eller et strømpebånd.

23 Gladiolus El DiabloDet er allerede mange varianter med brune, aske eller røykfylte blomster i dag. Et eksempel er gladiolen El Diablo med hypnotiserende blomster av brun ask, hvert kronblad er dekorert med en pikant rød rød vene..

gladiolus varianter Eldgammel magiIkke mindre interessant er et bilde av en gladiolus med navnet på “Ancient Magic” -sorten. Planten av innenlands utvalg med lysebrune blomster overrasker med bisarre former og rikt fargespill. Lilla-røykfylte kanter av kronbladene er tett bølgepapp, de sentrale venene er malt i rosa og crimson toner.

Lilla og lilla gladioli

Nesten blå, blek syrin og nesten lilla gladioli liker alltid den økte oppmerksomheten til blomsteroppdrettere..

Gladiolus PassosGladiolus Passos kan skryte av en virkelig eksotisk farge, som kombinerer en delikat bakgrunn av kronblad, lyse lilla sprut rundt kantene og crimson flekker ved halsen på corollaen. I tillegg er blomstens kanter dekorert med en bølget kant, noe som gir et snev av sjarm og dekorativitet til Passos gladiolus -sorten. Planter som blomstrer i andre halvdel av sommeren har en høyde på 120 cm, hvorav en halv meter faller på piggenes blomsterstand.

Gladiolus Lilac og ChartreuseGladiolus Lilac og Chartreuse er ømhet i seg selv. De krympede kronbladene er dekket av akvarell penselstrøk i syrin, sitron og rosa nyanser. Blomster i fullstendig oppløsning har kalde, lilla toner som råder over varme, rosa farger..

Gladiolus Sweet BlueOppdrettere klarte å få varianter av gladioli med blomster i uvanlige farger for naturen. Imidlertid har det ennå ikke vært mulig å lage en ekte blå eller blå blomst. I fargen på gladiolen Sweet Blue er det imidlertid bare en kremaktig, kald dis, som gjør en delikat syrin tone nesten blå..

Gladiolus Blue MountainGladiolus Blue Mountain vil bli verdsatt av elskere av lyse, åpne blomster. Corollas av denne sorten er tett dekket med rosa-lilla sprut mot en syrin bakgrunn. Årene på kronbladene er lysere enn hovedfargen, bare på den nedre delen av blomsten merker vi en tynn lilla “tunge”. På blomsterstanden åpnes 6-8 store blomster samtidig, som ikke mister attraktiviteten i opptil to uker.

Kjennskap til gladioli av forskjellige varianter – video

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel