15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Velge en av typer zygocactus for hjemmet ditt

zygocactus på vinduskarmen I dag vil du lære om zygocactus, arten, bildene og navnene som presenteres i denne artikkelen. Dette er en praktfull blomst som fremdeles stod på vinduskarmen til våre bestemødre, men ikke har mistet sin popularitet den dag i dag på grunn av det faktum at mange interessante og lyse varianter har blitt avlet.

Anlegget har et andre, populært navn – Decembrist. Den kommer fra blomstringstiden – desember, januar.

Les også om Wanda -orkideen!

Beskrivelse av zygocactus

zygocactus blomstrer i vinduskarmen Den skiller seg fra den klassiske kaktusarten, har ikke torner, i naturen lever den i skogene i Brasil blant trestammer og på stubber. Et særtrekk ved zygocactus -blomsten er de flate segmentene som utgjør planten. Langs kanten er de oftest spisse, selv om det er moderne varianter med en avrundet kant. Planten tilhører epifytisk, rotsystemet er svakt, noe som er viktig å vurdere når du velger en jord og en beholder for planting.

Blomstrer som regel voldsomt. Blomstenes særegenhet er kronbladene i flere nivåer. Dette skiller Decembrist fra slektningen til Ripsalidopsis. Fargen på knoppene er hvit, rosa, rød.

Vedlikehold av hjemmet

Schlumbergers zygocactus er en av de upretensiøse plantene for hjemmedyrking. Ved å følge noen få enkle regler, kan du få et blomstrende eksemplar om vinteren..

plasseringen av zygocactusplassering. Foretrekker et lyst sted, men ingen direkte sol. Stativ ved siden av vinduer, øst eller vest er ideelle. Hvis det er lite lys, blomstrer ikke planten eller produserer noen få svake knopper..

fuktighet for zygocactusLuftfuktighet. Siden dette er en representant for skogfaunaen, trenger den høy luftfuktighet. Du kan installere fat med vann, mose i nærheten, samt spray Decembrist.

Vanning er moderat, jorden skal tørke ut et par centimeter. Det er spesielt viktig å passe på vanning om vinteren for å forhindre rotrot..

Vann tas filtrert og varmt.

Toppdressing utføres når det er aktiv vekst og blomstring. Det utføres omtrent en gang i måneden. Gjødselsdosen er halvparten for blomster som vokser raskt. I hvileperioden spiser de ikke.

Beskjæring. Produsert etter blomstring, som stimulerer veksten av nye skudd og et mer rikelig utseende av knopper i fremtiden, siden den blomstrer på unge grener.

zygocactus -transplantasjonOverføre gjøres sjelden, er gamle prøver nok en gang hvert 4-5 år, veldig unge – årlig. Gryten er tatt grunt, men bredt. Jordsmonnet er lett, det inkluderer: grønn, tørr jord, torv og sand tilsettes for løshet, bark for luftgjennomtrengelighet og kull for desinfeksjon. Dette lar deg bringe innholdet nærmere forholdene i det naturlige miljøet. I bunnen av tanken er det nødvendig med drenering, som utvidet leire brukes til. Etter transplantasjon gjøres vanning på noen få dager..

Reproduksjon

reproduksjon av zygocactusSom regel er det lett å forplante Decembrist zygocactus. For disse formålene må du bryte av en gren med 2-4 blader. De bør tørkes litt, og settes deretter i løs jord, perlitt eller sand. Etter at røttene dukker opp, kan den transplanteres i hovedbeholderen, men den skal ikke være for stor. I stedet for jord kan du legge blader i vann..

Bloom

frodig blomstring av zygocactusBlomstringsproblemer er forbundet med feil organisering av sovende periode. Blomstrende begynner når dagslyset avtar, fra september til november. Det betyr noe om temperaturen synker til 13-18 grader før blomstring. Redusert på dette tidspunktet og vanning.

Anlegget må hele tiden finne et sted og ikke flytte det, ellers vil Schlumberger slippe knoppene.

Fra mai til august er det en aktiv vekst, det anbefales å ta Decembrist til balkongen eller hagen.

Typer av zygocactus

Det er flere varianter i rommene:

  1. Avkortet zygocactus. Plantsegmentene er små, takkete langs kanten, lengden på segmentet er 4-6 cm, blomsternes lengde er 6-8 cm, diameteren er 4-6 cm. Plantens høyde er opp til 50 cm. Fargen på blomstene er rosa, rød. Avkortet zygocactus – en av de vanligste i rommet og kontorene.avkortet zygocactus
  2. Zygocactus Russeliana. Lavere klasse, opptil 30 cm i høyden, skyter opptil 1 meter. Blomstene er rørformede og kommer i en rekke nyanser. Kantene på bladene er bølgete.zygocactus Russeliana
  3. Zygocactus Buckley. Fargen på bladene er mørkere, plantens høyde er 40-50 cm. Blomstene er store, opptil 8 cm, rosa, lilla nyanser. Bladene er små, fremspringene på kantene er ikke veldig uttalt. Mange kjenner navnet på denne typen zygocactus, bildene er også vanlige.zygocactus Buckley

Sykdommer og skadedyr

zygocactus trenger behandlingSom alle husplanter blir Decembrist noen ganger syk..

De vanligste skadedyrene:

  • edderkoppmidd;
  • melus;
  • trips.

Forberedelsene til fitoverm, aktara, actellik hjelp fra dem (det brukes med forsiktighet hjemme).

Overdreven vanning, kaldt holde fører til stilkrot.

Således har zygocactus, det vitenskapelige navnet på Decembrist, forskjellige typer som kan gjenkjennes fra bildet. For hjemmet er dette en ganske enkel plante; selv en nybegynner blomsterhandler kan dyrke den..

Video om Schlumbergers zygocactus

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel