15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Reproduksjon av syngonium i romforhold, transplantasjon og mulige vanskeligheter

syngonium i romforhold I naturen sprer syngonium seg på grunn av modning av frø, så vel som vegetativt. Men i en pottekultur blomstrer ikke planten, og reproduksjonen av syngonium under innendørs forhold utføres ved hjelp av stiklinger.

Hvordan får jeg og roter stiklinger riktig? Når det er nødvendig å transplantere, og hvilke vanskeligheter med å dyrke syngonium kan en amatørblomsterhandler stå overfor?

Selv en nybegynner kan dyrke syngonium. Denne stueplanten er ikke bare en av de vakreste dekorative løvrankene, men også en av de enkleste å bruke..

Formering av syngonium ved stiklinger

syngonium -stiklinger ved roting For å få en ny prøve er det nok å rotere toppen av stilkene som er kuttet fra det voksne syngoniumet eller stykker fra midten.

Det viktigste er at på hver av stiklingene er det minst en node med en nyre som sover i brystet. Når røtter dannes under noden av brunaktige knopper, våkner knoppen og blir til et vekstpunkt for et nytt skudd.

Du kan forberede og rote plantemateriale når som helst på året, men det er best å kutte skuddene om våren, når den aktive vekstsesongen begynner. Vinterveksten er svakere enn vår og sommer, bladene på den er mindre, og internodene er lengre, derfor, for reproduksjon av syngonium under innendørs forhold, blir tettstikkede stiklinger som dukket opp om våren tatt.

luftrøtter av syngoniumDen enkleste måten å rotere syngonium på er i vann, som en tablett med aktivt kull tilsettes for å forhindre råte. På stedet for rudimentene til luftrøtter blir ekte hvite jordstengler synlige etter en uke. Når de vokser til 5-7 cm, er skjæringen klar for overføring til bakken.

Beskjæring tillater ikke bare å forplante planten, men også å forbedre utseendet til det voksne syngoniumet, som begynner å forgrene seg under kuttpunktet.

Om ønskelig kan syngonium forankres:

  • i en lys torv-sandblanding med tilsetning av knust sphagnum;
  • i vasket desinfisert sand;
  • i vermikulitt.

I dette tilfellet må frøplanten plasseres i et drivhus eller, sammen med potten, dekkes med en pose. Den optimale temperaturen for dannelsen av sitt eget rotsystem er 22-26 ° C. For å forhindre at kondens forårsaker råte, må planten ventileres regelmessig og ikke glem å opprettholde jordfuktigheten.

Syngoniumtransplantasjon

plante flere planter i en gryteDen første potten for transplantasjon av syngonium bør ikke være stor. For en stilk kan du ta en beholder med en diameter på 7-9 cm, men det er bedre å plante syngonium i flere planter. I dette tilfellet viser den grønne hatten over potten seg å være spesielt frodig og dekorativ..

Når du velger en pott for en transplantasjon, bør du foretrekke plastbeholdere, hvis diameter er omtrent lik dybden. Det bør være et dreneringshull i bunnen for å tømme overflødig fuktighet.

Som ekte epifytter trenger ikke syngonium for mye jord. Derfor, hvis det allerede er en voksen prøve i huset, er signalet for transplantasjon utseendet av røtter fra dreneringshullet..

transplanteres i en større gryteAvhengig av forholdene som er skapt for planten, så vel som dens type, er det nødvendig å overføre det grønne kjæledyret til en ny gryte med intervaller på 2-3 år. Men unge, nylig plantede prøver av syngonium krever transplantasjon årlig. Den beste tiden for dette er våren:

  1. For å forhindre utseende av sykdommer og skadedyr i syngonium, desinfiseres et tidligere forberedt løst underlag.
  2. En støtte er installert i bunnen av potten, som er drysset med ekspandert leire beregnet for drenering.
  3. Dreneringslaget er dekket med fuktig jord, som syngoniet er plassert på, og fordeler røttene forsiktig. Hvis en stor plante transplanteres, fjernes ikke den gamle jorda, men de råte og skadede jordstenglene kuttes forsiktig av.
  4. Gapene mellom veggene i potten og planten er fylt med jord, som er nøye komprimert og vannet.

syngonium etter transplantasjonEtter transplantasjon av syngonium, bør dets vekstpunkt forbli over overflaten av substratet.

Som en støtte for blomsten tar de ferdige søyler basert på mos forsterket rundt røret. Imidlertid kan en like pålitelig struktur lages med egne hender fra et stykke plastrør og hyssing.

For å gjøre det praktisk for planten å klatre opp, er overflaten av røret smurt med fuktresistent lim, som et fibertau er jevnt viklet over.

Mulige problemer med å dyrke syngonium

et resultat av mangel på ernæringSyngonium er beskjeden, veldig seig og krever ikke årvåken oppmerksomhet fra produsenten. Det vanligste “problemet” som forvirrer nybegynnere er utseendet av små vanndråper på bladplatene. Ikke bekymre deg. Slik regulerer planten fuktigheten ved å fjerne overflødig vann gjennom bladene..

Du må være forsiktig med andre symptomer. For eksempel reagerer syngonium på overdreven tørr luft, mangel på vanning eller for høy lufttemperatur ved å tørke spissene på bladene.

Hemming av vekst, gulning av løvverk og reduksjon i størrelsen forårsaker mangel på næring i jorda, så vel som blomstens opphold i direkte sollys. I sistnevnte tilfelle blir bladene ikke bare mindre, de blir bleke og mister sin dekorative farge.

Etter at planten er overført til komfortable forhold, blir fôringsplanen normalisert eller syngoniumet transplantert, noe som har “vokst ut” den gamle potten, blir situasjonen bedre.

røttene til syngoniumråtenDet er verre hvis vanskelighetene med å vokse systemet skyldes systematisk overløp av anlegget. Dessverre er stilkrot og tørre brune flekker på bladene sekundære tegn som forløper med rotråte. I dette tilfellet er det bedre å transplantere blomsten etter å ha fjernet de skadede jordstenglene og behandle kuttene med et pulver av trekull eller aktivt karbon.

Unge syngonier er spesielt utsatt for putrefaktive infeksjoner og angrep av skadedyr, som umiddelbart multipliserte i romforhold og slo rot i bakken. Derfor er det så viktig å forhindre dannelse av kondens inne i drivhuset og å plante stiklingene bare i et sterilt underlag..

Av skadedyrene blir blomsten oftest angrepet av edderkoppmidd, thrips og melus. Hvis planten holdes i hagen eller på balkongen om sommeren, er det mulig at den vil bli smittet med skjell og bladlus. Fra drivhuset der anlegget lå før salget, kommer noen ganger en hvitflue inn i huset. For alle disse insektene er det effektive insektmidler og rimelige folkemedisiner, men varig suksess kan bare oppnås ved å etablere konstant omsorg for en vakker innekultur.

Syngonium video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai