15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Finn dine begonier blant hundrevis av varianter og arter etter foto og beskrivelse

begonia i Sør -Amerika En gang en driftig elsker av eksotiske planter – organiserte guvernøren i Haiti Michel Begon en ekspedisjon til Vestindia. Ved å utforske den lokale floraen oppdaget forskere en uvanlig vakker blomst og kalte den begonia. Slik ble navnet til Monsieur Begon, som sponset denne turen i 1687, foreviget..

Planten er den mest tallrike slekten, med over 1000 blomsterarter. Den kan vokse høyt i fjellet, i tropiske regnskoger, så vel som på subtropiske breddegrader. Et stort antall arter og varianter av begonier vokser i Sør -Amerika, hvor det ble oppdaget. Den finnes også i Himalaya og Afrika. Noen botanikere tror at fødestedet til den unike blomsten er det afrikanske kontinentet. Det var derfra at begonia spredte seg over landet.

Generell informasjon om den eksotiske skjønnheten

Begonia vokser på bakken på en rekke måter. Gartnere merker seg følgende:

 • krypende urter;
 • i form av små busker;
 • høye oppreist alternativer.

Plantens rotsystem er godt utviklet, noe som gjør at begonier kan vokse ikke bare i boliglokaler, men også utendørs. Roten er tuberøs, forgrenet eller fibrøs.

asymmetriske begonia blader Bladene til den “utenlandske” skjønnheten har en asymmetrisk form. Det er en bølget kant på kanten. Noen varianter har hele blader, andre kuttet i små kiler. Undersiden av tallerkenen er rød, lilla eller brun. Og på toppen kommer de ikke bare i en solid grønn farge, men også i andre nyanser. I tillegg er de dekorert med forskjellige mønstre, prikker eller slag. Det finnes typer begonier som har delikate villi på stilkene og bladene..

lys blomst av begoniaBegonia blomster er små buketter med blomsterstander av forskjellige størrelser. De er:

 • rød;
 • rosa;
 • gul;
 • oransje;
 • Snøhvit;
 • forskjellige nyanser av kantblad.

I hver blomsterstand har begonia blomster av forskjellige kjønn. Takket være dette er det pollinert. Etter det vokser en uvanlig trekantet eske med små frø. Planten blomstrer hele sommeren til sen høst. Hjemmelagde varianter – behagelige for øyet til begynnelsen av vinteren.

Nydelige typer begonier

Et stort antall varianter av eksotiske “utlendinger” forvirrer fantasien. I det naturlige miljøet har botanikere talt 1600 forskjellige arter. Men bare litt mer enn hundre av dem brukes til dekorativ dekorasjon av et interiør eller landskap..

Begonia kom til Russland under Peter I.s regjeringstid. Flere arter er nevnt i katalogen over tropiske blomster som ble hentet fra Holland i 1717. I dag vokser unike samlinger av en eksotisk plante i de botaniske hagene i Moskva, St. Petersburg og Novosibirsk..

Den russiske botanikeren Vorontsov V.V identifiserte betinget følgende kategorier av begonier:

 1. Dekorativ løvfell.
 2. Klubb.
 3. Busker.
 4. Vakkert blomstrende.

Klassifiseringen ble utført i henhold til plantens ytre egenskaper og bruksområdet i hagebruk..

Dekorativt bladverk begonia

typer dekorative bladrike begonierPlanter av denne typen har ikke en hovedstamme, og bisarre puberblader vokser fra rhizomet. De kommer i forskjellige former og farger. De vanligste bladene er grønne, sølvfargede, hvite, brune og røde. I tillegg er de opprinnelig malt med flerfargede mønstre, flekker og ytterkanter..

Disse plantene vokser hovedsakelig innendørs. På grunn av dette krever omsorg for begonia hjemme en kompetent tilnærming. Viktige punkter å se etter:

 • riktig valgt belysning;
 • luftfuktighetskontroll;
 • vanlig moderat vanning;
 • sesongbasert toppdressing av jorda;
 • periodisk plantetransplantasjon.

Gitt disse punktene, vil gartneren alltid glede seg over den blomstrende dekorative begoniaen..

Med mangel på diffust lys mister bladene sin dekorative effekt, så det er viktig å velge riktig sted for å plante en blomst.

Tuberous begonier

tuberous begonia blomstrerPlanter av tuberøse varianter kjennetegnes ved et bestemt rhizom, hvorfra det kommer gjennomskinnelige kjøttfulle stammer. De vokser opp til 50 cm i høyden. Blomster er vanlige eller doble, som ligner peoner eller roser, små eller store. I blomsterstander og i en enkelt versjon. Det er i blomstringsperioden at det er viktig å vite hvordan man skal ta vare på begonia slik at det gleder øyet så lenge som mulig..

Tuberous begonia er av tre typer: urteaktig, busk og ampeløs, dyrket i hengende potter. De hjerteformede bladene er:

 • luftig matt;
 • blank;
 • bølgepapp;
 • flat.

Og fargen deres har absorbert alle nyanser av grønt. Slik begonia begynner å blomstre i mai og slutter i oktober. En virkelig sjarmerende gave fra Skaperen.

Buskbegonier

skarlagen busk begonia blomsterAlle typer buskbegonier kjennetegnes ved en bambuslignende geniculate stilk. Vidstrakte grener vokser tett på den. Slike planter formerer seg ved å så frø eller stiklinger. Det er best å bruke unge skudd på toppen av en prydbuske.

Buskbegonier kan dyrkes ved en temperatur på 15 grader hele året. Hvis luften varmes opp til 10 grader, dør planten. Disse artene elsker sterkt diffust lys, frisk luftstrøm og fuktighet. Derfor er kompetent omsorg for begonia en garanti for et elegant interiør..

For å sikre at planten får tilstrekkelig mengde vann, plasseres potten på et gruslag med konstant tilgang til væske..

Når trege eller tørkede blader vises på begonia -busker, bør de fjernes umiddelbart. Dermed vil sunne blader ikke lide, og planten vil glede seg over sin skjønnhet i lang tid..

Blomstrende begonier

blomstrende begoniaBlomstrende varianter er absolutte favoritter av alle begonier. De har overgått sine tuberøse og løvfulle slektninger.

Blomstrende varianter vokser i form av frodige busker, dekorert med bunter med søte blomsterstander. Høyden deres når en halv meter. Bladene på planten er asymmetriske hjerteformede. De har en takket kant rundt kantene. Farge – forskjellige nyanser av grønt. Nye varianter av blomstrende begonia gleder elskere av levende dekorasjoner med lilla blader.

Beskrivelse av populære varianter av begonier

Den unike utenlandske skjønnheten har vunnet hjertet til tusenvis av gartnere. Derfor vokser den både i personlige tomter og i boligbygg. Kjennskap til de berømte varianter av sjarmerende begonier vil hjelpe deg med å finne den elskede blomsten.

Coralline eller korallbegonia

korallbegoniaBlomster av slike begonier kommer i to nyanser: rosa eller oransje-rød. Bladplaten er sølvfarget med olivenfargede årer. Baksiden er rød. Når du ser på begonia blomstene på bildet, kan du se en nydelig børste laget av miniatyr lyse rosa blomster. Oftest blomstrer de om vinteren..

Corallina vokser nesten opp til en meter i høyden. Derfor passer den harmonisk inn i hagens interiør i hengende potter. Omsorg og dyrking av begonier hjemme krever en seriøs holdning. Takket være dette vil anlegget glede fansen i 5 år..

Royal View – Griffin

kongelig begonia griffinBegonia med et så eksotisk navn er nesten en halv meter høy. Den skiller seg fra sine innfødte med sine enorme dekorative blader. Det vokser for å dekorere og fremheve kontrast i vinterhager. Om sommeren plantes Griffin begonia utendørs, omgitt av andre urteaktige planter..

Denne typen begonia er ganske hardfør mot værforholdene. Han trenger ikke spesiell jord, og han er ikke lunefull til vanning. Begonia vokser ypperlig i containere i et boligområde, så vel som i et skyggefullt område av hagen.

Dekorativ versjon av begonia – Rex

begonia rex med fargerike bladerDenne hybrid ble avlet fra de kongelige begonier. Den vokser vanligvis ikke opp til 25 cm i høyden. Dette er en ganske liten plante. Den er preget av iøynefallende rosa blomsterstand.

Bladplaten er bred, oval i form. Kantene er hakkete. Det er slike farger:

 • grå eller sølv;
 • lilla eller burgunder;
 • rød eller blodig;
 • blek rosa.

Sorten kan avles ved å dele busken i deler eller bruke stiklinger. Elsker skyggefulle områder i hagen med middels fuktighet.

Rødbladet begonia

rødbladet begoniaAnlegget fikk navnet sitt på grunn av at bladets bakside er malt rødt. Formen deres ligner en ujevn sirkel. Og lyserøde blomsterstander er en utrolig dekorasjon av busken..

Vanligvis er planten ikke stor i størrelse. Den kjøttfulle stilken presses grasiøst til bakken, som ligner en høflig sløyfe av en tjener til en snill mester.

Denne typen ser original ut på hengende vaser. Hvis den rødløvede begoniaen ikke blomstrer, lar hjemmepleien deg lage tykke, vakre busker..

Begonia elsker moderate temperaturer og skyggefulle områder. Derfor, når du velger et landingssted, bør disse faktorene tas i betraktning..

Mansjett eller krage begonia

krage begoniaDenne sorten har en krypende stilk med lysegrønne blader. De er litt senket langs kantene, og på baksiden er dekorert med røde utvekster. På toppen av arket danner de en miniatyrrosett som ser ut som en krage eller mansjett. Derav det uvanlige navnet.

Voksne mansjettbegonier kan blomstre opptil 5 ganger per sesong. Dette gjør det mulig å lage et elegant design i rommet. Planten formerer seg ved stiklinger og ved å dele busken.

Metallisk begonia

sølvfarget begoniaPå hvert blad av metallbegonia er pollinering av en metallisk farge synlig. Takket være dette fikk anlegget sitt navn. Det føles godt ved enhver temperatur. Vokser opp til 90 cm i høyden.

Metallisk begonia trenger moderat vanning. Samtidig skal rommet ha lav luftfuktighet. Jordsmonnet er surt. Formeres av blader som tidligere er holdt i vann eller sand. Innendørs begonia bør ikke sprøytes, bare hell vann i en tallerken under gryten.

For at planten skal ha en vakker form og vokse jevnt, anbefales det å rotere den regelmessig rundt sin akse. Ekte mesterverk er skapt med så enkle bevegelser..

Original levende dekorasjon – tigerbegonia

tiger begoniaPlanten fikk navnet sitt på grunn av den stilige fargen på bladene. Noen ganger kalles hun Bauer. Den olivenbrune tallerkenen er dekorert med små grønne prikker på kantene. Hvert ark er hjerteformet med spisse ender. Lengde – ca 7 centimeter.

Når man ser på en plante, husker man ufrivillig et staselig dyr med en lignende farge. Begonia av denne typen er i stand til rask vekst, på grunn av hvilken en original dekorativ versjon dannes. Den reproduserer seg ved å transplantere stiklinger..

På våren og sommeren bør planten vannes moderat. Bauer utvikler seg spesielt komfortabelt i diffust lys. Temperaturen skal ikke synke under 16 grader.

Når du vanner tigerbegonia, er det viktig å unngå å få vann på bladene. Ellers mister de sitt dekorative utseende..

Uimotståelig Kleopatra

grasiøs begonia CleopatraPlanten med burgunder -stiklinger, som ligger mørkegrønne blader, tiltrekker seg oppmerksomheten til blomsterelskere. Begonia Cleopatra er kort, omtrent 35 centimeter.

Hun liker ikke ekstremer – tørr luft og overdreven vanning, samt sprøyting. Formeres av stiklinger eller blader.

Ornamental løvrike variant Lucerne

dekorativ bladbegonia av Lucerne -sortenElskere av rikt grønt foretrekker lucernebegonier. Den har store ovale støpegods, opptil 20 cm i størrelse. I kantene er de opprinnelig kuttet, noe som gir planten en viss sjarm. Den mørkegrønne bladplaten er dekorert med sølvfargede prikker. Baksiden er rødlig.

Når begonia blomstrer, vises rosa, børstelignende blomsterstander. Det er umulig å forbli likegyldig og se på hennes magiske skjønnhet.

Video om varianter av dekorativ løvfisk begonia

Etter å ha vurdert bare noen få varianter av den utenlandske skjønnheten, kan man komme til den konklusjon at dens største fordel er bladene. De kommer i utrolig lyse farger, originale former og størrelser. Det finnes ingen lignende planter i naturen. I tillegg er hver begonia -variant prydet med luksuriøse blomster. Denne anleggets upretensiøse natur tiltrekker seg oppmerksomheten til gartnere. Det viktigste er å finne begoniaene dine blant tusenvis av varianter..

Kjennskap til begonier av forskjellige typer på utstillingen – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai