15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Trinn-for-trinn-instruksjoner for å tvinge hyasinter hjemme

tvinge hyasinter i en gryte Friske blomster på festbordet vil gjøre enhver feiring uforglemmelig. Men å kjøpe dem midt på vinteren er dyrt og upraktisk. Det er mye billigere og mer interessant å destillere løkplanter hjemme. Med våre trinnvise instruksjoner vil hyasinter for ferien sikkert glede seg over lang og frodig blomstring..

Forbereder pærene for tvang

klargjøring av pærer for tvang For at destillasjonen skal lykkes, og hyasintene skal blomstre for ferien, er det nødvendig å forberede dem på forhånd. Arbeidet begynner om sommeren. De sterkeste og sunneste plantene er merket for destillasjon. De graves opp to uker tidligere enn resten. Pærene er sortert, siden prøver med en diameter på mer enn 5 cm er nødvendige for vellykket vinterblomstring.De tørkes i flere dager i skyggen på et godt ventilert sted. Deretter oppbevares de i to uker ved en temperatur på 30 ° C og høy luftfuktighet. Deretter reduseres temperaturen gradvis til 16-18 ° С.

resultat av overholdelse av destillasjonsteknologiBlomstringskvaliteten avhenger i stor grad av hvor nøyaktig temperaturregimet opprettholdes. Hvis det ikke er mulig å lage slike forhold, kan du kjøpe pærene som allerede er tilberedt – på emballasjen er det en tilsvarende merking “For destillasjon”. Kjøpte pærer lagres ved 18 ° C til planting..

Når skal man plante hyasint for destillasjon

velg en rekke hyasinterFor å plante hyacint for destillasjon i tide, må du kjenne dens variasjon. Det finnes varianter av tidlig, middels og sen blomstring. Tabellen viser når du skal plante hyasint slik at den blomstrer til rett tid..

Hyacint variasjon Blomstringstid Landingstid
Tidlig Desember – januar Slutten av oktober
Gjennomsnitt Februar mars Begynnelsen av november
Sent april desember

Hyasinter blomstrer i 2-3 uker, så ikke bekymre deg for at den vil blomstre før ferien.

Hvordan velge riktig underlag og gryte for destillering av hyasint

forbereder underlagetFor å tvinge hyacintpærer er en gryte med en høyde på minst 15 cm egnet. Diameteren velges avhengig av antall pærer. De skal ikke være i kontakt med kanten av potten og med hverandre..

Drenering legges i bunnen av potten – ødelagte skjær, fin pukk og elvesand. Deretter helles et substrat med følgende sammensetning:

 • humus – 1 del;
 • torvland – 2 deler;
 • grov sand – 0,5 deler.

Jorden er lett komprimert og fuktet. Pærene bør undersøkes nøye før planting – bare friske prøver plantes uten tegn på råte og skade av insekter.

For å forhindre soppsykdommer, bør pærene holdes i en rosa løsning av kaliumpermanganat i 5-10 minutter før de plantes i bakken..

Plante og ta vare på løk

plante hyasintpærerFor å plante løkene, bruk trinn-for-trinn-instruksjonene, så vil tvinge hyasinter hjemme lykkes..

Utvalgte løker plantes slik at toppen når toppen av potten. Det er best å holde plantematerialet minst 2 cm fra hverandre. Den øverste tredjedelen av løkene bør ligge over bakken. Plassen mellom dem er også dekket med et underlag. Den er lett komprimert og vannet.

Deretter er potten dekket med en papirhette og plassert på et kjølig sted med en temperatur på 4-6 ° C. Under slike forhold dvaler hyasinten i 2-3 måneder. Vann planten veldig sparsomt, bare når bakken er helt tørr.

tvangsprosessEtter slutten av hvileperioden kaster pæren de første bladene. På dette tidspunktet flyttes potten til en kjølig vinduskarme. Når peduncle vokser til 15 cm, fjernes hetten. Den mest passende temperaturen for langsiktig blomstring er 16-18 ° C.

Utviklingen av et anlegg kan reguleres ved å endre betingelsene for vedlikehold. Med en økning i temperaturen og en økning i dagslys, vil hyasinten blomstre tidligere, og for å senke blomstringstiden reduseres temperaturen og potten flyttes til et mørkt sted.

Hvis alle de ovennevnte betingelsene er oppfylt, vil det absolutt lykkes å tvinge hyacinter hjemme, og vinduskarmen din vil bli dekorert med frodige hetter med blomstrende planter i de mest delikate fargene – hvit, rosa, syrin, burgunder, blå.

Grunner til at destillasjon ikke fungerer

dårlig tvang av hyasinterDette kan skje av flere årsaker:

 1. Visne blader – overdreven vanning.
 2. Kort pedunkel – pæren har ikke gått gjennom en full sovende periode ved lave temperaturer.
 3. Peduncle har ikke vokst – blomsterknoppen dannes bare ved høye temperaturer. En annen grunn er at pæren er liten og svak..
 4. Bladene blir gule – dette skyldes mangel på lys eller trekk.
 5. Fallende knopper – årsaken til uregelmessig vanning.

Prøv å ta disse anbefalingene i betraktning og følg trinn-for-trinn-instruksjonene, og da vil ikke tvinge hyasinter hjemme skape problemer for deg..

Tvinger hyasinter i vann

tvinger hyasinter i vannDenne metoden er enkel og lar deg dekorere vinduskarmen din for ferien, ikke bare med blomstrende hyasinter, men også med vakre flerfargede vaser under dem. De kjøper dem i spesialforretninger. Vasene har en forlenget overdel for pæren og en innsnevret nedre del for røttene.

I mangel av spesielle beholdere er det bare å plukke opp plastflasker med passende form.

Vi begynner å destillere:

 1. Hell avkjølt kokt vann i beholderen.
 2. Legg løken i toppen av beholderen. Vannet skal knapt berøre bunnen.
 3. Alle beholdere med hyasintpærer plasseres på et kjølig, mørkt sted..
 4. Etter at løkene har frigjort en haug med røtter, flytter du dem til vinduskarmen og dekker med papirlokket..
 5. Når skuddene vokser noen centimeter, fjerner du hettene.
 6. Blomstringen begynner omtrent tre måneder etter starten av tvang.

Overvåk konstant vannstanden og renheten slik at pærene ikke råtner eller tørker ut.

Dermed kan du destillere hyasinter på nyåret eller innen 8. mars og dekorere ferien med friske blomster dyrket på egen hånd..

Plantehyasinter – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai