15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Populære hoya -varianter for ekte fans av eksotiske innendørs planter

hoya varianter Denne fantastiske blomsten kjennetegnes av duftende knopper, som minner om det utsøkte porselenhåndverket som dekorerer interiøret i hjemmet. I tillegg er variantene av hoya fantastiske, siden hver av dem har sin egen særegenhet. Ifølge noen rapporter er det mer enn tre hundre av navnene i naturen..

eksotisk plante Denne eksotiske planten tilhører familien Lastovnevye. I sitt naturlige miljø finnes det i India, Kina, Myanmar (tidligere Burma). Den vikles grasiøst rundt stammene av majestetiske trær. Det sprer seg i et mykt teppe på steinete bakker og kanter av fuktige skoger. En virkelig herlig plante!

Blomsten skylder navnet sitt til den berømte gartneren som var engasjert i forskning og valg av eksotiske planter – T. Hoyu. I Europa dyrkes planten hovedsakelig som en innendørs blomst med ekstraordinær skjønnhet. Voksen liana kalles med rette en majestetisk gjest fra de fjerne tropene, som erobret hjertene til fargeelskere. Vurder varianter av hoya, bilder og plantnavn for å velge riktig alternativ for deg selv.

Wax eføy ble først registrert i 1810 av den britiske biologen R. Brown. Han ga navnet til denne eksotiske planten, som er relevant den dag i dag..

Duftende omgitt av blomster

spraglet hoyaSelvfølgelig liker alle å være omgitt av jomfruelig natur. Dessverre lykkes ikke byboere alltid med dette. Derfor prøver de å skape en oase av skjønnhet i boligkvarteret. En god idé er å vurdere varianter av hoya for å sette pris på storheten til denne innendørs blomsten..

“Kerry”

hoya kerryFor å skape et interiør i et boareal, kan du bruke en rekke innendørs planter. Det ideelle alternativet er den eksotiske Hoya Kerry -blomsten. Anlegget ble først oppdaget i 1911 i de nordlige delene av Thailand av den amerikanske professoren A. Kerry. Denne søte eføyarten ble oppkalt etter ham..

Blomstens hovedtrekk er de hjerteformede kjøttfulle bladene, enorme opptil 15 cm i lengde og bredde. For en så uvanlig sjarm begynte de å kalle ham “Valentine”. I tillegg til eksotiske bladplater, kaster planten ut knopper i en paraplyblomstring, som kommer i følgende nyanser:

 • sitronsyre;
 • gulaktig;
 • rosa;
 • hvit med en subtil nyanse av gul.

hoya blomsterstandHver gruppe inneholder omtrent 20 knopper, som utstråler en behagelig aroma. Når nektar vises på blomstene, blir kronbladene mørke. Den kan være rødbrun eller dyprosa. Dens grasiøse dinglende skudd, prydet med porselensknopper og saftige løvverk, gjør boligen til en fortryllende oase av komfort..

Observasjonene til botanikere viser at fargen på knoppene ikke er minst påvirket av belysning. Jo større den er, jo rikere er kronbladene på blomsten..

Til dags dato kjenner biologene følgende varianter av hoya av denne sorten:

 1. Hoya kerrii flekkete blader. Funksjon av planten – grønne flekkete blader.Hoya kerrii flekkete blader
 2. Hoya kerrii Variegata. I midten av arkplaten er en gul stripe synlig.Hoya kerrii variegata
 3. Hoya kerrii Albomarginata. Kanten er innrammet av en grasiøs snøhvit kant.Hoya kerrii Albomarginata
 4. Hoya kerrii Spot center. Langstrakte blader, som er dekorert med spraglede mønstre i midten.Hoya kerrii Spot center
 5. Hoya kerrii Spot margin. Den grønne bladplaten er dekorert med spektakulære hvitaktige flekker.Hoya kerrii spotmargin

Hver underart er preget av tette, kjøttfulle blader. Farging av knopper kan være:

 • hvit;
 • rosa;
 • rød;
 • gul.

Voksne prøver frigjør nektardråper som utstråler en vedvarende karamelsmak..

“Vakker”

hoya vakkerBlomsten tilhører store planter. Den ble brakt til Europa fra India, selv om den også finnes i andre tropiske land. Hoya vist på bildet er vakker, den vokser vellykket i romforhold, der fuktighetsnivået ofte endres. Det er en kompakt busk med klatreskudd dekket med mange fortykkede eggformede blader..

ampel planteOm sommeren vises blomsterstander på planten i form av en glamorøs paraply, dekket med mange snøhvite knopper. Sentrum av hver er dekorert med en krone av voks, bestående av fem lilla-røde fliker..

Denne typen hoya utstråler en subtil aroma, så den plasseres i hvilken som helst del av boarealet..

Mange gartnere liker å dyrke underarter av denne voksvinen:

 1. Hoya Bella Variegated. Planten har den opprinnelige fargen på bladene. Kantene på tallerkenen er mørkegrønne og midten er eplefarge..Hoya Bella Variegated
 2. Albomarginata. Det særegne ved underarten er lysegrønne blader, innrammet med en snøhvit kant. Frodig blomst har blitt observert i lang tid. Hvite knopper er dekorert med en lilla midten, som ser spesielt attraktiv ut.Albomarginata
 3. “Hoya lanceolata ssp. Bella “. Sorten ble avlet i 1982 som en utsøkt rikelig romdekorasjon. I sitt naturlige miljø finnes det på Stillehavsøyene. Slike hoys ble brakt til Europa fra Thailand, hvor de vant hjertet til eksotiske elskere..Hoya lanceolata ssp. Bella

Blomsten kaster ut knopper på spissen av klatreskuddene. Derfor er det tilrådelig å plante det i spesielle potter for klatreplanter..

“Lacunosa”

hoya lacunosaEn fantasifull rekke rikelig blomst for interiørdekorasjon – Hoya Lacunosa. Det mørkegrønne bladverket blir opptil 5 cm langt, til tross for at platens kanter er litt krøllete. Unge flytende stilker er rødbrune. Det er på dem at peduncles vises..

hvite blomsterstanderParaplyformede blomsterstander består av mange knopper (gjennomsnittlig antall – 20 stykker). De ligger på en fleecy base med en lilla sprut. hoya lacunosa kjedeligDen ovale kronen er oftest hvit, selv om den også finnes med en kremaktig nyanse.

Hoya Lacunosa utstråler to forskjellige dufter. I løpet av dagen lukter det som nellik, om natten – krydret røkelse.

Biologer klassifiserer flere underarter av slike eføy:

 • “Tove”;Tove
 • Eskimo sølv;Popsicle sølv
 • Royal Flush;Royal flush
 • Snow Caps;Snøkapper
 • “Langkawi”.Langkawi

En voksliana av denne typen blomstrer i omtrent en uke og fyller rommet med en berusende eksotisk aroma..

“Kjøttfull”

hoya kjøttfullEn spesielt populær art blant elskere av eksotiske planter er Myasistaya hoya. I naturen finnes det på territoriet til slike land:

 • India;
 • Kina;
 • Japan;
 • Vietnam;
 • Malaysia.

Til tross for dette, blomstrer blomsten vellykket i land med kaldt klima, bare som et husplante. Selv under slike forhold når den en lengde på omtrent 6 m.Derfor er det laget en støtte for den i form av en ring slik at tynne skudd hysser rundt den.

Biologer noterer andre varianter av hoya, hvis bilder er bevis på populariteten til denne blomsten. Her er noen av dem:

“Tricolor”

hoyi tricolorBlomsten har originale bladplater. Først er de farget rød, og over tid får de en gul fargetone. Grønn kant forblir uendret gjennom plantens levetid.

“Variegata”

hoya Hoya “Karnosa Variegata” er vist i sin beste form på bildet. Hennes “stilige” rosa knopper med snøhvit kant tiltrekker seg spesiell oppmerksomhet fra saftige fans.

“Exotica”

hoya eksotiskI et slikt vintre er den midterste delen av bladplaten vanligvis gul. Hvis du ser nøye ut, kan du se hvordan det jevnt blir til en grønn kant..

“Crimson Queen”

hoya crimson queenZest av sorten er knoppene. De er farget dyprosa. Og kantene deres er lyserosa, noe som gir blomsten en enestående ømhet..

“Storslått”

Hoya imperialisDenne arten kalles også – “Hoya Imperialis” eller “Majestic”. I naturen vokser den på territoriet til den pittoreske øya Malacca i form av en klatrebusk. Dens grasiøse skudd er litt pubescent. På sidene er avlange ovale blader med spisse spisser. I lengde når de – 20 cm. De har en glatt overflate, noe som gir dem en pretensiøs særegenhet.

I perioden med frodig blomstring henger sfæriske paraplyer, bestående av 10 knopper, fra klatreskuddene. Hver av dem er preget av følgende funksjoner:

 • lengde – 20 cm;
 • ytre farge – gulgrønn;
 • indre – mørk rød;
 • pubescent krone – i form av en femkantet stjerne.

Hoya the Magnificent utstråler en behagelig fruktig aroma, så det er lurt å dyrke den i et godt ventilert område..

Avhengig av fargene på knoppene, skiller forskere mellom mange underarter av slike voks eføy:

 • “Alba” (hvite knopper med en grønnaktig fargetone);hoya alba
 • Palawan (gule kronblad med en rik rødlig fargetone);hoya palawan
 • Borneo rød (lilla kronblad av knopper);hoya borneo red
 • “Raushii” (hvite blomster med rosa eller grønnaktig farge).hoya raushii

Planten vokser fantastisk ved høye lufttemperaturer. Derfor er det viktig å sikre at den ikke faller under 20 grader..

Originale varianter av hoya for eksotiske hjem

hoya i interiøret i hjemmetSom praksis viser, har voksliana blitt en av de mest attraktive sukkulenter i vår tid. Dette porselenmiraklet er verdsatt for sin upretensiøse omsorg, utsøkte skjønnhet og delikate aroma. Det store antallet varianter av hoya er fantastisk, men noen av dem er virkelig praktfulle. Vurder varianter som kjennetegnes ved sin egenart og originalitet for å bli hennes lojale fans for alltid.

Kalimantan

hoya kalimantanDenne søte voks eføyen har originale blader:

 • størrelse – middels;
 • form – oval;
 • tipsene er spisse;
 • overflate – kontrastmønster av blå årer.

Hoya -knopper “Kalimantan” er rubinfargede. Når de er fullstendig ekspandert, utstråler de en duft som minner om bergamot. En slik plante vokser fantastisk i en trang beholder og elsker mye lys..

“Locke”

hoya lokkiI sitt naturlige miljø vokser blomsten i en høyde på omtrent 25 m over bakken. Hoya Locky er nøye beskyttet av vietnamesisk lov mot ødeleggelse, siden det er omtrent 50 slike voks eføy i naturen. Til tross for dette vokser blomsten hjemme. Det unike er at den gjennom hele året er strødd med perlemorøse hvite knopper med en sjokoladearoma..

“Lasianta”

hoya laziantaDenne søte blomsten elsker skyggefulle områder. Ikke overraskende er det en glede å dyrke den innendørs. Hoya “Lazianta” har spisse bladplater dekket med grå flekker. På den pubertære korolla dannes lyse gule blomster, som utstråler en syrlig fruktig aroma av eksotiske frukter.

For at hoya skal blomstre hele året, er det tilrådelig å opprettholde fuktigheten i beholderen og jordens løshet..

“Globulose”

hoya globuloseI naturen finnes denne typen eføy i jomfruskogene i India og Kina. Den vokser hovedsakelig på stammer og store grener av trær. Derfor trenger innendørs hoya Globulosa en kunstig støtte laget av trestenger..

Planten har store blomsterstander, bestående av mange blekgule knopper. Et særtrekk ved blomsten er de pubescente krøllete stilkene. Over tid faller villiene, og skuddene ligner.

Blomsten skal dyrkes i et kjølig rom med høy luftfuktighet..

“Fitchy”

Hoya FitchAmpeløs plante med fantastisk skjønnhet vil appellere til mange blomsteroppdrettere. Den har smaragdfargede blader dekket med et elegant senet nett. I motsetning til slektningene er Hoya Fitchi -tallerkenen ikke dekket med villi, derfor har den en blank overflate.

Knoppenes farge avhenger av intensiteten til lysstrømmen. Hun kan være:

 • lys rosa;
 • krem;
 • blek rosa.

Kronen på blomsten er alltid rosa-hvit. I blomsterstanden er det omtrent 25 “porselen” knopper. Planten foretrekker høy luftfuktighet, derfor trenger den hyppig vanning. Romtemperaturen bør ikke være mindre enn 18 grader.

“Nicholson”

hoya nicholsonEn epifytisk plante, som henger fra steinene, kjennetegnes ved bare skudd med lyst grønt løvverk. I rikelig lys får de en rød eller rød fargetone. Hoya “Nicholson” er preget av kjøttfullt ovalt løvverk. Spissene på tallerkenen er spisse, noe som gir den et originalt utseende.

Paraplyblomstrer har opptil 40 knopper i slike farger:

 • lys gul;
 • rosa;
 • krem;
 • grønn;
 • rød.

Kronbladene til ikke-pubescent knopper er bare 7 mm lange. Kantene er litt krøllet i motsatt retning. Kronen er malt i snøhvit farge. En virkelig staselig porselensblomst. Det er fullt mulig å dyrke slik skjønnhet, siden hoya er en upretensiøs plante..

Hoi -samling i hjemmet – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai