15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Velge et asplenium fra et bilde med en beskrivelse

Slike forskjellige og vakre bregner Retten til å bære det generiske navnet Asplenium har et stort antall bregner som lever i forskjellige deler av verden. Alle asplenier er flerårige urteaktige planter som har tilpasset seg å leve ikke bare på et løst underlag, men også på trær og til og med steiner..

Under slike forskjellige eksistensforhold er bregner påfallende forskjellige i størrelse og utseende. Blant aspelier er det både ekte giganter med en rosett av meterblad, og bittesmå ti centimeter eksemplarer som gjemmer seg fra den kalde vinden mellom steinene..

Aspleniumavl (A. nidus)

Aspleniumavl (A. nidus) Asplenium, eller, som det andre navnet på planten lyder, er Kostenets representert i alle deler av verden. Den ledende livsstilen til epifytten er Kostenets eller Asplenium -hekkingen, i naturen kan man se i de fuktige tropene. Når du reiser gjennom de tette løvskogene i Polynesia eller Sørøst -Asia, kan du se store rosetter av solide langstrakte blader på trærne. Dette er Nidus Asplenium.

I varmt klima vokser bregnen til en betydelig størrelse, og lengden på et blad kan overstige 100-120 centimeter. I motsetning til mange andre typer bregner, i dette tilfellet er bladene hele, læraktige eller oljeklut å ta på. Fargen på bladplatene er lysegrønn.

Siden planten er en epifyt i naturen, er rosetten designet slik at næringsstoffer og fuktighet som kommer inn i midten, raskt flyter til den tykke rhizomen til bregnen.

Sporangia er plassert på baksiden av bladenePå bildet av denne arten asplenium er det merkbart at sporangiene er plassert på baksiden av bladene og representerer konvekse brunbrune striper. Bladets sentrale vene er mørk, avrundet-konveks på baksiden.

Utseendet til bregnen har bestemt det populære navnet “reir”. Den traktformede rosetten er faktisk veldig tett, og når planten er festet til stammen, ligner den veldig på hekkestedet til en stor fugl.

Asplenium (kostenets) hekkendeTil tross for at hekkende asplenium (kostenets) er hjemmehørende i tropene, føles bregnen bra i leiligheten, men de eksisterende variantene er noe mer kompakte enn den naturlige formen og kan lett finne et sted i vinduskarmen.

Asplenium nidus Plicatum med korrugerte løvverkI naturen er det to varianter av denne interessante planten. Avbildet asplenium nidus Plicatum med korrugerte løvverk. En vill prøve som ble oppdaget for et halvt århundre siden ble grunnlaget for avlsarbeid og for å skaffe flere varianter som er populære i dag..

Asplenium nidus FimbriatumEn annen art av Asplenium, nidus Fimbriatum, er en overraskende attraktiv plante med løvverk spredt rundt kanten. Og denne typen asplenium, som på bildet, fant også anvendelse i innendørs blomsterbruk..

Asplenium viviparous (A. viviparum)

Asplenium viviparous (A. viviparum)Fødestedet til denne unike bregnerarten er Madagaskar og andre øyer i Stillehavsregionen. For elskere av innendørs planter er viviparous asplenium (A. viviparum) av interesse ikke bare i fjæraktig, lysegrønt løvverk, som danner en dekorativ åpent rosett, men også i metoden for planteformering.

I ørsmå sporangia i enden av bladets filamentøse fliker modnes sporer, hvorfra datterrosetter utvikler seg rett på moderplanten. Gradvis dannende planter faller av og slår rot i lett, løs jord.

Sporer modnes i ørsmå sporangia i enden av de filamentøse bladlappeneAsplenium viviparous er veldig lik en annen art som bruker samme avlsmetode. Dette er et løkbærende asplenium, hvis beskrivelse og foto er gitt nedenfor..

Asplenium bulbiferous (A. bulbiferum)

Asplenium bulbiferous (A. bulbiferum)Ville prøver av bulbous asplenium kan sees i regnskogene i India, New Zealand og Australia. Hvis vi sammenligner denne typen asplenium og viviparous beinmarg, så er segmentene på bladene merkbart større, og selve planten når en høyde på omtrent en meter.

Petioles er harde, mørke ved bunnen og grønne på toppen av bladet. Ifølge bildet og beskrivelsen av løkbærende asplenium har planten fjærete, sterkt dissekerte blader med avrundede segmenter av forskjellige former.

Unge planter fra yngelknopperAvlsknoppene vist på bildet av asplenium ligger langs kanten av bladet og gir liv til unge bregner, og skaper en miniatyrrosett rett på moderplanten. Denne egenskapen til bregnen lar dyrkeren enkelt få en ny generasjon kjæledyr. For å gjøre dette må du bare hjelpe rosetten med å slå rot i næringssubstratet..

Brødknopper er plassert langs kanten av bladetInteressant nok, i hjemlandet til planten, i New Zealand, kalles denne arten asplenium pikopiko eller mauku, noe som betyr å legge høne, og unge blader brukes til mat som en grønn avling..

Både i naturen og hjemme, føles planter bedre i delvis skygge, siden solen har en skadelig effekt på fjærete løvverk og unge aspleniumplanter.

Asplenium tusenbein (A. scolopendrium)

Asplenium tusenbein (A. scolopendrium)Det er vanskelig å forestille seg, men tusenbein asplenium vist på bildet er en innbygger i europeiske skoger. Fra Tyskland til Storbritannia kan du se ville eksemplarer av denne bregnen med hele læraktige blader opptil 40 cm lange..

I motsetning til det nestede aspleniet danner ikke det skolopendriske beinet en så kraftig og tett rosett. I dette tilfellet er de mørke petioles noe lengre, og de nesten oppreiste unge bladene begynner å bøye seg når de vokser..

Asplenium -underart tusenbein crispumMens bladets kanter er litt bølgete i plantens grunnform, kan man i underarten observere crispum og undulatum løvverk med vakre bølgede kanter. Slike planter er høyt verdsatt av blomsteroppdrettere. Oppdrettere har allerede presentert elskere av dekorative løvfrukter med flere varianter og hybrider av det spektakulære, som på bildet, asplenium scolopendra.

Asplenium sørasiatiske (A. Australasicum)

Asplenium sørasiatiske (A. Australasicum)Når man ser på et bilde av det sørasiatiske aspleniet, kan planten forveksles med andre arter med hele lange blader..

Bregnen er hjemmehørende på østkysten av Australia og Polynesia og kan bo i bakken, under kalesjen i regnskogen og plantestammer. På samme tid er asplenium -artene vist på bildet en veldig stor plante med halvannen meter omvendte lansettformede blader. Rosetten ser ut som en tett høy rosett i form av en trakt eller bolle.

Modning av sporer skjer på innsiden av bladplaten. Sori lineær, konveks, plassert på den øvre delen av bladet nær den mørke sentrale venen.

Asplenium hårete (A. Trichomanes)

Asplenium hårete (A. Trichomanes)I høyden som ikke overstiger 20 centimeter, danner det grasiøse hårete aspleniet ikke en uttalt rosett. Fern forlater losji, langstrakt pinnate. På lange brunlilla petioles er det, som på bildet av asplenium, ovale lyssegmenter.

I naturen foretrekker planten å bosette seg på steinete hyller med knappe akkumuleringer av jord. Bregneområdet dekker noen nordafrikanske regioner, Eurasia og nord på det amerikanske kontinentet. Planten er vinterhard og kan dyrkes ikke bare som innendørs og prydhagekultur.

Hengende asplenium (Asplenium flaccidum)

Hengende asplenium (Asplenium flaccidum)I skogene i New Zealand vokser ikke bare kraftige representanter for Asplenium -slekten, men også veldig uvanlige åpent bregner. Blant dem er utsikten vist på bildet, det hengende asplenium er en epifyt med mange ganger dissekerte lange blader opp til en meter lange.

Asplenium ibenholt (Asplenium platyneuron)

Asplenium ibenholt (Asplenium platyneuron)En liten grasiøs bregne bor i skogsonen i Nord -Amerika. Asplenium, som på bildet, føles bra både i delvis skygge og på skyggefulle steder. Med god utholdenhet, felles for alle beslektede arter, refererer asplenium ibenholt negativt til overflødig fuktighet. Høyden på en voksen prøve kan variere fra 30 til 50 cm.

Petioles er tynne brunrøde. Bladplatene er lysegrønne, skinnende. Avhengig av plasseringen på arket er segmentene 15 til 2 mm i størrelse. Formen på alternerende lober er trekantet eller trapesformet.

Asplenium ibenholt brukes i vertikal hagearbeidRhizomet er veldig kort, krever en liten mengde jord, så asplen, som på bildet, kan brukes til vertikal hagearbeid.

Innendørs aspleniumvideo

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai