15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Nyttige Fern Care Tips – Hair Venus

hårvenus i naturen En gammel legende sier at alle som ser bregneblomstene vil kunne finne ekte lykke. Men i vår tid er det ikke nødvendig å gå til skogen for dette, fordi den fine hårfiner (en type bregne) kan dyrkes med hell hjemme. Selv om han ikke vil gi frodige blomster til husstanden, vil grøntområdet fylle boligen med friskhet og muntre opp. Noen ganger brukes grenene til en slik bregne til å lage eksklusive buketter til bruden. Og noen gartnere planter en plante i hagen sin..

venushår i brudens bukett De gamle forfedrene til hårvenen trivdes i Sør -Amerika. I dag er mirakelblomsten kjent nesten over hele planeten. Han er kjent i Canada og Mexico, i USA og Russland, på Krim og Kaukasus. I sitt naturlige miljø finnes bregnen ved siden av fjellstrømmer, fosser og ofte i juv mellom steiner. Interessant nok er et annet navn på planten jomfruhår, som betyr fukting. Når det kommer vann på platene med blonder, renner det grasiøst fra overflaten og etterlater bare et lett spor. En slik søt plante fortjener nøye oppmerksomhet til seg selv og riktig pleie..

Ekstern beskrivelse av den “fabelaktige” planten

vanndråper på venus hårbladerHårdameens blomst er en bregne. De lange grasiøse skuddene er dekket med miniatyrmønsterblader med et hydrofobt lag. Takket være dette henger ikke vann på dem, men renner fritt til bakken. Noen varianter kjennetegnes ved lange (ca. 50 cm), lysegrønne, langstrakte blader.

Planten vokser opp til 30 cm i høyden. Den har et skjellende krypende rhizom som er omtrent 70 cm langt. På den er det et stort antall rhizoider, som jomfruhåret på hårvenusen er festet til jordoverflaten. Stammen som bladene holdes på har en svart fargetone og en elastisk struktur. Segmenter går fra den, lysegrønne i form av miniatyrvifter 1 cm lange.strukturen på plater

På undersiden av bladplaten er det lommer hvor sori er skjult. Da de er i en så koselig lagring, er de beskyttet mot fuktighet, slik at de ikke spirer på forhånd. De er synlige med den subtile grønne strukturen til frondsegmentet i form av mørke prikkede prikker. Hårvenusbregnen produserer sporer nesten hele sommeren, fra slutten av mai, og så videre til høsten.frond på baksiden av bladplatenPlanten slår godt rot i drivhus og hjemme..

Hårvenus formeres ofte ved å dele rhizomet i deler. I det naturlige miljøet er reproduksjon mulig gjennom sporer..

Praktiske tips for blomsterpleie

venereal hårtransplantasjonFor livet til hver plante er vanning av stor betydning:

  • betimelig;
  • med en individuell tilnærming;
  • regelmessig;
  • moderat.

Dette gjelder spesielt den delikate bregnen – jomfruhår. Væsken skal være ved romtemperatur. Det beste alternativet er regnvann. Hvis huset er kaldt, bør planten vannes sparsomt for å beskytte røttene mot råte.. velge et sted for jomfruhåretOm vinteren er det tilrådelig å plassere hårets venereum vekk fra batterier eller rør i varmesystemet..

Blomsten liker ikke overdreven fuktighet, siden bladene lider av dette. Mangel på fuktighet fører til for tidlig død av rhizomet. Derfor bør du regelmessig passe på bregnen for å unngå ekstremer..

Det er viktig for hjemmepleie, legg hårets venereum på et sted der det er minst mulig sollys. Planten foretrekker skyggefulle steder, siden blonder blader lider av direkte stråler.. effekten av solstrålene på bregnebladerFørst mister de sin utmerkede farge, og med tiden tørker de ut. Du kan sette en gryte med en plante i huset på nord- eller østvinduene, der det vil føles spesielt behagelig..

Hjemmepleie av en hårvenusblomst innebærer å skape høy luftfuktighet i huset eller leiligheten der den vokser. Ellers vil små åpent blad gjøre vondt og smuldre. Derfor er det tilrådelig å spraye planten regelmessig med vann fra en sprayflaske. Et annet alternativ for å skape optimal fuktighet for jomfruhåret er å sette plantepotten i en beholder med fuktet torv..

komfortable forholdFor å gjøre riktig hjemmepleie for jomfruhår, er det viktig å holde huset rent. Planten elsker ren luft, fordi dens fjerne forfedre vokste i skoger eller i nærheten av elveløp. hår Venus foretrekker fuktig luftDerfor er det nødvendig å regelmessig utføre våtrengjøring i rommet der bregnen ligger..

Store røykere bør ikke være i stand til å forurense luften med røyk nær den frodige grønne i hjemmebregnen..

liker ikke røyk og varmeI tillegg liker hårvenus ikke intens varme. Den optimale temperaturen for ham er ikke høyere enn 22 grader. For en slik blomst bør du prøve å skape behagelige forhold for den. Belønningen for din innsats vil være det fortryllende mesterverket som vises på bildet – Venus hårblomst.

Det er like viktig å velge en praktisk beholder for planten, fordi den har en kraftig rot som trenger plass. Den ideelle løsningen er en bred, romslig gryte.velge riktig gryte I den vil rotsystemet utvikle seg perfekt, og blomsten vil glede husstanden med grønt i lang tid..

god kapasitet og jordFor at jomfruhåret skal utvikle seg vellykket hjemme, er det viktig å plante det i en passende blanding. For å gjøre dette, ta 1 del av bladblandingen, 2 deler torv og bland godt. bregne pottejordDet vil ikke være overflødig å tilsette underlaget sand, trekull (knust) og gjødsel som inneholder kalsium..

I rotområdet skal jorda være løs og la væsken passere godt.

Omsorg innebærer regelmessig fôring og beskjæring av planten om sommeren og våren. Du kan gjøre det 2 ganger i måneden. Når døende blader vises på bregnebusker, bør de kuttes. Sløv, tørr eller blek prøve fjernes best i tide for å gi jomfruhåret et nytt liv. Det viktigste er at etter beskjæring blir planten vannet og sprayet regelmessig.det er nødvendig å kutte av dårlige blader

Jeg vil si noen ord om de mulige skadedyrene til jomfruhåret. Hvis i rommet der blomsten vokser, vises for tørr luft på skuddene av et spindelvev. Som et resultat visner bladene, blir deretter gule og dør. En svak dusj med varmt vann vil bidra til å bli kvitt edderkoppmidd. Etter en slik prosedyre er det viktig å kontrollere fuktighetsnivået i huset slik at blomsten ikke tørker ut..bladlus skadedyr

Noen ganger vokser bladlus på baksiden av bladene. På grunn av dette blir de gule, krøller og dør. Spesielle kjemikalier vil bidra til å overvinne skadedyret, hvoretter planten skal “bades” under en varm dusj. Og så vil huset bli fylt med frodig grønt av en bedårende bregne – hårets Venus.

Plante kjønnshår – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai