15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi studerer metodene for transplantasjon og reproduksjon av nefrolepis

innendørs nefrolepis Som tilfellet er med de fleste innendørs blomster, utføres nephrolepis -transplantasjoner årlig. En plante hjemmehørende i subtropene har blitt ekstremt populær i det sentrale Russland. Denne innendørs bregnen er kjent for sin evne til å rense luften ved å absorbere giftige stoffer og drepe bakterier. Ikke rart at han tar stolthet på vinduskarmen til medisinske institusjoner.

Instruksjoner for transplantasjon

ung bregne nephrolepis Det er ikke vanskelig å dyrke nephrolepis – planten er upretensiøs og krever ikke spesiell omsorg. Det er nok å gi et lysregime som utelukker å være i direkte sollys, en lufttemperatur på minst 20 ° C og et høyt fuktighetsnivå.

Inntil planten når tre år, transplanteres nephrolepis hvert år, deretter etter 2 år. Den beste tiden for denne prosedyren er våren..

behagelige forhold for nefrolepisEn pott velges på forhånd, på bunnen av hvilken et dreneringslag legges – hvis du ikke sikrer sløsing med overflødig vann, vil forsuring av jorda føre til at planten dør. Knust murstein, ekspandert leire, småstein brukes som drenering. Et desinfisert underlag helles over det.

Når du planter en bregne, trenger du ikke å dekke plantens hals med jord, den øvre delen av rotstokken må stå over jordoverflaten.

Etter transplantasjon er vanning nødvendig. Den første uken er det spesielt viktig å opprettholde jordfuktigheten for å forhindre at de nedre bladene tørker ut. I fremtiden, i tillegg til vanning, sprayes planten regelmessig. Dagslyset skal være minst 16 timer, noe som sikres ved å skape ekstra belysning.

Mineralgjødsel påføres periodisk. Slutt å bruke dem bare mellom oktober og februar.

Velge en pott for transplantasjon

riktig gryte og gode forholdDen første nephrolepis -transplantasjonen utføres i en liten gryte. I for romslig er råtning av røttene mulig som følge av at væsken akkumuleres i bunnen. For påfølgende transplantasjoner velges kapasiteten større enn den forrige i diameter. Takket være det grunne rotsystemet til bregnen kan pottens høyde holdes den samme. Det er viktig å ta hensyn til bærekraften.

Jordkrav

transplantere og dele buskenHvor godt en plante vil slå rot på et nytt sted, avhenger i stor grad av underlaget. Den tilberedes på forhånd ved å blande torv, drivhus og barsk jord i like deler. Benmel legges til den resulterende massen med en hastighet på 5 g per 1 kg jord.

Et annet alternativ for å tilberede en jordblanding er fra løvfellende jord, elvesand og torv, blandet i et forhold på henholdsvis 4: 1: 1. Tilsetning av en liten mengde kull vil bidra til å beskytte planten mot skadedyr..

Å lage mat og desinfisere underlaget på egen hånd er en omhyggelig prosess, så det er lettere å kjøpe en jordblanding i en spesialbutikk.

Reproduseringsmetoder for nefrolepis

deling av nephrolepis bushEt interessant trekk ved innendørsbregnen er dens evne til å reprodusere. Dette skjer på forskjellige måter:

  1. Reproduksjon av nephrolepis av sporer. De dannes på undersiden av fernbladene og er små brune prikker. Sporene blir forsiktig skrapt av og sådd i fuktig jord. Beholderen fjernes fra lys, dekket med glass. Fukt jorda daglig, slik at den ikke tørker ut. Etter at de første skuddene vises på overflaten, blir beholderen omorganisert til et opplyst sted. Når plantene vokser litt, blir noen av dem fjernet og etterlater de sterkeste prøvene i en avstand på 3 centimeter. Etter en måned blir de transplantert i separate potter..reproduksjon av nephrolepis av sporer
  2. Reproduksjon av nephrolepis ved skudd. Å plante en bregne ved hjelp av denne metoden sikrer god roting, noe som resulterer i en helt ny plante. Skuddet, som mangler blader, presses til jordoverflaten i en potte i nærheten. For å gjøre dette, bruk en wire eller hårnål. Spesielle krav stilles til underlaget – 70% av dets sammensetning bør dekkes av løvjord og 15% av torv og sand. Så snart unge blader vises på skuddet, skilles det, transplanteres i en egen gryte.reproduksjon av nephrolepis ved skudd
  3. Reproduksjon av nephrolepis ved rhizom. På denne måten anbefales det å transplantere bare en stor busk som har minst et dusin vekstpunkter. Etter deling av planten legges hver del i en egen gryte, dekket med plastfolie på toppen. Sett gryten på et godt opplyst, varmt sted. Filmen fjernes periodisk for lufting, hvor vanning og sprøyting av blader utføres.reproduksjon ved å dele busken
  4. Reproduksjon av nephrolepis -knoller. Denne metoden er bare egnet for de bregnerarter der det dannes knoller på røttene. Takket være denne transplanteringsmetoden er det mulig å bevare alle planteegenskapene. Etter å ha skilt knollen, plasseres den i et forberedt underlag, hvor den spirer umiddelbart..

Fern nephrolepis er et ideelt anlegg for anlegg av en leilighet, kontorlokaler, offentlig institusjon. En tykk, lysegrønn mopp av blader vil ikke bare bli en verdig interiørdekorasjon, men også en slags luftrenser.

Nephrolepis bregne video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai