15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Uvanlig platiteriumbregne hjemme

platitzerium -hus på veggen Til tross for at det er ganske enkelt å holde Platiterium hjemme, er ikke alle dyrkere klare til å dyrke bregner. For at planten skal føle seg så komfortabel som mulig, er det nødvendig å følge visse lysforhold, vanningsregime og luftfuktighet..

Beskrivelse av anlegget

Platizerium i naturen Platizerium er en uvanlig bregne innfødt i regnskogene i India, Australia og Afrika..

På grunn av sitt unike utseende fikk bregnen et slikt navn som i oversettelse fra gresk betyr “flatt horn”. I populær bruk kan du også finne navnene “rådyr gevir” eller “flathorn”.

platiterium hjemmeSlekten inkluderer rundt 18 arter. Dette er ganske store planter som vokser ikke på bakken, men på et treaktig underlag (stubber, grener, stammer). Det viktigste kjennetegnet ved Platycerium er tilstedeværelsen av to typer blader:

  • den første av dem bærer sporer og ligner utad horn;
  • de andre bladene er helt sterile, flate, og deres viktigste oppgave er å fikse planten på underlaget og skape et gunstig miljø for det.

Å holde et platycerium hjemme, vokse og ta vare på det krever viss kunnskap og ferdigheter..

Funksjoner i hjemmetjenesten

Ridley platyceriumSiden Platycerium tilhører tropiske planter, kreves forholdene så nært som mulig til det naturlige.

Belysning. Platiterium tilhører lysglade planter som trenger lys nok belysning. I skyggefulle områder slutter den å vokse, danner sporer og dør til slutt. Men samtidig virker direkte stråler negativt på ham og danner mange brannskader. Derfor er det best å plassere planten i den østlige eller vestlige delen av huset. Belysningsgraden avhenger av bladens form og størrelse: jo smalere og finere bladene er, desto mer lys er nødvendig for planten..

Platycerium innholdstemperatur. For en behagelig eksistens av bregnen, bør temperaturen svinge innen + 18-22 ° C. Hvis temperaturen stiger over + 22-23 ° C, er det nødvendig å øke fuktigheten. Om sommeren kan Platitzerium føle seg komfortabel ved temperaturer opp til +30 ° С.

Anlegget tolererer ikke for tørr luft dårlig, derfor bør Platiterium ikke plasseres ved siden av varme- og oppvarmingsenheter. Utkast bør også unngås..

Vanningsmodus for platiterium. Bregnen krever konstant, moderat vanning. Det er viktig å holde jorden fuktig, men ikke våt. I den varme sesongen, en gang i uken, kan du la potten stå med planten i et basseng eller et vannbad. Denne prosedyren skal vare i 3-4 timer..

platitzerium i drivhusetHøy luftfuktighet er også nødvendig. Det anbefales å sprøyte planten og luften rundt den ofte..

Ikke tørk bladene og la vanndråper ligge på dem, dette skader hårene på overflaten av bladplaten sterkt.

Reproduksjon og transplantasjon

reproduksjon av platyceriumPlatizeriumtransplantasjon utføres tidlig på våren hvert 1-2 år. Når du transplanterer, bør planten ikke være dypt begravet i underlaget, og du bør også overvåke sikkerheten og integriteten til røttene..

Jorden bør velges med en litt sur reaksjon, ganske løs. For dette formålet er en ferdig jordblanding egnet, som du i tillegg må legge til torv, sphagnum og furubark. For platitzerium er en forutsetning forekomsten av drenering.

Så hvordan vokse platiterium? Reproduksjon kan gjøres på to måter:

  1. Ved hjelp av “barn”. For å gjøre dette skilles en prosess med 3-4 blader fra en voksen plante, som nødvendigvis må ha et lite rhizom og en knopp. Deretter legges den i en liten gryte med løs jord..
  2. Tvister. Metoden er ganske vanskelig og er lite populær blant blomsteroppdrettere. For å gjøre dette samles sporer fra en voksen plante som er mer enn 5 år gammel, og såes i tilstrekkelig fuktig jord (en blanding av sphagnum og sterilisert torv). Høyden på underlaget skal være lav. Beholderen med sporer er dekket med glass og et mikroklima opprettes.

Noen ganger, på grunn av møysommelighet og kompleksitet ved reproduksjon av Platyceria, er det mye lettere å kjøpe en ny ung plante.

Sykdom og skadedyrbekjempelse

Platizerium på et treFor normal vekst og utvikling av planten er det viktig å beskytte Platycerium. Sykdommer og skadedyr forårsaker langsom vekst, misfarging av blader og visning av planten.

Blant de vanligste sykdommene i platycerium er:

  • utseendet på brune flekker på bladene: du må flytte planten til et kjøligere sted og fukte luften;
  • falming og sløvhet av bladene: du må fjerne bregnen på et mer skyggelagt sted;
  • langsom plantevekst: transplantasjon i en dypere og bredere pott er nødvendig;
  • bladene har fått en brun fargetone: hyppigere vanning og rikelig sprøyting er nødvendig;

platitzerium i potterSkadedyr av Platycerium inkluderer bladlus, insekter, edderkoppmidd og thrips. Det er best å samle insekter for hånd, eller i ekstreme tilfeller med Fitoverm eller Actellik insektmidler.

Det anbefales ikke å bruke kjemikalier for skadedyrbekjempelse ofte og i store mengder, ellers vil det føre til brannskader og deformasjon av bladene..

Å dyrke et platycerium hjemme krever overholdelse av en rekke forhold og spesiell omsorg. Men spektakulæriteten og særegenheten til denne bregnen lønner seg tid og krefter..

Platizerium omsorgsvideo

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai