15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vokser gloxinia fra frø hjemme

Sjeldne varianter av gloxinia fra frø Gloxinia eller Sinningia speciosa er veldig populære blant blomsteroppdrettere. Oftest formeres denne planten vegetativt, men det er en annen måte – å dyrke gloxinia fra frø hjemme..

Selv om det vil ta litt mer innsats, vil resultatet leve opp til forventningene. Dette er den eneste måten en blomsterhandler kan:

  • bli eier av selvopprettede hybrider;
  • se blomstringen av sjeldne varianter på vinduskarmen din som lokale elskere av innendørs planter ikke har.

Dessverre har ikke alle tålmodighet og utholdenhet for å få voksne blomstrende planter fra gloxinia -frø. Noen ganger forstyrrer irriterende feil i spiring og omsorg suksess. Hvordan unngå dem og hvor du skal begynne hvis du vil forplante denne innendørs kulturen ved hjelp av frø? Ta først vare på frøet.

Se også: Gloxinia hjemmepleie!

Hvordan få gloxinia frø hjemme?

Frø av sort- og hybridplanter Hvis frøene til sorter eller hybridplanter kjøpes i butikken, trenger de ikke spesiell forberedelse, og de er helt klare for planting i bakken. Men når dyrkerens mål er å få sine egne opphavsrettshybrider, må du gå hele veien: fra pollinering til å samle modne frø av gloxinia.

Etter at pollen fra en blomst er overført til pistill av en annen, visner corolla etter noen dager, og den fremtidige frøkapslen forblir på peduncle. Utvikling og modning av frø, avhengig av variasjon og betingelser for vedlikehold, tar fra 6 til 9 uker.

Frøene er veldig små. Derfor, før du planter gloxinia med frø, må du prøve å samle dem. Så snart tegn på åpning av kapselen vises, blir den kuttet og forsiktig overført til en separat tørrbeholder. Dette vil gjøre det lettere å samle de brune, spisse ovale frøene som er nødvendige for planting..

Hvordan plante gloxinia frø?

Beholder for såing av gloxinia frøSåing utføres på overflaten av et fuktig, løst underlag uten å legge seg i jorden. På dette stadiet er det ikke nødvendig å lage en spesiell blanding, det er nok å tilsette litt vermikulitt og knust trekull til den ferdige universelle jorda basert på torv. Gloxinia -frøplanter har det bra i små torvtabletter.

Jorden for gloxinia dyrket fra frø hjemme må steriliseres med mikrobølgeovn, ovn eller fryser. I sistnevnte tilfelle tar det minst 1-2 dager å bli kvitt patogener og skadedyr..

Å få gloxinia -frøplanter fra frø hjemme kan utføres i grunne beholdere. I vekstperioden dykker sansene flere ganger, så et jordlag på ikke mer enn 3 cm er tilstrekkelig for såing..

Når frøene er jevnt fordelt over overflaten av underlaget, sprayes det i tillegg med en sprayflaske, og pass på at det lille frømaterialet ikke vaskes ut. Deretter dekkes beholderen tett med folie for å forhindre fordampning av fuktighet, og plasseres på et varmt, lyst sted for spiring..

For å lette dyrking av frø og omsorg for gloxinia om høsten og vinteren, når utviklingen hindres av mangel på lys, må du ta vare på ekstra belysning i drivhuset på forhånd..

Dagtid, uansett årstid, bør være minst 12-14 timer, og temperaturen skal være 20-24 ° C.

Gloxinia frøskuddEtter 7-10 dager vises små grønne skudd på overflaten av underlaget, og senere trenger gloxinia fra frø hjemme vanning og flere plukker.

Hvordan vokse gloxinia fra frø?

Å få bittesmå frøplanter av gloxinia er ikke så vanskelig som da å dyrke uavhengige planter fra dem som kan blomstre. Etter å ha mottatt nok lys, varme og fuktighet i et drivhus, fortsetter spirene å utvikle seg til etter omtrent en måned, virkelige blader vises på dem, og individuelle gloxinia begynner å trykke på hverandre.

Plukker Gloxinia frøplanterPå dette tidspunktet bør unge eksemplarer dykkes. Denne prosedyren, som er viktig for dyrking og omsorg for gloxinia, aktiverer veksten som reduseres på grunn av tettheten av plantinger, som et resultat vil plantene bli sterkere raskere..

Fra såing til planting av unge rosetter i separate potter, kan det være nødvendig med 3 til 4 plukker. Antallet avhenger av plantens varietetiske egenskaper, betingelsene som er skapt og tettheten av såing..

Gloxinia -frøene hentet fra frøene fjernes forsiktig fra den gamle beholderen, og pass på at du ikke skader røttene og kronen på nærliggende utsalgssteder. Den første transplantasjonen utføres på et friskt substrat i 10-15 stykker. Og etter det blir plantene igjen plassert i drivhuset under lampene..

Gloxinias andre valgPå stadiet av den andre og tredje plukkingen av gloxinia er det allerede mulig å transplantere individuelle potter med et volum på ikke mer enn 50-100 ml. Slike stikkontakter er allerede sterke nok til å herde dem og gradvis venne dem til luft i rommet..

Ytterligere fôring av unge gloxinia fra frø er ikke nødvendig, siden de plukkes over til et næringssubstrat som dekker behovene til små frøplanter under plukker.

I en alder av ti uker transplanteres unge busker i egne potter. Det er bedre å ta små beholdere med en diameter på 9-10 cm, der bredden er lik høyden. For konstant jordfuktighet kan du bruke en enkel veke som passerer gjennom et dreneringshull, eller et romdrypp vanningssystem.

Med god omsorg gir voksende gloxinia fra frø konsekvent høy avling. Og allerede i en alder av tre måneder får de sterkeste plantene de første knoppene.

Vokser fantastisk gloxinia fra frø – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai