15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Video og beskrivelse av prosessen med å transplantere zamiokulkas hjemme

Zamioculcas i en romslig gryte Zamioculcas er populær blant blomsteroppdrettere på grunn av den vennlige veksten av tett grønt løvverk og kravløshet, men transplantasjon kan bli en alvorlig snublestein. En video om hvordan du transplanterer zamiokulkas hjemme, vil bidra til å unngå feil og raskt mestre en kompleks, men nødvendig prosedyre for en plante..

Vanskeligheten med å transplantere en kultur som har falt på vinduskarmer fra Afrika er at under jordoverflaten gjemmer zamiokulkas ikke bare knoller, men også kraftige saftige jordstengler. Skaden deres under omlastning eller deling av busken kan forårsake lang og smertefull akklimatisering, rotrot.

Transplantasjon av zamiokulkas i en ny gryte I tillegg til å ta vare på røttene, er den afrikanske gjesten veldig krevende:

 • etter tidspunktet for transplantasjonen;
 • jordens sammensetning;
 • størrelsen og til og med materialet i potten.

Slik at med riktig pleie av zamiokulkas, en transplantasjon hjemme ikke fører til triste konsekvenser for planten og produsenten, må du forberede deg på forhånd for denne prosessen.

Zamiokulkas -transplantasjon etter kjøp

Hvis zamioculcas nettopp blir hentet inn i huset fra butikken og er i en transportkrukke, må den transplanteres etter 2-3 uker med å være i huset.

Planteknoller og røtter må renses for gammel jordDet er flere grunner til dette:

 1. Unge planter plantet i et torvunderlag i slik jord kan lett helles eller omvendt hoppe over det øyeblikket planten trenger fuktighet.
 2. I tillegg er det ofte ikke noe dreneringslag inne i transportbeholderen, og dens rolle spilles av store hull i bunnen, som røttene til zamioculcas lett kan trenge gjennom. Dette kompliserer omsorg, fremtidig transplantasjon og påvirker det grønne kjæledyrets velvære negativt..

En detaljert video om transplantasjon av zamiokulkas hjemme vil gi omfattende materiale for implementering. Og selv en uerfaren blomsterhandler kan lett klare en viktig oppgave..

Velge en gryte og forberede en zamiokulkas -transplantasjon

Planten plantes best om våren.Hvis transplantasjonen av zamiokulkas etter kjøp utføres uavhengig av sesong, er det bedre å planlegge en vanlig prosedyre på et tidspunkt når planten forbereder seg på aktiv vekst. Under forholdene i det sentrale Russland faller denne perioden på vårmånedene..

Transplantasjon av zamiokulkas om våren gjør at knollene bedre kan tilpasse seg nye forhold og, ved å dra nytte av det friske næringssubstratet, raskt bygge opp den grønne massen.

Diameteren på potten skal være bare noen få centimeter større enn plantens knoll.Etter transplantasjonen går valget av en potte til planten. Når det gjelder zamiokulkas, er det viktig å velge en beholder som vil passe i størrelse, men også i materiale. Sterke røtter er så sterke at de kan rive en tynn plastbeholder eller forårsake sprekker i skjøre keramikk eller glass.

Leirglassede potter har vist seg best når de dyrker zamiokulkas. De er sterke nok, men samtidig forstyrrer ikke den porøse overflaten av leiren penetrasjon av luft inn i interiøret og tilbaketrekking av overflødig fuktighet fra jorda..

Diameteren på potten er valgt litt større enn den plantede knollen. Røttene til en plante, som i naturen er vant til å skaffe fuktighet ikke på de mest tilgjengelige stedene, vokser villig dypere. Før du transplanterer zamiokulkas hjemme, som i videoen, må den fjernes fra den gamle beholderen uten skade. Når det gjelder røtter som har vokst til store dyp, vil dette være ekstremt vanskelig. Derfor må spektakulære høye potter fylles minst en fjerdedel med stor ekspandert leire:

 1. Unge zamioculcas transplanteres, eller rettere sagt, de overføres uten å forstyrre jordens koma, hvert år, noe som konsekvent øker størrelsen på den nye potten.
 2. Voksne prøver skal ikke forstyrres så ofte. Med alderen reduseres veksten noe, slik at slike planter kan endre bosted hvert 2-3 år etter behov.

Hvis det ved fjerning av en stor plante blir funnet at busken består av flere deler dannet av separate knoller, er det bedre å dele en slik zamioculcas forsiktig. Det er lettere å gjøre dette hvis du skyller røttene og rengjør dem fra det gamle underlaget..

Hvordan transplantere zamiokulkas riktig, trinnvis og veldig tilgjengelig video vil fortelle om det.Ved transplantasjon kan planten deles inn i flere frøplanter.

Hvilket land er nødvendig for zamiokulkas

Under behagelige forhold vokser planten raskt grønn masse.I naturen lever zamioculcas på steinete jord med tilsetning av sand og en liten mengde humus. Planten har vanskelig for å få sine egne næringsstoffer og fuktighet, noe knollene og kraftige røttene viser..

Hva slags land trengs for zamiokulkas som vokser i en gryte? I noen kilder til planten anbefales det å ta blandinger basert på humus, hagemark og torv. Et slikt underlag vil gi planten muligheten til raskt å vokse den overjordiske delen, men et overskudd av næring og fuktighet vil føre til en stor risiko for forfall av rotsystemet til zamiokulkas – hovedproblemet når man dyrker denne spektakulære romavlingen.

Jorden for transplantasjon av zamiokulkas skal være moderat næringsrik, men samtidig veldig løs, luft- og fuktgjennomtrengelig.

Zamiokulkas jord foretrekker løs, luft- og fuktgjennomtrengeligSom et ferdiglaget underlag kan du tilby jord for sukkulenter. Hvis en universell blanding for prydavlinger kjøpes, tilsettes minst en tredjedel av volumet av fin ekspandert leire, vasket elvesand og perlitt, knust til små fragmenter av trekull og granittflis til den.

Hvordan transplantere zamioculcas riktig: en trinnvis veiledning

Den enkleste måten er å overføre planten. Samtidig er det ingen risiko for skade på røttene, og zamiokulkaene som har falt i den nye jorda fortsetter å vokse uten tap.

Zamioculcas etter omlastningHvis vi snakker om en voksen plante, før du transplanterer zamiokulkas hjemme, som i videoen, må du rense rotsystemet til restene av det gamle substratet:

 1. En plante bestående av flere knoller og skudd som strekker seg fra dem, kan skilles og, etter å ha blitt til flere uavhengige planter, plantes i potter. Dette vil forenkle omsorgen for zamiokulkas og øke hjemmesamlingen til blomsterhandleren..
 2. Et lag med stor ekspandert leire helles på bunnen av en forhåndsvalgt gryte med dreneringshull for å tømme overflødig fuktighet.
 3. Et lite fuktig underlag legges på toppen for å dekke dreneringen helt og la det være rom for behagelig plassering av rotsystemet til zamiokulkas.
 4. Fyllingen av røttene utføres på en slik måte at de apikale delene av røttene og knollene er på jordoverflaten. På slutten av prosessen komprimeres underlaget nøye.
 5. Utvidet leire, småstein eller annet passende mulchmateriale legges på jorden for å spare fuktighet og beskytte jorden mot overdreven komprimering..

Hvis du transplanterer zamioculcas riktig hjemme, og deretter tar litt hensyn til planten, vil den vokse godt og glede med dekorativt grønt løvverk gjennom året.

Zamiokulkas transplantasjon video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai