15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Thuja -rommet vil finne sin plass i huset ditt

thuja innendørs Thuja innendørs er en barnehage fra gymnosperm fra Cypress -familien. I sitt naturlige miljø når høyden 7 – 12 meter. Thuja ble brakt til oss fra Nord -Amerika og Japan. Innendørs utsikt vil ikke bare legge til en festlig stemning for nyttår, men også bli en fantastisk gave til kjære og venner. Sammenlignet med andre bartrær er det ikke vanskelig å dyrke thuja hjemme..

Rom thuja omsorg

upretensiøs plante Thuja er en av de upretensiøse plantene. Men til tross for dette, før du tar vare på thuja i rommet, bør du vite noen finesser.

Belysning. Thuja i leiligheten liker ikke for sterkt lys. Med dette i tankene, hold planten i nærheten av nordvinduene. Om vinteren og våren er det nødvendig å skygge blomsterpotten for direkte sollys..

lufttemperaturTemperatur. Om sommeren anses en behagelig temperatur å være 20 – 30 grader. I denne perioden er thuja nyttig å vokse i luften. Finn et skyggefullt, trekkfritt sted for henne. Når det gjelder vinteren, er disse termometerindikatorene for et tre for høye. Sørg for at temperaturen ikke stiger over + 15 ° C. Thuja er frostbestandig, men det er bedre å ikke utsette innendørs prøver for kuldeprøven.

For å plante thuja kan du bruke potter.

Luftfuktighet. Denne planten reagerer normalt på tørr inneluft. Varmen skremmer henne heller ikke. Men høy temperatur og lav luftfuktighet er ikke den beste kombinasjonen. Med jevne mellomrom må du fortsatt sprøyte planten med en sprayflaske.

Det anbefales ikke å dyrke thuja i potter av plast, keramikk eller metall. Disse materialene vil ikke kunne beskytte plantens røtter mot kulden. De sprekker også lett..

jord for å plante thujaJorden. Hjemme vokser thuja godt i en gryte. Du trenger bare å velge riktig jord. Den beste jorda for thuja er en blanding med en litt sur reaksjon. Du kan forberede bakken selv. For en ung plante: ta bartrær (2 deler) og løvjord (4 deler) + sand (1 del). En voksen thuja vil føle seg komfortabel i en slik blanding: tilbered torvjord (1 del) + torv (1 del) + sand (1/2 del). Det ferdige lagersubstratet har en nesten identisk sammensetning.

valg av gryteGryte. For en thuja som vokser innendørs, kan potten være hva som helst. Den eneste betingelsen er at kapasiteten skal tas dypere enn rotsystemet selv. Dette vil hjelpe thujaen til å vokse skikkelig. Det er også verdt å ta vare på dreneringshullene i bunnen av potten. Stagnerende fuktighet er skadelig for denne planten. Hvis thujaen din vil være på en balkong eller veranda, må gryten velges mer nøye. Det er best å kjøpe en beholder som er laget av frostbestandig materiale..

Så frø om høsten

så frø om høstenPrøv å forplante thuja med frø. Dette er en møysommelig og ganske lang prosess som tar 3 til 5 år. Den første fasen er høsting av friske frø. Dette er en forutsetning for god spiring..

Det er best å høste frø på sensommeren eller tidlig høst..

Du må ha tid til å samle kjegler med korn før de begynner å åpne. Legg dem deretter på et tørt sted slik at plantematerialet er helt tørt..

Frøene er klare til planting når knoppene begynner å renne ut lett (dette vil ta 2 til 3 dager). De ser små, rødlige eller brunlige ut. De resulterende kornene må sås så tidlig som mulig. Jo lenger de holder seg varme, jo verre vil de spire senere..

samling av thuja frøTakket være denne oppdrett av thuja hjemme, skjer stratifisering for avlinger naturlig, noe som vil gjøre plantene mer levedyktige. Dermed vil den vokse raskere..

Dette vil kreve:

  1. Dekk en trekasse av optimal størrelse med forberedt jord: torvjord (1 del) + torv (2 deler) + fin sand (1/2 del).
  2. Legg underlaget i et jevnt lag og komprimér litt.
  3. Lag fordypede riller hver 5. – 6. cm. For å gjøre det mer praktisk å plante frø, kan du utvide dem etter eget skjønn.
  4. Fordel plantematerialet jevnt mellom alle spor. Dekk dem på toppen med et tynt lag jord (ca. 1 cm).
  5. Fukt jorden forsiktig med en sprayflaske. Din oppgave er ikke å vaske frøene ut av bakken..

Sett boksen utenfor, for eksempel under et tre med en frodig krone. Grenene på treet vil gi pålitelig beskyttelse mot den direkte vårsola. Stell av frøplanter er veldig enkelt: vanne regelmessig, beskytt mot direkte sollys og kvitt ugress i tide. Så snart flere blader vises på unge planter, må plantene plantes i separate beholdere.

Etter et år må liten thuja transplanteres. Dette vil tillate dem å utvikle seg raskt og fullt ut. Fra begynnelsen av sommeren til høsten kan krukkene holdes ute i skyggen av et tre..

Forplantning av Thuja ved stiklinger

thuja stiklingerDenne metoden brukes ofte av gartnere. Dette vil kreve halvkalkede kvister. Kutt bare stiklinger fra en sunn plante. De bør skilles slik at en liten del av barken blir igjen på hvert element. Jo lengre den er, jo bedre..

For roting er det bedre å bruke en blanding av sand og torv. Begge komponentene må være i like deler. Før du legger elementene i jorda, er det nødvendig å fjerne de nedre bladene fra dem og holde en stund i en løsning av Kornevin eller en annen vekststimulator.

plante stiklingerStiklinger bør plantes i forberedt jord i en vinkel på 600. For rask spiring er det bedre å dekke beholderen med polyetylen eller en krukke på toppen. Du kan også bruke en kuttet plastflaske. Hold beholderen ved en temperatur på ca 230 C..

For at stilken ikke skal forsvinne, må du periodisk åpne mini-drivhuset. Det vil være nok 15 minutter slik at det ikke kommer mugg på jordoverflaten..

Fukt jorden etter behov. Dette gjøres best med en sprayflaske. Vann skal bare tas ved romtemperatur og uten urenheter. Du må skyte et minidrivhus når det vil sees at thujaen har begynt å vokse raskt.

utvalg av grener for forplantningDu kan også formere innendørs thuja med grener. Fremgangsmåten er den samme som med håndtaket. For at kvistene skal slå rot raskere, må jorden kalsineres før bruk.

Noen eksperter bruker også lagringsmetoden, men dette alternativet er ganske komplekst og krever innsats. Dette skyldes den lille plassen med fri jord rundt stammen..

Vanning og overvintring av thuja hjemme

beskjæring av thujaDen viktigste tilstanden for omsorg for thuja er riktig vanning. Til gjengjeld får du en vakker plante med frodige grener. Thuja blir vannet regelmessig. Jordkulen skal alltid være fuktig. Planten vil ikke dø av tørr jord, men den mister sin dekorative effekt sterkt.

Beskjæring av en plante. Denne prosedyren utføres regelmessig for å bli kvitt tørre grener. For å gi planten en vakker form, kan du trimme den når som helst for deg, uten å begrense fantasien..

Thuja omsorg om vinteren

befruktningPlanten tåler lett kaldt vær. Om vinteren, hjemme, vil det være bedre for henne på en innglasset balkong, hvor temperaturen ikke vil stige over +10 – +12 grader. Sørg for at temperaturen er jevn, uten svingninger. For å holde thujaen i en gryte om vinteren, må du huske at den er redd for trekk og sterk vind..

Thuja er veldig lett å vedlikeholde. Hun trenger ikke hyppig fôring. Organisk og mineralsk gjødsel påføres etter tur. På våren er det mer oppmerksomhet mot nitrogenholdig gjødsel, og om sommeren bruker de potashgjødsel (en gang i måneden er nok). Eventuelt kan du også bruke fosfatgjødsel. Alle disse bandasjene har en gunstig effekt på plantens tilstand, og du vil ha vakre og velduftende nåler hele året..

Unge thuja transplanteres en gang i året. Voksne prøver er mindre vanlige når potten blir trang for røtter. Bedre å ta et spesielt land for bartrær. Transplantasjonen utføres med omlastingsmetoden. Den gamle jorda på røttene må bevares. Det beskytter dem mot skade.

Hjemmelaget thuja i en gryte vil være en ekte dekorasjon for ethvert hjem eller kontor. Det ser ikke bare originalt ut i alle rom, men renser også luften perfekt..

Barnehold hjemme – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai