15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Å plante gladioli i åpen bakke og passe på dem er et blunk.

gladioli på sommerhuset deres Siden gladioli er løkplanter, trenger de riktig pleie. Derfor krever planting og omsorg for gladioli i det åpne feltet en forsiktig tilnærming. Resultatet er frodige, levende blomster som vil lyse opp eiendommen din. Gladioli – forberedelse til planting om våren, les artikkelen vår.

Planter gladioli

blomstrende gladiolus Å dyrke høye, sunne blomster krever tålmodighet. Tross alt vil det ikke være nok bare å plante gladioli i bakken – de trenger skikkelig vinteroppbevaring, slakting, vårplanting. Og akkurat som alle andre blomster, hyppig vanning og losning, behandling hvis sykdommer blir funnet, rettidig graving ut av bakken … Som et resultat vil det ta mye tid å plante og ta vare på gladioli i det åpne feltet. Men det er verdt det, for resultatene vil overgå alle dine villeste forventninger.!

Valg av pære

utvalg av løker og forberedelse til plantingVil du dyrke virkelig nydelige, sunne blomster? Det er best å velge varianter med tanke på klimaet du bor i og jordens egenskaper. En stor pære er det beste valget. Akklimatiseringen hennes vil definitivt bli lettere..

Hvis du liker en ung løk, kan du kjøpe den for videre planting. Men samtidig må hun ha et høyt hode og være frisk utad..

Så hvordan kan du se om en løk er sunn og egnet for planting:

  1. Visuelt skal ingen sår, defekter og smertefulle lesjoner være synlige på pæren..
  2. Pæren skal ha en ren bunn, og hvis røttene allerede er skissert, bør de være hvite.
  3. Skalaen på overflaten skal være rødlig eller skinnende, men ikke grå..
  4. Alle de samme skalaene skal enkelt fjernes, og der dette skal gjøres, bør pæren ha samme farge, uten forskjellige patogene striper og flekker..
  5. Der stammen ble kuttet, skal stubben ha en skala farge. Hvis den er svart, bør en slik løk settes til side..

Husk at en baby som ble kjøpt en gang, må plantes hvert år. Bare i dette tilfellet vil du alltid ha nye babyer til rådighet som du kan bytte ut de gamle pærene med..

Optimalt sted å vokse

sted for dyrking av gladioliNår du planter og tar vare på gladioli utendørs, husk at dette er termofile planter som trenger sollys. Derfor vil det være å foretrekke å plante dem der solen er en hyppig besøkende. Selvfølgelig vil det være mulig å plante blomster i delvis skygge, men i dette tilfellet bør du ikke forvente for tidlig blomstring..

Det ideelle stedet å stikke pærene i er en liten høyde. Det er her pærene vil føle seg komfortable og ikke vil dø av overflødig fuktighet..

Valg av jord

Ideell for gladioli er et litt surt eller nøytralt miljø. Sammensetningen av slik jord må nødvendigvis inneholde svart jord, samt en veldig liten mengde sand eller leire.

Om ønskelig kan kompost tilsettes for ytterligere rik vekst, men den må råtnes.

Hvordan det gjøres?

plante gladiolipærerFør du planter løkene i bakken, må du skrelle dem av vekten og deretter visuelt inspisere hver enkelt. Selv om pæren er helt frisk, anbefales det å suge den på forhånd i en svak løsning av kaliumpermanganat.

Det er ønskelig at planten plantes i en lett oppvarmet bakke. Så den optimale jordtemperaturen vil være 8 grader og over..

Før du planter løken, må du lage grunne hull. Avhengig av barnets størrelse, bør avstanden være fra 10 til 15 cm. Hvis du vil at planten skal vises så raskt som mulig, må du dekke jorden med en film.

landing av gladioliUnder plantingen må du observere minimumsavstanden, som bør være 15 cm. Når det gjelder maksimal avstand, er den ikke begrenset – alt vil avhenge av nøyaktig hvordan du vil ordne blomsterbedet ditt.

Hvordan ta vare på blomster

gladioli i blomsterbedetDette er ikke å si at det er så vanskelig å avle gladioli. Men noen regler må fortsatt følges. Så etter planting er det tilrådelig å klippe med kompost, humus og sagflis..

Blomster elsker vann, så det er tilrådelig å vanne dem minst 4 ganger i uken. Og for at plantene ikke skal lide av soppen, er det tilrådelig å lage spor mellom dem, som vil helles vann i fremtiden. I dette tilfellet bør vanning utføres på en slik måte at vannet ikke våter blomstens blader..

Ikke glem ugress, som også kan skade normal blomstring av gladioli. Så kan snegler vokse på ugress og ta bort alle næringsstoffene fra blomstene. Derfor, ikke glem rettidig luking..

Med utseendet til det andre bladet på stammen og til slutten av blomstringen, bør det tas hensyn til å mate plantene. Så det beste alternativet ville være mineralpreparater, som introduseres i små doser under vanning..

Rettidig fôring gir deg ikke bare vakre og lyse blomsterstand, men beskytter også planter mot sykdommer.

Kutting av falmet gladioli

utgravd gladioliFor å kutte en falmet plante er det nok å skaffe seg en skarp kniv eller beskjærer. I dette tilfellet skal du ikke i noen tilfeller klippe blomsten “ved roten” – du bør forlate stammen med minst fire blader. Når det gjelder kuttet, må det lages i en vinkel på 45 grader..

Lagringsforberedelse

forberedelse til lagringEtter at løkene er frigjort fra koffertene, må de stå i bakken i en periode på en måned til 50 dager, men ikke mer, ellers vil bakken fryse og skade store løker og babyer. Du må grave ut løken med barna veldig forsiktig, sette inn en spade til en dybde på 30 cm og trekke planten ut ved bladene. I dette tilfellet blir stilken kuttet av og etterlater 2 cm på en liten stubbe.

Det ferdige materialet må vaskes under varmt vann og tørkes ved romtemperatur i en uke, og deretter i en måned ved 18 ° C. I fremtiden lagres pæren hele vinteren ved en temperatur som ikke faller under 6 °.

Hvis du følger alle de ovennevnte reglene for planting og omsorg for gladioli i det åpne feltet, kan du ikke bare få vakre, frodige blomsterstander, men også sunne “avkom”.

Video om planting og dyrking av gladioli

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai