15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Davallia – hjemmepleie for en vakker edderkoppbregne

davallia hjemmepleie Takket være det elegante dekorative utseendet og den frodige løvhetten, dyrkes bregner av mange dyrkere. Blant dem er det verdt å merke seg en slik plante som davallia, og omsorg for det krever viss kunnskap hjemme. Økte krav til betingelsene for internering fører ofte til at bregnen dør. En vakker grønn busk hentet fra butikken begynner å tørke ut etter en stund hjemme. Men dette kan unngås hvis du vet hva davallia elsker og hva det skal beskyttes mot..

Bregnen fikk navnet sitt takket være den berømte botanikeren E. Davallu.

Hvordan ser davallia ut – karakteristiske trekk ved planten

davallia epifyt bregne Davallia er en epifytisk bregne. Det kan skilles fra andre typer bregner ved rotsystemets struktur. Bare i davallia lever en del av røttene utenfor potten og henger vakkert fra veggene i potten. Denne egenskapen til planten lar deg dyrke den som en rik avling i hengende potter. Epifytten føles imidlertid flott uten en gryte, legger seg på en trestøtte og fletter den med røtter. Luftrøtter er veldig vakre og tykke. Ved basen er de dekket med et skinn av skalaer, og langs hele lengden – med en myk fluff av sølv eller brun farge. Hvis bregnen vokser i en blomsterpotte, henger røttene og snor seg rundt den, og de kan også krype langs overflaten..

For den pubertære overflaten av røttene som henger fra potten, kalles davallia også bregnehare poter. De ser virkelig ut som beina på et dyr, og også som edderkoppben..

davallia bregne i en hengende planterEllers vokser davallia som alle bregner. Luftdelen består av mange åpent blad med tannede segmenter. De vises i vår-sommerperioden, og om vinteren stopper busken utviklingen. Voksne bregner er veldig frodige, med en bred krone, men i gjennomsnitt ca 20 cm i høyden, selv om det er prøver opptil 50 cm. Samtidig kan lengden på luftrøttene i noen davallia -arter nå 90 cm.

Vayi er i stand til å endre farge. I ung alder er de lysegrønne, men får gradvis en gulaktig fargetone..

Populære typer epifytiske bregner

Davalliev -familien, som epifytten tilhører, er svært få i antall. Den har omtrent 4 dusin bregner, som varierer i størrelse og form. Men på grunn av den krevende naturen vokser de fleste artene bare i naturen..

I innendørs blomsterbruk har bare noen få, de mest upretensiøse, bregner slått rot, blant dem:

 1. Davallia er tett. Bladene er tre ganger pinnate, ganske tette, ligner brede trekanter på lange petioles. Høyde opp til 50 cm med en bredde på opptil 25 cm.davallia tett
 2. Kanariøyene davallia. Bladene er åpent, firdoblet pinnately dissekert, lik en langstrakt rombe. Bladets lengde er nesten lik lengden på bladbladet (ca. 30 cm).davallia kanari
 3. Davallia er blærete. Skiller seg ut i en spiralform av brunaktige røtter. Bladene er litt hovne, opptil 25 cm lange og ca 15 cm brede.davallia blære
 4. Fijiansk dawallia. En av de høyeste og mørkeste bregner som kan vokse opp til 90 cm. Men den har tynne, men sterke, petioles som henger vakkert fra en hengende gryte. Et annet trekk ved arten er evnen til å fornye fronds årlig, bli kvitt gammelt.davallia fijian
 5. Davallia dissekert. Urtete utseende, en av de letteste. Petioles gulgrønn med blanke blader ca 30 cm lange.davallia dissekert

Epifytkrav for forvaringsforhold

komfortable forhold for davalliyaOmsorg for davallia bregne hjemme innebærer først og fremst å skape behagelige forhold for det. Belysningen skal være god, men diffus. På de sørlige vinduene vil bladene tørke ut og bli dekket med brune flekker fra solbrenthet. På nordsiden vil davallia kunne leve, men det vil vokse saktere og vil ikke være så frodig.

Den orientalske terskelen er det perfekte stedet for en bregne. Den trives også under kunstig belysning..

Davallia kjennetegnes ved et høyt behov for luftfuktighet, men tolererer samtidig høye temperaturer godt. Hvis rommet er opp til 40 ° C, er ikke epifytten redd. Men bare på betingelse av at luftfuktigheten er minst 70%. I gjennomsnitt er sommerkomfortverdiene 22 ° C. Men bregnen foretrekker å vintere i lett kjølig, men ikke lavere enn 15 ° C. Under kaldere forhold vil den slippe løvverk.

Det er bedre å velge en bred pott for davallia, fordi dens underjordiske røtter er overfladiske. Plastbeholdere bør stå i andre farger, og foretrekker naturlige materialer. Til tross for kjærligheten til fuktighet, er drenering og tilstedeværelsen av hull i fartøyet obligatoriske krav..

Davallia innendørs bregne trenger pustende, lett og lett sur jord.

Du kan kjøpe et spesielt bregnesubstrat eller forberede det hjemme ved å blande:

 • grønt og tørt land;
 • sphagnum;
 • torv;
 • sand;
 • litt kull.

Du kan også dyrke davallia i en blanding for orkideer eller bromeliader.

De epifytiske evnene til davallia gjør det mulig å helt forlate jorden som sådan. Du kan dyrke en bregne uten land og en pott, plante den på en trebase. Det kan være drivved eller en liten trestubbe med hul. Sphagnum eller kokosfibre skal plasseres under selve busken og festes med et tau. Du kan legge mose og drivved direkte rundt anlegget.

Davallia – hjemmepleie

unge davalliaHvis du umiddelbart tar vare på de rette forvaringsbetingelsene, vil det ikke forårsake store problemer å ta vare på epifytten i fremtiden..myke røtter av davallia

For at busken aktivt kan vokse nye fronds, er det nok:

 1. Spray løvet regelmessig om sommeren, spesielt hvis potten er ute. I rommet ved siden av bregnen kan du sette et brett med våt ekspandert leire. Det vil opprettholde det nødvendige fuktighetsnivået.
 2. Dryss på lunkent vann mens matjordene tørker. Hvis overvintringen er kul, bør vanningen reduseres. Omsorg for dawallia som vokser hjemme på en snag er noe annerledes. En slik plante blir vannet ved å senke røttene i et basseng med vann..
 3. Fra sen vår til sensommer må du mate busken annenhver uke. Mineralkomplekser er egnet for dekorative løvfellende planter. I dette tilfellet bør konsentrasjonen av arbeidsløsningen være to ganger lavere.
 4. Når de underjordiske røttene begynner å bule ut av den gamle blomsterpotten, transplanter busken i en bredere beholder. Unge epifytter transplanteres årlig, og voksne, gjengrodde busker – hvert tredje år.

Bregnen trenger ikke beskjæring. Det er nok bare å fjerne tørre blader i tide, slik at de ikke ødelegger buskens utseende..

Dawallia avlsmetoder

Du kan fortynne en hel samling epifytter ved å bruke:

 1. Delenok. En voksen busk om våren, under transplantasjon, må deles i deler med en kniv. Hver seksjon må ha minst 1 ark og røtter som er omtrent 7 cm lange.davallia fra delenka
 2. Tvist. De må samles etter modning, spre papir under arket og riste vayu. Deretter bør sporene tørkes litt, sås i torvjord og dekkes med en hette. Etter spiring kan drivhuset åpnes. Frøplantene vil være klare til transplantasjon når de vokser opp til 5 cm.spirer av davallia sporer
 3. Blad stiklinger. Nykuttet frisk frond bør rotes umiddelbart i lett jord. Stilken skal oppbevares i et drivhus til den slår rot..davallia bladstilk
 4. Luftryggen. Fremgangsmåten ligner på å rote et blad, bare roten er ikke begravet. Du trenger bare å legge den på overflaten av underlaget og trykke den lett ned med en rullestein (utvidet leire).dawallia fra luftroten

Oppsummert kan det bemerkes at det generelt ikke vil være spesielt vanskelig å ta vare på davallia hjemme. For å gi bregnen varme og høy luftfuktighet gjenstår det bare å opprettholde disse forholdene. I takknemlighet vil busken glede deg med tette kratt av grønn wai og originale edderkopppoter.

Vakker davallia og fascinerende omsorg for henne – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai