15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan plante og ta vare på gladioli på riktig måte i potter

blomstrende gladioli i goshka Naturen selv har gitt mennesket en kjærlighet til planter og blomster. Folk er fascinert av å plante og ta vare på gladioli i potter, de beundrer de praktfulle blomstene, puster inn blomsterduften, ser på deres vekst og utvikling. Selv innendørs har en person en tendens til å omgi seg med vakre levende planter. Gladiolusblomsten, på grunn av sin omfangsrike og lange rot, tilhører hagebruk. Men oppdrettere klarte å få frem spesielle varianter av gladioli som er egnet for dyrking, både hjemme og på gaten..

Regler for planting av gladioli i potter

spiring av knoller Gladiolusblomsten, på grunn av sin prakt og skjønnhet, kalles “gladiatorens drøm.” I følge en gammel legende regnes gladiolus som blomsten av gladiatorer som ikke ønsket å gå i kamp med rivaler. Fram til nå er gladiolus et symbol på vennskap, adel og hukommelse.!

Hvordan plante gladioli i en gryte:

 1. Valget av landingskapasitet. Disse bør være romslige potter, blomsterpotter, potter eller beholdere med en diameter på 20 til 30 cm og en dybde på 30-40 cm.
 2. Drenering er nødvendig. Overflødig fuktighet er skadelig for gladioli, derfor er dreneringsmateriale i bunnen av beholderen og spesielle hull i bunnen av potten en forutsetning for en vakker og kraftig blomst..
 3. Jordbunn. Luftig og strukturert jord er egnet for planting og omsorg for gladioli i potter. For plantevekst av høy kvalitet må jorden være næringsrik og fuktkrevende..
 4. Plantemateriale. For planting, velg bare hele friske løker, passende varianter med en stammehøyde på ikke mer enn 50 cm (miniatyr eller småblomstret).
 5. Slipp tid. Tidsområdet for planting av gladioli er ganske bredt – fra slutten av mars til midten av mai..

plante gladioli i en grytePlanting av gladioli i potter utføres i mars, og avstigning nærmere sommeren er ikke forbudt – i midten av april og begynnelsen av mai. Pæren blir dypet ned i plantejorden med 10 eller 12 cm, mens avstanden mellom dem ikke bør overstige 5-6 cm. Etter 2 eller 3 uker vil du kunne nyte de første skuddene. Det ideelle stedet for potter med gladioli er der det er rolig, sol og varmt, hvor regnvann ikke skal komme på plantene. For å bedre forstå teknologien, se videoen av å plante gladioli i potter..

Vokser gladioli hjemme og på gaten

gladiolus colvileiGladiolus tilhører irisfamilien, det er omtrent 5000 varianter i verden, forskjellige i form, utseende og farge. Et særegent trekk ved gladioli er en lang blomstringstid og et langt liv etter kutting..

Kan gladioli plantes i potter? Ja, denne blomsten er flott for landskapsarbeid på balkonger og loggier, blomsterpotter kan vises på stier i hagen og i sommerhuset kan frodig blomst forvandle en leilighet og et privat hus. For hver amatørgartner eller profesjonell blomsterhandler vil voksende gladioli være en interessant og spennende opplevelse, og hvis du følger alle reglene, kan du oppnå en fantastisk effekt – langsiktig og frodig blomstring til høsten.

Kontinuerlig blomstring av gladioli opprettholdes ved å plante ytterligere jordstengler hver 2. uke i potter, planter eller beholdere. Denne metoden er ideell for underdimensjonert gladiolus..

Gladiolus blomsterpleie uten feil

skudd av gladioli i en gryteVoksende gladioli i potter er egnet for dverg-, miniatyr-, småblomstrede og mellomblomstrede gladioli-varianter. Dette gjør at en person kan dekorere huset og balkongen, plante vakre gladioli på landet og i et blomsterbed, plante blomster i hengende potter og gulvvaser. De dekorative egenskapene til gladioli bevares forutsatt at jorda er tilstrekkelig fuktig, overflødig fuktighet kan ødelegge planten. Vanning hjemme bør utføres 3 ganger i uken. På varme dager ute må du vanne blomstene to ganger om dagen – morgen og kveld. Det vil være nyttig å drysse jorden med mulch, som beholder fuktigheten godt og beskytter mot mugg..

Riktig fôring er nøkkelen til en lang og vakker blomstring av gladioli..

For dette er mineralblandinger basert på nitrogen, fosfor og kalium, organisk gjødsel og stoffer for å stimulere vekst egnet. Den første fôringen kan utføres på det tredje bladets utseende, andre gang påføres befruktning når det sjette bladet vokser. Videre er det tilrådelig å gjødsle under dannelsen av blomsterstander.

Gladioli i potte utendørs – Krav:

 1. Forberedelse. Eksperter anbefaler å dynke frømaterialet før det plantes i en løsning av kaliumpermanganat med en konsentrasjon på 0,1% i en halv time.
 2. Landing. Reglene for planting under utendørs forhold forblir uendret: en beholder med tilstrekkelig bredde og dybde for planting, drenering til bunnen, fruktbar og løs jord. Plantering er tillatt til en dybde på 10-12 cm fra slutten av mars til slutten av mai, og observerer et lite intervall mellom gladioluspærer.
 3. Vanning. Jorden i beholdere tørker raskere enn åpen mark, så jorda i en gryte eller blomsterpotte skal være godt fuktet, men uten overflødig fuktighet. Derfor bør planter vannes basert på omgivelsesforholdene og luftfuktigheten. Rotsystemet til gladioli trenger systematisk løsning av jorda, dannelsen av en skorpe påvirker plantens utvikling og blomsterkvaliteten negativt.
 4. Topp dressing. Gjødsel gladioli skal være under roten og utenfor rotsystemet. Mineralgjødsel påføres 4 ganger – på 3. brosjyre, på 6. brosjyre, neste – under spiring og i begynnelsen av blomstringen. Organiske stoffer blir introdusert om nødvendig, vekststimulerende midler blir introdusert to ganger i sommersesongen – disse kan være Zirkon- og Epin -preparater.
 5. Beskyttelse. Sykdommer angriper ofte gladioli i potter når de plantes og tas vare på dem. Forebygging og nøye observasjon av blomsten vil bidra til å unngå at gladiolus dør av skadedyr.
 6. Løsner. Den unike gladiolusblomsten elsker lys og luftig jord. Når en skorpe dannes på overflaten, kan forfallsprosessen begynne, som et resultat vil planten dø eller miste sitt spektakulære utseende. Det er nødvendig å løsne jorden rundt stilken rundt omkretsen av potten..

På grunn av den eksterne likheten til gladiolusblader med sverd, er dets andre navn et sverd. Disse delikate og grasiøse blomstene er allsidige – de kan dyrkes utendørs på gaten eller i hagen, så vel som innendørs på en vinduskarme, balkong eller loggia. Den utrolige blomstringen av gladioli kan bevares gjennom sommeren til de kaldeste dagene, forutsatt at de blir tatt vare på i god tro og uten feil..

Video om gladioli i en blomsterpotte

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai