15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funksjoner ved å vokse stromant under innendørs forhold

stromant i romforhold Mange dyrkere foretrekker en så uvanlig plante som stromant, hvis dyrking har visse vanskeligheter. Når du kjenner til alle hemmelighetene og nyansene ved å ta vare på en eksotisk blomst, kan du skape forhold som gjør at den kan vise seg i all sin prakt. Stromanta er et flott alternativ når du vil legge til litt eksotisk i interiøret. Store blader er slående på grunn av sin opprinnelige farge i form av kontrastflekker, striper spredt over en mørkegrønn bakgrunn. Slik skjønnhet vil ikke forlate noen likegyldige..

Velge et sted for en blomst

ung busk av stromant Korrekt dyrking av stromanths krever først og fremst riktig valg av et sted for en blomst. Plantens utseende vil i stor grad avhenge av dette. Utilstrekkelig belysning vil føre til tap av lysstyrke i bladene. Direkte sollys kan forårsake brannskader. I naturen vokser stromant langs elvebredden under trærne, så når du dyrker den hjemme, bør du gi litt diffust belysning. Den optimale plasseringen av blomsten vil være en vinduskarme, hvor det er nok lys om morgenen og kvelden. Da vil de lyse solstrålene på middagstid ikke kunne skade ham..

Hvis du må plassere en gryte med stromant på sørvinduet, må du gardinere det med et gardin laget av gjennomsiktig stoff.

Planten er veldig følsom for ekstreme temperaturer, så stedet for den er valgt bort fra trekk..

Selv med den mest forsiktige omsorg er blomstring av stromant hjemme ekstremt sjelden..

Vekstforhold

lunefull stromantStromanta er en lunefull plante. En plante som er vant til det tropiske klimaet i naturen, må skape lignende forhold når den vokser i en leilighet. Kompetent omsorg innebærer å følge en rekke regler..

Vanning

Fuktighetsinnholdet i jorda for stromant er av stor betydning. Om sommeren og våren, når det er en aktiv oppbygging av grønn masse, er det nødvendig å produsere rikelig vanning nesten daglig. Om vinteren blir planten vannet sjeldnere og venter på at underlaget tørker ut. For dette bør vannet bare brukes til å sedimentere eller destillere ved romtemperatur..

Vannlogging av jorda, samt overdryking, kan føre til at planten dør..

Luftfukting

I tillegg til vanning, trenger stromanten daglig sprøyting av bladene med vann. I varmt vær gjøres dette opptil flere ganger om dagen. Om vinteren, når luften blir spesielt tørr som følge av driften av varmesystemer, anbefales det å fukte det på forskjellige måter: plasser beholdere med vann ved siden av blomsten, installer spesielle luftfuktere.

Ikke spray planten i løpet av dagen, i solens sterke lys, for å forhindre brannskader..

Temperaturregime

Varme er en av de viktigste betingelsene for å holde stromant. Dens optimale indikatorer i vekstsesongen er fra 22 til 30⁰С. Ved høyere temperaturer bør fuktighetsnivået også økes. Om vinteren senkes temperaturen til 18-22⁰С. Det er viktig at det ikke faller under 15⁰С. Under slike forhold dør luftens del av blomsten..

Topp dressing

Dyrking av stromant er ikke fullført uten bruk av gjødsel. Toppdressing utføres avhengig av sesong. Om våren og sommeren brukes en flytende kompleks gjødsel for prydplanter to ganger i måneden. Jorden fuktes foreløpig, hvoretter den søles med den tilberedte løsningen. Noen ganger kan bladdressing utføres ved å sprøyte planten fra en sprayflaske med gjødsel fortynnet i en halv dose. Om vinteren, i hvileperioden, er det ikke nødvendig å gjødsle stromanten.

Transplantasjonsfunksjoner

potte og jord for stromantSom for alle innendørs planter, innebærer hjemmepleie for stromant periodisk transplantasjon. I de første 4 årene av plantens levetid utføres denne prosedyren årlig, deretter hvert annet år. Gryten er valgt litt høyere enn den forrige. Med et lag på 5 cm helles drenering på bunnen. Forbered jordblandingen på forhånd. For å gjøre dette, bland løvrike jord, torv og elvesand i et forhold på 2: 1: 1 og tilsett litt kull. Den har evnen til å absorbere overflødig fuktighet i underlaget, og når jorden tørker, returnerer du den tilbake.

Du kan øke fuktighetsinnholdet og løsheten i underlaget ved å legge sphagnummos til det.

Stromanten transplanteres i en tidligere desinfisert jord. Den dampes i 15 minutter i et vannbad, og drysses deretter på et avisark for å tørke..

stromant etter transplantasjonStromanthus fjernes fra potten på en slik måte at det ikke skader rotsystemet. Rist forsiktig av den gamle jorda, senkes planten ned i en forberedt beholder med drenering og underlaget tilsettes. Etter transplantasjon helles jorden rikelig og fyller den faste jorden.

Reproduksjon

reproduksjon av stromantHjemme brukes 2 reproduksjonsmetoder – stiklinger og deling av rhizomet. I det første tilfellet plasseres de avskårne grenene i en beholder med torv, dekket med en plastpose på toppen for å skape drivhusforhold. Rotete stiklinger transplanteres i små potter med en næringsblanding.

Reproduksjon av stromant ved å dele rhizomet utføres bare ved transplantasjon av voksne planter. Roten er delt inn i 2-3 deler, hver plantet i en egen beholder.

Regler for omsorg for stromant hjemme – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai