15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

De beste varianter av phlox for en lys blomsterhage

de beste varianter av phlox De beste varianter av phlox er forskjellige for hver produsent. Noen mennesker liker stolte høye busker med store blomsterstander. Andre foretrekker kompakte planter litt mer enn en halv meter høye. De fleste gartnere foretrekker stauder, uten å plage seg med å plante frøplanter årlig. Og det er også slike kjennere som ikke er en byrde for å oppdatere blomsterbedet med nye plantinger av årlig phlox hver vår..

Kanskje er det vanskelig å trekke frem de virkelig beste artene blant det store utvalget av disse delikate blomstene. De er alle gode og vakre på sin egen måte. Høy og lav, tidlig og sent, stor og liten – phlox er fortsatt sjarmerende. I dag har vi valgt en liten samling av disse blomstrende plantene for deg. Vi håper at det vil hjelpe både nybegynnere blomsteroppdrettere og erfarne phlox -fans med å ta sitt valg. Så vi presenterer de beste varianter og varianter av phlox.

Tidlig blomstrende phlox hvit pyramidal

Noen dyrkere anser disse plantene som en egen art. Faktisk er dette navnet på varianter av flekk- eller engflox, som har en karakteristisk form for blomsterstand. De er brede, men “brettet” i en langstrakt pyramide, litt som et maisør. Og flekket kalles på grunn av tilstedeværelsen av knapt merkbare brune flekker på stilkene..

Pyramideflox kjennetegnes ved tidlig blomstring.

Noen av de lyseste representantene for den pyramidale hvite gruppen er følgende phloxes:

 1. Shneelavin (snøskred). Buskens høyde er opptil 80 cm, vokser raskt, blomstrer i juni. Blomstene er rene hvite, ikke mer enn 3 cm i diameter.Shneelavin variasjon
 2. Delta. Busken vokser opp til 1 m i høyden, blomstrer i juli. Blomstringene er smale, blomstene hvite, med et rødt senter og tynne stråler langs kronbladene i samme farge.Delta karakter
 3. Omega. Raskt voksende phlox opp til 90 cm høy. Blomstrer midt på sommeren. Blomstene er hvite, med en lys syrinring.phlox omega
 4. Natasha. Planten som vokser opp til 80 cm utvikler seg sakte. I juli blomstrer lange blomsterstander på toppen av skuddene. De består av små, maks 2,9 cm i diameter, tofargede blomster. Kronbladene i seg selv er hvite, og en bred crimson-rosa stripe er tegnet langs midten. I solen blekner det og blir lettere.phlox Natasha

Selv om den flekkede floxen er en slektning av den resistente paniculata, er den svakere. Busker påvirkes oftere av mugg, flekker og nematoder..

phlox pyramidal syrinVi bør også nevne den pyramidale syrinfloxen. Den har også karakteristiske langstrakte blomsterstander. De er litt løse, består av små, opptil 2 cm i diameter, syrinblomster. Midten er litt mørkere, og kronbladene har bølgete kanter. Av denne gruppen er den den tidligste blomstrende – de første knoppene åpnes i begynnelsen av juni. Busken er ganske høy, mer enn 1 m.

Sjarmerende småblomstret phlox

Småblomstrede phloxes er ikke mindre vakre enn deres storblomstrede slektninger. Til tross for størrelsen har de sine egne fordeler. For eksempel er slike blomsterstander helt likegyldige for regn og vind. De blir ikke forvirret, ikke faller under vekten av dråper. I tillegg er phlox med små blomster lettere og lettere å dyrke. Planter utvikler seg godt og blomstrer selv uten regelmessig ekstra vanning og dressing. I tillegg vokser buskene kompakte, beholder formen godt og trenger ikke å bindes. Når det gjelder fargen, er nesten alle regnbuens farger representert i denne gruppen..

Småblomstret phlox anses å være, der blomstens diameter ikke overstiger 2,5 cm.

phlox kolibriEn av de sjarmerende representantene for de småblomstrede phlox-variantene, hvis bilde kan sees nedenfor, er kolibri-phlox. Den tilhører gruppen panikkfarger..

Sorten kjennetegnes ved sin store, halvfryste og forgrenede, koniske blomsterstand. På samme tid er blomstene til phlox Hummingbird bare 1,5 til 2 cm i diameter, syrinblå, veldig lyse nyanser. En lilla stjerne er synlig i midten. Stilkene er sterke, med mye løvverk. Sorten er preget av høy vinterhardhet..

Den kosmiske sjarmen til stjernefloxen

De fleste gartnere anser phlox for å være stauder. Imidlertid er det bare en art blant dem, hvis levetid er begrenset til en sesong. Dette er Drummonds phlox, kanskje den lengste blomstrende og mest varierte i fargekulturen. Når blomstrene løses opp i begynnelsen av sommeren, slutter den ikke å blomstre før den første frosten. Utad skiller busken seg også fra stauder. Stenglene er tynne og forgrenede, med lansettformede ovale blader. Plantenes høyde er veldig kompakt og overstiger ikke 40 cm. Noen varianter av ettårige er til og med dverger – bare 12-15 cm i høyden. Når det gjelder fargen, kan alle velge en plante for sin smak og farge. Phlox kan ha et stort utvalg farger, fra hvitt til sjokolade.

Phlox Drummond er på sin side av to typer:

 • storblomstret (de har blomster med brede og avrundede kronblad, som har en jevn kant);
 • stjerne (disse kronbladene er kuttet i tynne segmenter, noen av dem er lengre enn andre, slik at blomstene ser ut som stjerner).

Stjerneflox, som denne variasjonen Drummond også kalles, er en av de mest elskede av blomsteroppdrettere. Den opprinnelige formen, lange blomstringen og mangesidig farge – hva annet er nødvendig for å dekorere en blomsterhage? De vakreste variantene av stjerneflox inkluderer:

 • Blinkende stjerne (mørk rosa blomster med en hvit kant);phlox blinkende stjerne
 • Ferdinand (blomstene er klar-lilla, i midten er en stor hvit stjerne med lilla topper, kantene på kronbladene er hvite);phlox Ferdinand
 • Stjerneregn med hvite og rosa blomster;phlox stjerne regn
 • Lyseblå med blåhvite blomster.phlox Lyseblå

Kraftig bredbladet flox

Blant hagens skjønnheter er det ekte helter – bredbladet flox. Disse plantene skiller seg fra andre varianter med sitt imponerende utseende og “gode helse”. De blir nesten aldri syke og vokser raskt. På kort tid blir en liten frøplante til en tett busk med sterke skudd. Men hovedforskjellen er fortsatt løvet – det er større enn for andre phloxes. Bredden på arkplaten kan nå 8 cm med en lengde på 17 cm.

Tre typer bredbladet flox er populære blant gartnere:

 • David (hvit);phlox david
 • Davids Lavender (syrin med et hvitt senter);phlox davids lavendel
 • Goliat (lys syrin med en hvit ring).phlox goliath

Needle phlox – et blomstrende sengeteppe i hagen din

Som en egen type nål finnes det ikke phlox. Ofte er dette navnet på subulatfloxen, de er tørr, for formen på bladene. Strukturen til denne plantesorten er særegen. Busken vokser i form av mange liggende stengler, tett dekket med små blader. De ligner harde nåler med en skarp spiss som ikke er mer enn 2 cm lang. For dette mottok sannsynligvis phlox dette navnet.

“Nålene” beholder sin grønne farge i lang tid, inntil ekte vinterfrost begynner..

Phlox vokser opp og danner et ekte grønt teppe som forvandles under blomstring. Den begynner på slutten av våren, og noen ganger kommer den andre bølgen i begynnelsen av høsten. Blomstene er små, ikke mer enn 2,5 cm i diameter. Men det er så mange av dem at buskene selv noen ganger ikke er synlige. Selv om plantene forgrener seg ganske godt alene, kan formen justeres ved å kutte. Men høyden på subulate phlox overstiger ikke 17 cm i gjennomsnitt, og derfor kalles de også mini-phlox.

Til dags dato råder utenlandsk utvalg blant varianter som kan kjøpes. Kanskje skyldes dette at denne arten sjelden setter frø.. Imidlertid er de “utenlandske” floxene veldig effektive og sjarmerende, for eksempel som disse variantene:

 1. Tommel. Busker ikke mer enn 15 cm høye. Blomstene er rosa, små, med en karminring.Thumbelina variasjon
 2. Aurora. Busken er ikke høyere enn 12 cm. Blomstene er hvite, i form av en stjerne, med en umerkelig rosa fargetone.Aurora variasjon
 3. Wilson. Høyeste sort med 20 cm busker. Blomstene er veldig små, lavendelblå.variasjon wilson

Mystisk røykfylt floks

Røykfylte arter kan betraktes som en av de vakreste og beste varianter av phlox. De skilles vanligvis ikke inn i en egen gruppe, men fargen på slike phloxes har en individuell karakter. Det handler om den lette såkalte disen – en tynn sølvfarget (sjeldnere – kastanje) blomst på kronbladene. På grunn av disen kan den opprinnelige fargen på blomsterstandene endres.

Blant de røykfylte phlox -variantene er det verdt å merke seg:

 • Berendey;
 • Selena;
 • Bach.

Phlox Berendey

phlox berendeyBusken er kompakt, opptil 80 cm i høyden. Skuddene er sterke, men litt tilbøyelige under vekten av store avrundede blomsterstander. Blomstrer i juli, store blomster er først lilla med et lysere senter. Kronbladene er dekket med en sølvaktig blomst, takket være at blomstene gradvis blir grå.

Hvis været er varmt, vises diset praktisk talt ikke og blomstene forblir syrin.

Phlox Selena

phlox selenEn mellomstor busk som ikke er mer enn 80 cm høy, vokser raskt. Blomstrer fra midten av sommeren med store, frodige og koniske blomsterstander. På bildet av phlox Selena kan det sees at store mørkerosa blomster er dekket med en grå dis. Midten av blomsten i form av en hvit stjerne forblir uendret. Fargen på kronbladene endres til sølvaktig i kjølig vær. De er selv litt pakket inn i blomsten.

Phlox Bach

phlox bachDet fulle navnet på sorten er Johann Sebastian Bach. Busken vokser opp til 80 cm i høyden. Stilkene er slanke, men faste, hengende litt. Phlox Bach (foto ovenfor) blomstrer i juli. Blomster og blomsterstander er middels, mørkrosa med en crimson ring. Kronbladene er bølgete, dekket med en grå dis. Subtile brunlige slag er trukket på dem..

Sorten er følsom for dårlig vær og sol. Det er bedre å plante phlox i delvis skygge..

Her er de så mangfoldige, noen av de beste varianter av phlox. Store hoder med lyse blomsterstander etterlater ingen likegyldige. Velg de du liker, plant under vinduet og beundre blomstring og aroma.

Den vakreste phlox – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai