15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Phlox rød og rosa – lidenskap og ømhet av varianter for samlingen din

phlox rød og rosa Phlox rød og rosa er noen av de mest populære artene av denne avlingen. Intense brennende farger blir et ekte høydepunkt i blomsterbedet. Men delikate rosa farger, knapt merkbare eller leker med lyse farger, er det fordelaktig å understreke resten av blomstene. De ser spesielt vakre ut på bakgrunn av hvite blomsterstander og bare blant det grønne. Takket være arbeidet til oppdrettere, er det et stort utvalg av phlox -varianter i dag. Men vi bestemte oss for å fokusere på rød og rosa phlox. Vi gjør deg oppmerksom på et lite utvalg av de beste variantene i dette fargespekteret. De ser flotte ut i enkeltplantinger, og passer også godt i gruppesammensetninger med bartrær, dagliljer, georginer.

Røde phlox varianter

Lyse frodige blomsterstander av rød phlox tiltrekker umiddelbart oppmerksomhet. Fargen kan være ensformig eller ha en ekstra nyanse i form av en ringlet inni blomstene. Men i alle fall er slike blomster vanskelig å gå glipp av..

Noen av de vakreste røde phlox er følgende varianter:

 • Lys;
 • Gorislav;
 • Marie;
 • Rødhette;
 • Tenor.

Phlox Ogonek

Phlox Ogonek Ogonyok er en lys representant for rød phlox, “brenner” i blomsterhagen med rike, røde tette blomsterstander. De er pyramideformede og består av store blomster. Hver har en liten karminring i midten som ser ut som et ulmende lys. Kantene på kronbladene er litt bølgete. Kompakt busk, opptil 60 cm høy, blomstrer midt på sommeren.

Sorten er resistent mot sykdommer, spesielt soppsykdommer. Kan sette frø.

Phlox Gorislav

Phlox Gorislav“Komfortabel” busk ikke mer enn 60 cm i høyden blomstrer i juli. Den skiller seg ut mot bakgrunnen til andre phlox med sine store pyramideblomster. De er frodige, sammensatt av røde blomster med tett mellomrom ved siden av hverandre. I midten kan du se en liten ring med rød farge som passerer inn i kronbladene med tynne rosa stråler. Som du kan se på bildet av phlox Gorislav, er kronbladene i seg selv litt merkelig vridd inne i blomstene. Dette får dem til å ligne stjerner..

Phlox Marie

Phlox MariePlanten er i gjennomsnitt 65 cm høy. Med god omsorg kan den bli opptil 80 cm. Stenglene er rette, busken går ikke i oppløsning. Blomsterstanden er tett, halvkuleformet, blomstrer i juli. Lyse skarlagede monokromatiske blomster har en diameter på 3,5 cm og falmer ikke i solen.

Phlox Rødhette

Phlox RødhetteEn ganske høy busk (95 cm) med rette stengler har en litt løs krone. Blomstrer midt på sommeren i avrundede blomsterstander. Blomstene er rolige, til og med rød farge. Diameteren på hver er minst 3,7 cm, eller til og med alle 4 cm.

Sorten er motstandsdyktig mot vinterfrost og sykdom, men dugg ødelegger blomsterstandene litt..

Phlox Tenor

Phlox TenorEn mellomstor variant, buskens høyde er 60-90 cm, i den fruktbare penumbra vokser phlox opp til 1,2 m. Skuddene er sterke, forfaller ikke, på grunn av hvilken busken holder formen godt. Smale blader er plassert langs hele høyden på den oppreiste stammen.

Panicled Tenor tiltrekker seg oppmerksomhet med store blomsterstand. Diameteren deres kan være opptil 30 cm. Blomstene er også ganske store, malt i en rik rød-crimson farge. Midten av blomsten har et karminøye. Kronbladene på baksiden er lysere, rosa-hvite. Siden andre halvdel av sommeren har phlox dekorert stedet og båret en delikat behagelig aroma gjennom det. Tenors intense farge blekner ikke i solen og forblir den samme lyse til slutten av blomstringen. Sorten ser bra ut i buketter. Tenoren er ikke krevende for vanlig vanning, vintrer godt.

Noen dyrkere, som vokser denne varianten, hevder at fargen på phlox blomsterstandene ikke er rød, men lilla-rosa. Kanskje det avhenger av vekstforholdene..

De fleste deler imidlertid to typer phlox: Den rødlige tenoren kalles den russiske versjonen. Og en blomst med en lilla farge kalles ganske enkelt på engelsk Tenor phlox..phlox Tenor

Varianter av rosa phlox

En av de mest tallrike artene er rosa phlox. Fargen deres er en av de mest mangfoldige. Avhengig av sorten, kan de blekrosa fargetoner falme til en dypere farge. De mørkeste blomsterstandene, støpt med bringebær- eller lakskinn, ser også spektakulære ut. En delikat kombinasjon av rosa og hvite toner vil glede fans av en rolig fargepalett..

Blant rosa phlox er det verdt å merke seg følgende varianter:

 • Flamingo;
 • Pastoral;
 • Aida;
 • Salmon Glow;
 • Claudia;
 • Zoryana;
 • Rosa pyramide;
 • Bringebær soufflé;
 • Hei;
 • Anastasia;
 • Teater;
 • Kievsky;
 • Epletre farge.

Phlox Flamingo

Phlox FlamingoEn av variantene med en jevn og ensartet farge som fullt ut begrunner navnet. Blomstene er delikate rosa, det eneste er at kjernen er mørkere, rød. Blomstringene er av anstendig størrelse, pyramideformet, halvflekkede. Busken blomstrer rundt midten av juli, men blomstrer lenge, til begynnelsen av høsten. Knoppene er også store – diameteren på hver blomst er omtrent 3,7 cm. Busken i seg selv er ikke veldig høy, opptil 80 cm.

Phlox Pastoral

Phlox PastoralEn veldig delikat sort med store blomster og store pyramideblomster. Selv om de er løse, består de av store blomster med en diameter på 4 cm. Fargen er lys, men samtidig ikke prangende. Rundt karminkjernen “settes på” en hvit ring, som jevnt blir rosa. Pastoral blomstrer i det andre tiåret i juli, mens den ikke blomstrer på lenge, litt mer enn en måned. Kompakt busk, ikke høyere enn 65 cm i høyden.

Phlox Aida

Phlox AidaGjennomsnittlig høyde på busken er 60 cm, men med riktig omsorg kan den nå 90 cm. Sterke oppreist skudd er dekket med mørkegrønt løvverk. Fra det andre tiåret i juli begynner mørkrosa blomster med en karminkjerne å blomstre. De er middels store, samlet i en pyramideformet blomsterstand. Vend lilla mot slutten av blomstringen.

Phlox Salmon Glow

Phlox Salmon GlowBusken vokser opp til 90 cm, men den holder formen ganske svak. I juli blomstrer vakre ovale blomsterstander på toppen av stilkene. De består av mellomstore, laksefargede blomster. Midten av blomsten er hvit, blir vakkert og jevnt til hovedfargen. Baksiden av kronbladene er også lys..

Sorten er preget av middels motstand mot store blomstersykdommer. Den vokser også relativt sakte..

Phlox Claudia

Phlox ClaudiaEn helt kompakt busk kjennetegnes ved tett løvrike stilker og store avrundede blomsterstander. De blomstrer på forsommeren. Blomstene er lyse rosa, store, 4 cm i diameter. Phlox vokser raskt og ser flott ut i forgrunnen til blomsterbedet.

Phlox Zoryana

Phlox ZoryanaSorten kjennetegnes ved den originale fargen på kronbladene: hver av dem har to farger. Halvparten av kronbladet er rosa. På den andre delen av kronbladet blir det jevnt til hvitt. Blomstene er store, 4 cm i diameter, samlet i en konisk blomsterstand, ganske løse. Det kan noen ganger være flatt. Busken vokser ikke høyere enn 60 cm. Den blomstrer fra midten av juli til slutten av august.

Fargekontrast sees best på en solrik dag..

Phlox Pink Pyramid

Phlox Pink PyramidEn veldig vakker variant, fargen ligner en vikingflox, men pyramiden har litt bølgete kronblad. Blomsterstandene er lyse rosa, med en karminkjerne, stor, oval-konisk. En kompakt busk, bare 60 cm høy, med rette stilker. Bloom begynner i juli og varer til september.

Vinterhardheten til sorten er god, men den reproduserer motvillig ved deling.

Phlox bringebær soufflé

Phlox bringebær souffléEn ganske høy busk opp til 110 cm høy har sterke rette stilker og vokser raskt. Midt på sommeren blomstrer lyse, rødbrune blomster på den. Fargen er ren, uten blanding av nyanser. Blomster av middels størrelse, ikke mer enn 3,2 cm i diameter, men samlet i tette ovale blomsterstander.

Den dype rødfargen forblir gjennom hele blomstringen og falmer ikke i solen.

Phlox Hei

Phlox HeiEn av de lengste blomstrende artene. Phlox blomstrer på forsommeren og blomstrer til høsten. Store blomster samles i en litt langstrakt blomsterstand, også stor. Fargen deres er vanskelig å ikke legge merke til selv på avstand. Blomstene er dyprosa, blir til rød, med en mørkere ring i midten. De forblir det uansett kultiveringssted, fordi de ikke falmer i solen. De gir også en behagelig søtlig duft. Busken vokser ganske kompakt, opptil 70 cm, men faller fra hverandre litt til sidene under vekten av knoppene.

Phlox Anastasia

Phlox AnastasiaEn vakker høy busk (1 m) ser nydelig ut i hagen takket være det mørkegrønne løvet som tetter tett på skuddene. På bakgrunn av det fanger spesielt den ømfintlige fargen på blomsterstandene øyet, noe som kan sees på bildet av Anastasia phlox. De store blomstene er lyserosa, men i midten er det en stor hvit flekk som gjentar kronbladets kontur. Frodige blomsterstander ligner en kuppel. Phlox blomstrer i juli og blomstrer voldsomt i mer enn to måneder.

Sorten er resistent mot soppsykdommer.

Phlox Theatrical

Phlox TheatricalDet er ingen sterk, raskt voksende busk som er høyere enn 90 cm. På midten av sommeren blomstrer ovale blomsterstander på den. Blomstene, som for selve planten, er ganske store, opptil 4,2 cm i diameter. Kronbladene er av en rik mørk crimson farge, men lysere i midten. I tillegg er det en liten, mørkere ring i kjernen. Baksiden av kronbladet er mye lysere, nærmere rosa farge.

Først ble sorten kalt skuespillerinne, men opphavsmannen endret umiddelbart navnet til fordel for den nåværende..

Phlox Kievsky

Phlox KievskySorten kan fremdeles finnes under navnet Kiev tidlig. Den blomstrer virkelig tidligere enn de fleste andre varianter, i juni. Men den blomstrer i mer enn to måneder med rosa avrundede blomsterstander. I solen blekner lysstyrken til fargen litt. “Praktisk” størrelse busk – maks 60 cm. Litt hengende stilker med mye løvverk.

Sorten vintrer godt, men resistensen mot soppsykdommer er gjennomsnittlig.

Phlox Apple Blossom

Phlox Apple BlossomEn kompakt variant med en busk ikke høyere enn 60 cm og veldig store delikate blomster. Diameteren på hver kan nå 4,8 cm, alle samlet i en flat paraplyformet blomsterstand. Blomstrer i slutten av juli. På bildet av phlox Apple Blossom kan du se at blomstene er lysrosa, faktisk som på et epletre. Det er en stor hvit flekk i midten. Bemerkelsesverdig visner de ikke i solen..

Dette er ikke alle røde og rosa phloxes, det er fortsatt mange forskjellige varianter. Vi håper vår lille samling var i stand til å overbevise deg om deres fantastiske skjønnhet. Velg det beste utvalget selv og nyt den unike utsikten over frodige og lyse blomsterstander!

Velge phlox for hagen – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai