15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Foto ktenants og hjemmepleie

Ktenanta i en gryte Planter med variert dekorativt løvverk får stadig mer oppmerksomhet fra innendørs avlingelskere. Ikke et unntak – ktenanten som vises på bildet, og som tar vare på noe som krever litt kunnskap hjemme, men det vil bringe mye glede og interessante observasjoner.

Ktenanta eller, som navnet på kulturen i latinske lyder, Ctenanthe, kommer fra de tropiske områdene på det søramerikanske kontinentet. En urteaktig plante med ovale blader som sitter på langstrakte petioles og overraskende variasjon i farger, tilhører Marantov -familien.

Ktenante setosa av sorten Gray Star På grunn av likheten i utseende og betingelser for internering, oppstår det ofte forvirring når man identifiserer en romkultur. Xenante, på bildet, kalles calathea, noe som ikke er overraskende, fordi plantene er de nærmeste slektningene. Det er ikke mulig å finne forskjellene umiddelbart, siden de vises i strukturen til kronen og blomsten..

Beskrivelser og bilder av arter av ktenanter

Som de fleste planter i familien har ktenanter store, hele blader med en oval eller lett spiss form. En voksen plante danner en kraftig urteaktig busk, bestående av oppreist eller hengende stilk. Blader er festet til skuddene ved hjelp av lange petioles, og på grunn av særegenhetene i strukturen vokser de ujevnt, men i bunter. Bladplater er sjelden monokromatisk.

De fleste arter av ctenants, som på bildet, er varierte. De kan gjenkjennes av de originale lysegrønne, sølv- eller gulgrønne strøkene, ornamenter eller striper som stråler fra midtervenen til kantene..

Når de tar vare på en ktenant, noterer mange dyrkere seg ikke bare bladets skjønnhet, men også dets mobilitet. Avhengig av lyset er bladene til denne tropiske arten i stand til å stige eller falle..

Blomstrende ktenanterHvis plantens løv utvilsomt er dekorativt, blir blomstringen av ktenantene på bildet kanskje ikke lagt merke til. Små piggformede blomsterstander, som hvite, gulaktige eller syrinblomster åpner seg på fra bihulene.

I naturen er det 17 arter som tilhører slekten Ctenanthe. Disse avlingene varierer i størrelse, habitat og bladmønstre, men har lignende vekstforhold og omsorgspreferanser. I dag brukes bare noen få, de mest spektakulære artene som innendørs og hage, prydavlinger..

Ctenanthe burle-marxiiGanske grasiøs, opp til en halv meter høy, ble ctenant Berl-Marx (Ctenanthe burle-marxii) forelsket i blomsteroppdrettere takket være ovale lysegrønne eller sølvfargede blader, mønsteret som ligner en gren som løper langs den sentrale venen. Selve bladene er ovale, ca 10 cm lange og 4 til 6 cm brede. Hvis oversiden er mønstret, har ryggen en vakker, men ensartet lilla farge.

Burle-marxii ctenant med sølvfarget løvverkBlomstringene som vises på toppen av skuddene er farget i bladets tone, og de små blomstene har en lys kremfarge.

Ctenanthe lubbersianaMye større enn den forrige arten av ctenant Lubbers (Ctenanthe lubbersiana). Elskere av store husplanter vil sette pris på godt løvrike busker opp til 70-80 cm høye.

Bladene til denne arten ktenanter, som på bildet, har en avlang oval form og en dobbeltsidig grønn farge, hvor kaotiske gule eller lysegrønne streker fra midtveien ved kanten av bladplaten skiller seg ut sterkt.

Ctenanthe oppenheimianaI pottekulturen vokser Ctenanthe oppenheimiana opp til en meter høy og danner vakre brede busker med mange avlange spisse blader. Denne arten har ctenanter, som på bildet er løvet det mest uvanlige av alle de beskrevne plantene..

Ctenanthe oppenheimiana varianter TricolorIkke bare er det et mønster av mørke og lysegrønne striper på oversiden av bladplaten, og den nedre overflaten er malt i en bringebær-burgunder nyanse. I noen planter strekker også asymmetriske hvite eller rosa, brede slag til den mønstrede siden..

Ctenanthe compressaKtenanta presset eller compressa, vist på bildet, har grønne blader opptil 35-40 centimeter lange.

Dette er en av de mest kraftfulle artene, så planten finner anvendelse i hageanlegg, hagestuer eller ganger i offentlige bygninger. Kulturen blomstrer og danner piggformede, nesten ikke-dekorative blomsterstander lange.

Omsorg for en ktenant hjemme

Som alle grønne innbyggere i tropene, elsker ktenanter varme og er følsomme for ekstreme temperaturer. Når du tar vare på en ktenant, er det nok å opprettholde en behagelig romtemperatur for dem innenfor området 22-25 ° C i løpet av dagen, og et par grader kjøligere om natten. Om vinteren trenger planter heller ikke spesielle forhold. Ktenanta vintrer godt ved 18–20 ° C med et lite temperaturfall om natten.

Hvis planten i den varme årstiden tas ut i det fri, er det nødvendig å sikre at kulturen ikke lider av frost om natten, og det er også verdt å ta vare på beskyttelsen mot den kalde vinden..

Omsorg for en ktenant hjemme vil ikke gi positive resultater hvis feil sted er valgt for anlegget. I naturen vokser denne kulturen under baldakinen av høyere planter, derfor bør den ikke utsettes for solens lyse direkte stråler i huset. Men selv i dyp skygge bør du ikke vente på det dekorative bladverket og kronetettheten. Det beste stedet for ktenanter, på bildet, er en gjennomsiktig penumbra, og varigheten av dagslyset skal ikke være mindre enn 14-16 timer. I midtbanen kan den siste betingelsen for omsorg for en ktenant bare oppfylles ved hjelp av kunstig belysning.

Ctenanthe pilosa etter sprøytingKtenanten trenger økt luftfuktighet, hvis rommet er for tørt, signaliserer planten at bladene krøller og visner. Derfor, ved omsorg for en ktenant hjemme, som på bildet, må vanning av kronen med vann og behandling av bladene med en fuktig klut inkluderes..

Vanning utføres når jordoverflaten tørker. Om sommeren er det nødvendig å fukte jorden oftere og rikeligere, og fra høst til vår, når livsprosessene i planten bremser, er vanningen begrenset. Av samme grunn trenger ktenanten ikke om vinteren ekstra fôring, og overflødig vann er ekstremt farlig for røttene og hele planten som helhet..

Med vårens ankomst, i tillegg til vanning, må innendørs kultur mates med komplekse formuleringer. Når du tar vare på en ktenant ved romforhold, er det praktisk å påføre flytende produkter sammen med vanning, ved å bruke halve konsentrasjonen av gjødsel.

Tricolor sort ktenantyRotsystemet til unge planter utvikler seg alltid mer intensivt enn hos voksne, så slike prøver trenger en årlig transplantasjon. Det er ikke verdt å forstyrre større planter forgjeves, de overføres til en ny pott etter hvert som røttene vokser og de utvikler hele jordmengden. Prosedyren utføres i andre halvdel av våren, velger brede beholdere for transplantasjon og gir ktenanten kraftig drenering.

Den beste jorda for en innbygger i tropene er en næringsrik, moderat løs blanding av hagemark og to mindre volum torv og sand. Det er nyttig å tilsette ferdig knust sphagnum og trekull på underlaget..

Med riktig pleie hjemme gleder ktenanten, som på bildet, eieren lenge med lysstyrken på bladene, deres konstante vekst og overflod.

Fantastisk ktenanta – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai