15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Riktig planting og utendørs omsorg for phlox

blomstrende flox i landet De første dyrkede variantene av phlox prydet europeiske drivhus og parker på 1700 -tallet. I dag er phlox, planting og omsorg i det åpne feltet, som nybegynnere sommerboere kan gjøre, en av de mest populære hage stauder.

Oftest kan du i blomsterbedene se panikkflox med oppreist løvrike stilker og hetter med enkle eller halvdoble blomster i forskjellige farger som åpnes i andre halvdel av sommeren. I flere år vokser den flerårige og danner et lyst gardin. På samme tid er phlox ikke redd for frost, planten er ikke redd for tørke og nøyer seg med minimal omsorg..

rosa phlox Ikke mindre bemerkelsesverdig er de underdimensjonerte phlox-variantene, som brukes til å dekorere grenser, steinhager og forgrunnen til blomsterbed i flere lag. De er upretensiøse, blomstrer lenge og lyst, lett, som panikkfloxer, formerer seg og er så mangfoldige at de gjør det mulig å realisere ideer om en blomsterhandler..

Hva er måtene å plante phlox i bakken, når du skal plante blomster og hvordan du skal ta vare på planter?

Hvordan og når du skal plante phlox i åpen mark

plante phlox i åpen markTakket være god spiring av frø, tilpasningsevne og upretensiøsitet av frøplanter, er det ikke vanskelig å “temme” vakre flerårige blomster. Hvis du gjør en liten innsats, vil phlox etter planting i åpen mark med frø, grønne stiklinger eller deler av en voksen plante snart glede seg over de første knoppene og lang blomstring.

For panikk- og stunted phlox -arter velges områder:

  • i solen med lysbeskyttelse mot brennende middagsstråler;
  • med løs hagjord med nøytral surhet, godt gjennomtrengelig for luft og vann.

Når du velger et sted for blomster, må du huske på at visse varierte varianter i den varme solen raskt kan falme og miste en stor del av dekorativiteten. Det vil være bedre hvis en av de varmeste timene dekker blomsterstandene fra varmen.

Plante phlox i åpen mark

hvit phlox blomstPhlox vokser godt på ett sted opptil 8–20 år. Slik levetid avlaster gartneren for bekymringer. Men plantene svekkes med tiden, gardinet som vokser på periferien i midten blir bar.

Hvert 4-6 år plantes floxer som deler en voksen busk i deler.

Dette kan gjøres om våren, sommeren eller nærmere høsten. Det er sant at hvis plantene får et nytt bosted på et senere tidspunkt, vil de ikke ha tid til å slå rot og vil ikke overvintre. Det er viktig å tenke på dette når du planter phlox i åpen mark i Ural, Sibir og andre regioner der plutselig frost og tidlig ankomst av kaldt vær er mulig..

deling av rotfloxDelings- og overføringsregler:

  1. Phlox beregnet for deling graves ut, og prøver å ikke skade de mange jordstenglene opp til 15-25 cm lange.
  2. Skuddene kuttes i en høyde på 10-15 m fra jordnivået.
  3. Deretter deler de busken i deler med en skarp kniv slik at hver har minst 2-5 sunne vekstpunkter.
  4. Seksjonene behandles med kullpulver, hvoretter stiklingene plantes på stedet som er beregnet for dem..

For å fremskynde engraftment av planter og forenkle omsorgen på det åpne feltet, forberedes jorda på forhånd før du plante phlox. Området er gravd opp på en full bajonett, ugress velges, mineralgjødsel påføres.

Plantegroper for flerårige floxer lages om høsten, hvis plantene faller i bakken om våren. Ved sommer- og høstplantinger adres jorden minst 2-4 uker før transplantasjon. Ferskt organisk materiale kan brenne røttene, derfor brukes bare godt råtnet kompost og gjødsel som gjødsel. Når gropene er fylt, blir jorden fuktet og friske stiklinger plantet. Vekstpunktene for phlox etter planting i bakken bør være på en dybde på 2-3 cm. Jorden blir forsiktig komprimert, vannet igjen og mulket tykt.

phlox stiklingerDe opptrer på lignende måte når grønne stiklinger brukes til planting, når skudd i mai eller begynnelsen av juni dukker opp 15 cm lange på floxer. Stenglene kuttes slik at et par knopper blir igjen på moderplanten. De nedre bladene fjernes fra stiklingene, de øvre deles i to. Deretter senkes plantematerialet i vann i 40-60 minutter.

Etter det kan phloxes plantes i et drivhus eller direkte i åpen mark. Stikkene er begravet et par centimeter. Innen 1-2 uker vises røtter på nye planter, og phloxes, klare for planting og omsorg i det åpne feltet, overføres til et permanent sted..

Utendørs omsorg for phlox etter planting

jord for phloxOmsorg for flerårige floxer vil ikke belaste sommerboeren. Planter trenger vanning, opprettholder rensligheten i jorda og gjødsling, noe som vil hjelpe phlox til å vokse og blomstre perfekt..

Etter å ha plantet phlox om våren, må luke og løsne jorden inkluderes i omsorgen for dem på det åpne feltet. Ellers tetter ugresset plantene, og den tette skorpen tillater ikke å få nok vann og oksygen..

myk blå phloxHvis det regner om sommeren, er det ikke nødvendig med ekstra vanning. De tørre månedene er en annen sak. I dette tilfellet vannes buskene regelmessig, rikelig, spesielt under blomstring, og prøver å ikke få delikate kronblad. Den beste tiden å vanne flerårig phlox er kveldstid.

Fra andre halvdel av sommeren blir phlox ofte påvirket av mugg – en av de vanligste sykdommene som spres av skadelige sopp. For å beskytte phloxes i det åpne feltet mot sykdom, inkluderer omsorg etter planting forebyggende og om nødvendig terapeutiske behandlinger for busker med soppdrepende midler..

panikkflox blomstretDobbel sprøyting utføres i begynnelsen og midten av sommeren. Hvis dette ikke hjelper, må buskene kuttes kort og sjenerøst behandles med et flytende preparat som inneholder kobber..

Før begynnelsen av vinteren er det viktig å fjerne planterester fra buskene, og spray plantene forsiktig med Bordeaux -væske eller kobbersulfat.

Flerårige floxer tåler vinteren godt, men hvis det ikke er nok snø, kan de fryse litt. Derfor, på høsten, blir den overjordiske delen avskåret, og buskene er dekket med et tykt lag med mulch eller grangrener..

Hvordan plante phlox riktig – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai