15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Senblomstrende phloxes – en høstdekorasjon for hagen din

senblomstrende phlox Senblomstrende phloxes er et ekte mirakel av naturen. I en tid da de fleste blomstene i blomsterbedet lever de siste dagene, våkner disse skjønnhetene. Noen sene varianter åpner sine første knopper i begynnelsen av august. Andre blomstrer sterkt på sensommeren. Og det er også arter som begynner å blomstre bare om høsten, i september. Så det viser seg at du kan beundre slik phlox helt til frosten.

Senblomstrende phloxes er preget av økt motstand, først og fremst mot lave temperaturer. De overvintrer godt utendørs i nesten alle voksende regioner. Og sykdommer skader sjelden busker. Når det gjelder fargen, det vil si blant de senblomstrende varianter, er det både milde, lyse, toner og rike, mørke farger. Størrelsene på blomsterstandene og blomstene i seg selv er også varierte. Det kan være både småblomstrede blomsterstander og frodige børster med store blomster..

Noen av de lyseste og mest populære blant sene phlox -blomsterhandlere inkluderer følgende varianter:

  • Viking;
  • Stjerneild;
  • Kirmeslander;
  • Viy;
  • Jubileum;
  • Foster er rød;
  • Vladimir;
  • Ny;
  • Augustine;
  • Guslyar.

La oss se nærmere på dem og finne ut hvordan planter ser ut, når de blomstrer og hvilken farge de har..

Phlox Viking

Phlox Viking Busken vokser fra 60 til 90 cm i høyden, men er veldig frodig og sterk. Den vokser raskt og blir tykk. Blomstringene er store, utstoppede, avrundede-koniske, veldig lik en hortensia. Blomstene er malt i en delikat, men knallrosa farge som ikke falmer i solen. Diameteren på blomsten til Viking paniculate phlox er nesten 4 cm. Midten er mørkere, rød i fargen. Det forsvinner jevnt, med stråler, på litt bølgete kronblad. Blomstring skjer i midten av august.

Sorten er motstandsdyktig mot frost og sykdom..

Phlox Starfire

Phlox StarfireI beskrivelsen av phlox Starfire og på bildet vil rød farge seire. Først og fremst gjelder dette blomsterstandene: de er ikke veldig store, har en avrundet konisk form. Men fargen på blomstene får dem til å skille seg ut umiddelbart i det vanlige blomsterbedet. De mørkerøde kronbladene er litt krøllet innover. De beholder fargemetning uavhengig av hvor de er plantet. Blossom sent, sensommer.

Selve busken er ikke mindre vakker. Den vokser opp til 80 cm, og holder formen perfekt takket være de sterke stilkene. Toppene er forresten også røde, men mørkere som kirsebær..

Starfire kan forårsake avlsproblemer ved å dele bushen. Ofte har sideskuddene, som er atskilt, ikke sine egne røtter i det hele tatt. Når du graver opp, må du fange den sentrale roten, og dette truer ødeleggelsen av moderplanten.

Phlox Kirmeslander

Phlox KirmeslanderEn av de siste blomstrende varianter, den blomstrer bare i slutten av august, eller til og med i september. Busken er høy, opptil 1,2 m høy, med oppreist sterke stilker. Blomstene er runde, hvite, med et rosa-rødt øye. Blomsterstanden er stor, sfærisk, kan holde opptil 90 knopper.

Phlox Kirmeslander er en av de mest vedvarende artene. Han vintrer godt, blir nesten ikke syk, er ikke følsom for plutselige værendringer..

Phlox Wii

Phlox WiiEn mid-sen sort med et mystisk navn vil overraske deg med store forgrenede blomsterstander. Blomstene er ikke veldig store, mindre enn 4 cm i diameter, men det er mange av dem. Blomstrer i begynnelsen av august. Planten er ganske høy, mer enn 1 m. Lilla toner råder i farger. Kantene på kronbladene er mørkere; nærmere midten lysner de. Et lite rødt øye kan sees i midten. Gjennomsiktige lilla stråler utstråler fra den.

Sorten vintrer godt, er ikke redd for regn og fuktighet..

Phlox Jubilee

Phlox JubileeDen vokser opp til 80 cm i høyden, busken er tett, med sterke stengler og tett løvverk. Toppene på skuddene er mørkere, nesten brune. Blomstrer sent, i august, med røde blomsterstander. De er litt forvirrede, i form av en høy pyramide. Blomstene er store nok, nesten 4 cm i diameter, blekner ikke. Sorten er motstandsdyktig mot vått vær.

På den kalde sommeren dukker det opp et lyspunkt i midten av blomsten, og den røde fargen får en rød farge..

Fosters røde phlox

Fosters røde phloxSom navnet antyder, har denne phlox også en rød farge. Den ble oppdrettet av den berømte oppdretteren og gartneren Karl Foster, takket være hvem den fikk navnet sitt. I tillegg til sen blomstring, er fargen veldig original. Blomster i delvis skygge er lyse røde, men i solen får de en oransje fargetone. Formen deres er veldig interessant og vakker. Hvert kronblad bretter seg i midten og bretter kantene innover. Takket være dette ser den avrundede blomsterstanden ut som en ball med røde stjerner. Et annet pluss er buskens høyde (opptil 1,3 m), som i tillegg skiller phlox mot bakgrunnen til andre planter..

Dessverre er det ikke så mye informasjon om denne sorten. Kanskje den har et helt annet navn, men blant phloxomaniacs kalles det så – Fosters røde phlox. Noen ganger kan du fortsatt finne navnet “sen Foster”.

Phlox Vladimir

Phlox VladimirEn romantisk mid-sen variant med en delikat farge som blomstrer i august. Store, mer enn 5 cm i diameter, lyserosa blomster. I midten er det en liten ring, en tone mørkere. Kantene på tette kronblad er lysere, nesten hvite (inkludert i bunnen). Blomsterstanden er middels stor, men tett, konisk i formen. Buskens høyde overstiger ikke 70 cm, stilkene er sterke, faller ikke fra hverandre.

Phlox -varianter Vladimir vokser og formerer seg raskt.

Phlox Ny

Phlox NyI følge beskrivelsen av phlox Novinka er denne sorten på ingen måte ny. Mottatt tilbake i 1952, holder den fast sin posisjon i hjernen til phloxomaniacs. Den kompakte busken holder formen godt og overstiger ikke 75 cm i høyden. I august blomstrer frodige store runde blomsterstander. Blomstene er veldig store, opptil 4,3 cm i diameter. De er malt blått og hvitt med en liten lilla ring inni. I knoppfasen blå.

Blåheten av kronbladene blekner i solen, og hvitt begynner å dominere i fargen..

Phlox Augustine

Phlox AugustineSorten kombinerer overraskende kraften til en høy busk og sjarmen til små blomster. Plantehøyden når 1,1 m, sterke skudd. Blomstene er bare 2,7 cm i diameter, men det er mange av dem. De er malt i en lyserosa farge med en lilla ring inne. Blomsterstanden er stor, pyramideformet. Sorten er middels sen, men med en lang blomstring. Den blomstrer i august og står i knopper til frost. I nærheten av senhøsten blomstrer krysantemumblomstrer og en flott duett dannes på blomsterbedet.

Phlox Guslyar

Phlox GuslyarEn kompakt variant med en gjennomsnittlig buskhøyde på 60 cm, selv om det også er høyere planter. Blomstrer i begynnelsen av august i store, avrundede blomsterstander. Blomstene i seg selv er ganske store, de første knoppene kan nå 4,7 cm i diameter. Påfølgende blomster er ikke så imponerende og er mindre opptil 4 cm. Kronbladene er litt bølgete. Fargen på phlox er mettet, lilla-crimson, i midten er en mørkere liten ring knapt synlig. I beskrivelsen av phlox Guslyar er det indikert at lysstyrken til fargen forblir gjennom hele blomstringsperioden..

En stund var sorten kjent under navnet Amethyst..

Det er mange flere senblomstrende varianter, og det er en lang liste over dem. Utvilsomt er dette de mest ettertraktede blomstene som ofte finnes i blomsterbed. Deres frodige og lange blomstring tiltrekker seg oppmerksomhet nettopp i de sene periodene. Plant senflox i tomtene dine og nyt den delikate duften av sommeren som går.

Interessant om phlox – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai